Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Primul mesaj din închisoare al lui Liviu Dragnea: „Țara mea dragă, de dragul tău am sacrificat tot. Mi-am asumat chiar și renunțarea la libertate”

Liviu Dragnea "Tot inainte"

Foto: Inquam Photos

Liviu Dragnea a postat pe Facebook, de 1 Decembrie, primul său mesaj public din închisoare - o încercare de victimizare în care susține că și-a asumat pierderea libertății pentru țară. Liviu Dragnea a fost condamnat, în luna mai, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„La mulți ani, România!

Țara mea dragă,

Ți-am respectat cu sfințenie toate tradițiile, te-am sărbătorit cu fiecare ocazie, te-am purtat în suflet și în piept oriunde în lume, m-am mândrit cu tine peste tot și ți-am dedicat ție întreaga mea viață.

De dragul tău am sacrificat tot și am făcut ce am știut mai bine să te ajut să crești mare, să fii bogată și puternică.

Am renunțat la multe momente alături de familia mea, am ratat multe evenimente din viața copiilor mei, mi-am asumat în cele din urmă chiar și renunțarea la libertate, de dragul tău!

Mi-am dorit să te văd puternică, să văd cum copiii României mănâncă mâncare românească, sănătoasă și naturală, nu alimentele pline de chimicale refuzate de alții. Mi-am dorit să văd cum bătrânii tăi își recapătă demnitatea, cum în tinerii tăi reînvie speranța unui viitor mai bun, aici! Mi-am dorit să ne păstram pădurile acolo unde le e locul și nu în buzunarele exportatorilor străini de cherestea. Mi-am dorit să văd câmpurile din România pline de grâne și economia românească cum crește, mi-am dorit să le arăți tuturor celor care se îndoiesc de tine că tu poți!

Tu poți fi tot ceea ce nu te-au lăsat niciodată să devii, tu poți fi tot ceea ce visează copiii români că ai putea fi!

Eu încă îți doresc toate acestea și încă cred în tine.

Indiferent prin câte greutăți trebuie să trec, indiferent cât mă vor chinui ca să mă dezic de tine, eu nu voi renunța niciodată să te iubesc și să cred în tine!

La mulți ani, România!”, a scris Dragnea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Teodora check icon
  Dacă sta si Dincă pe Facebook si scrie ceva de 8 martie pentru femei, sa nu ne lasati asa, sa ne aratati si noua!
  • Like 0
 • Ăsta nu vrea să ne lase în pace nicidecum!!!
  • Like 1
 • AlexisZ check icon
  Bai Raluco, tu ori te'ai zàrghit, ori te'a vràjit hamsterul cu noua lui meclà fàrà mustatà. Pài tie ti se pare normal sa devii trompeta acestui vierme nenorocit ? Dacà àsta nu era la mititica si'acum ar fi fost càlare pe România in continuare (cà dacà nu càdea psd'ul la scor la europarlamentare, in mod sigur nici el n'ar mai fi fost arestat fix a2 a zi), si'ar fi venit sà'ti impunà sa publici textul àsta, cum te'ai fi simtit ? ai fi syrigat ca din gaura de sarpe ! asa, ai fàcut'o singuricà cu mânuta ta, de buna voie si nesilità de nimeni. Nu inteleg cum indivizi de teapa àstuia, cà a mai aparut si Cozma ieri din galeriile lui de sobolan securist, pot apare pe televiziuni, de ziua nationala ? Dacà voi nu le'ati da apa la moara si n'ati mai vorbi de ei, indivizii àstia ar fi morti si mediatic, nu numai politic. Dar multumita smurdistilor teleasti de serviciu, ii tinem sub aparate cu masca pusa, caci nu se stie cand ii putem scoate din coma si asa ne'am aranjat, indiferent din ce directie bate vantul. Scarbos !
  • Like 3
 • o curiozitate: e voie cu laptop si tel. in inchisoare? Nu de alta, dar stiu multi dependenti de jocuri ce de atata au nevoie sa fie fericiti. A, si cineva sa le puna mancare si sa le spele vasele, fara sa plateasca pentru .
  • Like 2
  • @ Claudia Olteanu
   Delia MC Delia MC check icon
   Are probabil acces limitat la internet. De unde poate otrăvi spațiul virtual cu emanații toxice.
   • Like 0
 • Eu cred ca dl Dragnea nu crede in ce a scris pe FB ! Cine stie de unde o fi dat un copy-paste, probabil ca mai mult e un mesaj ironic decat victimizare si ne face zag-zag ca el sta acolo la caldura si mancare pe gratis platita de contribuabilul roman, iar cand o sa iasa o sa ne dea cu tifla dintr-un paradis exotic, ca de averea lui nu se va atinge nimeni (pt ca nu se poate si se vrea sa nu se poata).
  La recidivisti pedepsele nu se insumeaza ?
  • Like 4
 • Daca spui aceleasi minciuni de foarte multe ori ajungi sa crezi chiar tu in ele. Sau e o alta minciuna a minciunilor?!
  O fi sacrificat Belina, contractele Teldrum si influenta politica pe care a avut.o? Sau a sacrificat investitiile din Brazilia? Ramane de aflat, daca nu va fi nimeni dispus sa fie platit ca sa.i usureze sentintele.
  • Like 2
 • pai daca e asa de patriot si tot are unde sta la cald si manca pe banii statului, zicem sa isi vanda toate bunurile si lichideze toate conturile si sa le doneze pt reparat + construit wc-uri la cele sute de scoli din romania cu wc in fundul curtii. Din patriotism, zic.
  • Like 3
  • @ Claudia Olteanu
   Cred că-i ajung și pt fo 3 spitale regionale, de la zero așa... dacă nu, îl ajută mătușa lui Bombo sau mama lui Oprișan!
   • Like 3
 • Ptr. Putin nu mult, dupa tot restul vietii pensionar
  • Like 0
 • Este revoltător ca un borfaș ordinar, un nebun cu veleități de tiran să beneficieze de libertatea de a intina fb-ul cu abjecțiile lui. Ăsta mai are de dat socoteală pentru multe fapte grave față de țară, ar trebui să nu-i ajungă zece vieți pentru ispășire, și îndrăznește să pozeze în martir! Este o sfidare a nației române ca tocmai de ziua națională să posteze asemenea cuvinte pentru popor. Este un hoț, un dement, un tiran, un gunoi al umanității. Trebuie spânzurat în piață publică. Pentru asemenea specimene abjecte, obraznice un glonț este o risipă. La ocnă, cu lanțuri la mâini și picioare, pe viață, în fundul pământului, să nu mai vadă lumina soarelui. E bine că publicați aceste orori, dar nu exagerați cu acordatul atenției pentru ele și pentru acoliții lor. Ne-am săturat de psd-ul ultimilor trei ani în mod special. Și da este revoltător ca "profesorul și mentorul" hoților români, numitul năstase adrian calca in palatul Cotroceni, invitat de ziua națională. Și ăsta tot lângă dragnea și ai lui trebuie să stea.
  • Like 5
 • Șobolanu patrihoț sărac și onest ZDRAKNETTI do Brasil ne-a arătat cât de mult iubește România. O simțim și vom simți asta mulți ani de zile. Viitorul arată bine zicea șobolanu și gașca. La pușcărie escrocilor. Ați distrus România pentru cel puțin 50 de ani.
  • Like 5


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult