Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Profesoara fetiței care s-a pus în cap în fața premierului Dăncilă: „Copiii merg cu entuziazm şi mândrie pentru dragostea faţă de judeţ. Participăm cu mult drag şi mândrie argeşeană la Simfonia Lalelelor”

Simfonia lalelor

Foto: Recorder.ro

Nicoleta Andrei, profesoara care a pus o fetiță de trei ani să stea în cap și să se rostogolească pe ciment la „Simfonia lalelelor” în fața premierului Viorica Dăncilă, a reacționat pe Facebook și le-a cerut celor care au criticat-o să nu „politizeze copiii”. „Simfonia lalelelor” este un eveniment la care copiii “merg cu entuziazm (sic) şi mândrie pentru dragostea faţă de judeţul în care s-au născut şi defilează cu multă nerăbdare şi plăcere în faţa tuturor nu numai în faţa autorităţilor”, a scris ea în mesajul publicat de G4media.ro.

“Simfonia Lalelelor la care participăm cu mult drag şi mândrie argeşeană. Un eveniment marcant pentru toată suflarea piteşteană la care copiii merg cu entuziazm (sic) şi mândrie pentru dragostea faţă de judeţul în care s-au născut şi defilează cu multă nerăbdare şi plăcere în faţa tuturor nu numai în faţa autorităţilor. Dragii mei, aceste fetiţe sunt mândria tuturor argeşenilor, fetiţe care au scos din anonimat o disciplină sportivă mult apreciată de oameni, mult apreciată de părinţii care doresc să-şi vadă copiii defilând în faţa a mii de oameni. Nu politizaţi copiii, mai bine susţineţi-i, au nevoie de moralitate şi integritate în societate. Merg la concursuri şi obţin locuri fruntaşe, munca de ce nu o discută nimeni, rezultatele de ce nu sunt mediatizate? NU SABOTAŢI COPIII, lăsaţi viitorul nostru să aibă spaţiu de desfăşurare”, a scris profesoara de gimnastică.

Într-un videoreportaj realizat de Recorder.ro se poate vedea cum Nicoleta Andrei îi cere unei fetițe de trei ani care ezită să se rostogolească pe ciment să se dea peste cap, în fața premierului Viorica Dăncilă, la parada lalelelor de la Pitești. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Imbecilei Nicioleta, ar trebui, de-ar fi oameni zdraveni la cap in inspectoratul invatamantului, sa i se anuleze si dreptul de a se apropia de o scoala. O sluga miloaga, dispusa sa-i foloseasca pe bietii copii pentru a capata laude si eventual o avansare, de la o alta idioata, aflata temporar la putere, este o ticaloasa, la fel cu cei ce accepta circul in care in loc de animale nemernicii folosesc copii.
  Rusinos, abject, mizer. pentru toti participantii dintre care nici unul nu s-a revoltat.
  • Like 1
 • N-am inteles niciodata ce e aia: "mandrie" pentru tara, judet, politicieni exprimata prin manifestatii la ordin. Imi aduce aminte de o vorba de pe vremuri: "spre mandria intregului popor". Statea poporul asta domle si se mandrea, n-avea ce manca, statea in frig, dar ... se mandrea! In realitate era vorba de "spre sila intregului popor".

  Un copil la varsta aia nu stie ce e aia mandrie si e aproape imposibil sa-si doreasca sa stea ore asteptand sa faca parada in fata unor politicieni.

  Ca unul care a fost dus cu forta la tot felul de manifestatii inainte de 1989 nu pot decat sa am lipsa de respect si sila pentru politicienii care au participat la manifestatia aia.

  -------

  Cum traiesc in SUA nu pot sa nu fac o comparatie cu ce e aici. Da, si in SUA sunt manifestatii si pupaturi in dosuri de politicieni, dar cei mai multi o fac pentru ca vor, nu pentru ca ii obliga cineva.

  O mica-mare diferenta!
  • Like 3
 • Asteptam cu interes si mandrie spectacole cu copii fachiri, inghititor de sabii, mers pe sarma,
  • Like 1
 • ...greata, voma, repulsie, revolta, lepre, saraci cu duhul si nevinovati. Data viitoare mai cu tragere de inima la vot! Bine c-am plecat!
  • Like 2
 • Dar fetița invocată, sau chiar toate fetițele, dacă le întrebați ce este un județ, știu să explice ? Cum ar explica oare ei, copiii, de exemplu cu cuvintele lor,...mândria argeșeană ?
  • Like 3
 • A fost odioasa manifestarea dar am doua lucruri de spus despre perspectiva copiilor:
  1. in timp ce ma uitam la faza cu rostogolitul, trece pe langa mine fetita mea de 5 ani, observa si imediat "vreau si eu acolo!"... a vazut copii si instinctiv a vrut sa fie cu ei, e varsta la care au spirit de turma
  2. din copilaria mea, nu mai stiu ce varsta aveam dar parintii trebuiau sa se duca la o defilare ceausista de 23 august. noi copii, curiosi si excitati am vrut sa mergem si noi la manifestatie. Mai mult, ca orice oameni normali, la manifestiatie parintii incercau sa se strecoare si sa fuga de acolo, n-au putut pentru ca noi, copii, am insistat sa trecem si prin fata tribunei oficiale.
  3, acum un an, fica-mea isi dorea si sa mearga cu mine in Piata Victoriei.
  • Like 2
 • Moralitatea nu o vor deprinde cu asemenea slugi ordinare pesediste. "Profesoara" ar trebui să intre in pământ de rușine nu să dea lecții celor ce o acuză. Este o inconștientă care nu are dotarea nativă de a realiza mizeria pe care a comis-o.. Rușine cadrelor didactice din argeș, rușine părinților, rușine romanilor!
  • Like 3
  • @ Zugravu Mircea
   sa nu generalizam chiar asa ! e stric problema doamnei profesoare si a parintilor copiilor din respectiva echipa. Oare cat trebuie sa aiba IQ-ul aceea doamna profesoara sa isi puna elevele sa faca asta pe ciment si cat a durut-o in cot pe dna premier daca a vazut asta si putea sa opreasca asa ceva !
   • Like 0
  • @ Ovidiu Gura
   Și restul cadrelor didactice, care și-au scos ceilalți elevi, și inspectoratul, și părinții - de ce nu suflă o vorbă??? Nu, ăsta este specificul tradițional national - capul in nisip că trece și asta! Nu e problema respectivei, nu mai are nici un drept să cuvânte, a cuvântat lingușeli la adresa "mărimilor" și "observații" la adresa criticilor. Afară!!!
   • Like 0
 • Agramata sluga PSDista, profesoara de imbecilizare a copiilor, ea insasi un model de cretina, n-ar mai trebui sa fie lasata in apropierea copiilor. Asta daca vrem sa iasa din ei oameni. Daca vrem idioti, e de ajuns sa nu facem nimic. Sa-i lasam pe sacalii rosii sa-si bata joc de noi .
  • Like 2
 • Nimeni nu i-a blamat pe copii ,dar imbecila asta ar fi trebuit sa taca! Copiii nu trebuie sa mai treaca prin ce a trecut generatia noastra .Parintii copiilor din pacate sunt obsedati sa faca din ei vedete ,cu oric,ie pret! Si o mare parte dintre educatori speculeaza asta.Copiii,devin astfel victime ale unor reziduri umane, in aplauzele unei prim ministru care a apucat vremurile pe care nu credeam sa le mai vad! Probabil cai-au placut!
  • Like 2
  • @ Cosma Aurora
   Normal ca ia placut, din moment ce a dat ignore la apelul pe telefon a domnului presedinte.
   • Like 0
 • Nimeni nu i-a blamat pe copii ,dar imbecila asta ar fi trebuit sa taca! Copiii nu trebuie sa mai treaca prin ce a trecut generatia noastra .Parintii copiilor din pacate sunt obsedati sa faca din ei vedete ,cu oric,ie pret! Si o mare parte dintre educatori speculeaza asta.Copiii,devin astfel victime ale unor reziduri umane, in aplauzele unei prim ministru care a apucat vremurile pe care nu credeam sa le mai vad! Probabil cai-au placut!
  • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult