Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

1.000 de persoane au protestat la sediul central al PSD: "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "PSD - Ciuma roşie! Un bărbat a fost amendat

UPDATE: Protestatarii din București au stat aproximativ o oră în faţa sediului PSD, scandând şi huiduind. Unii dintre ei au aruncat cu hârtie igienică sau cu alte obiecte în curtea sediului PSD. Un protestatar a primit o amendă de 300 de lei pentru că a aruncat cu suluri de hârtie igienică în sediul partidului.

UPDATE: La Timișoara sunt aproape 1.000 de persoane. Se strigă: "Nu vrem să fim conduși de hoți"

UPDATE: La Cluj sunt peste 1.000 de oameni.

UPDATE: Câteva sute de protestatari sunt acum în Piața Victoriei

STIREA INIȚIALĂ:

Proteste faţă de OUG de modificare a Codului Fiscal, precum şi faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară, potrivit News.ro. 

În Bucureşti, oamenii se vor aduna în faţa Guvernului, urmând să plece în marş spre sediul PSD de pe Kiseleff, în care să arunce cu hârtie igienică. Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Berlin, Bruxelles, Londra, Roma şi Copenhaga.

„OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare. Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. 

Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

Protestatarii ar urma să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală, iar apoi să plece către sediul PSD de pe Kiseleff.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ies pe strazi de cand i-a apucat cu oug13 si nu mi-a scapat nici macar un chibrit din mana. E fina granita intre gest civic si vandalism. Se poate protesta si fara hartie igienica in curte privata!
  • Like 0
  • @ Ioana Andrea Diaconu
   Așa este. Nu cu hârtie igienică vor fi forțați sa cedeze, să plece, să se lase anchetați și arestați, cu averea confiscată. Vă las să gândiți singuri ce trebuie.
   • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult