Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

1.000 de persoane au protestat la sediul central al PSD: "Cuib de hoţi şi de mafioţi", "PSD - Ciuma roşie! Un bărbat a fost amendat

UPDATE: Protestatarii din București au stat aproximativ o oră în faţa sediului PSD, scandând şi huiduind. Unii dintre ei au aruncat cu hârtie igienică sau cu alte obiecte în curtea sediului PSD. Un protestatar a primit o amendă de 300 de lei pentru că a aruncat cu suluri de hârtie igienică în sediul partidului.

UPDATE: La Timișoara sunt aproape 1.000 de persoane. Se strigă: "Nu vrem să fim conduși de hoți"

UPDATE: La Cluj sunt peste 1.000 de oameni.

UPDATE: Câteva sute de protestatari sunt acum în Piața Victoriei

STIREA INIȚIALĂ:

Proteste faţă de OUG de modificare a Codului Fiscal, precum şi faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară, potrivit News.ro. 

În Bucureşti, oamenii se vor aduna în faţa Guvernului, urmând să plece în marş spre sediul PSD de pe Kiseleff, în care să arunce cu hârtie igienică. Manifestaţii asemănătoare sunt anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Berlin, Bruxelles, Londra, Roma şi Copenhaga.

„OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare. Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. 

Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

Protestatarii ar urma să se adune în Piaţa Victoriei din Capitală, iar apoi să plece către sediul PSD de pe Kiseleff.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ies pe strazi de cand i-a apucat cu oug13 si nu mi-a scapat nici macar un chibrit din mana. E fina granita intre gest civic si vandalism. Se poate protesta si fara hartie igienica in curte privata!
  • Like 0
  • @ Ioana Andrea Diaconu
   Așa este. Nu cu hârtie igienică vor fi forțați sa cedeze, să plece, să se lase anchetați și arestați, cu averea confiscată. Vă las să gândiți singuri ce trebuie.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult