Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proteste la București, Cluj, Timișoara și Brașov, duminică seara: „PSD - ciuma roșie” și „DNA să vină să vă ia”

Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seara în București, Cluj, Timișoara și Brașov. 

UPDATE La Timişoara au fost 1000 de manifestanţi, 800 la Braşov şi 500 la Cluj-Napoca. Cu toţii au strigat acelaşi lucru ca demonstranţii de la Bucureşti: politicieni care să nu fie corupţi şi Puterea să lase Justiţia în pace, potrivit Digi24.

În Piața Victoriei din Capitală erau în jurul orei 20:00 apoximativ 150 de persoane. Oamenii scandează împotriva PSD, a Guvernului și a modificării legilor justiției. Protestatarii au steaguri, pancarte, fluiere și tobe și scandează „PSD ciuma roșie!" „DNA să vină să vă ia!", „Justiție, nu corupție", „Nu vrem să fim conduși de hoți".

În Cluj-Napoca circa 500 de oameni au pornit în marș prin oraș. „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”, „Nu vrem să trăim în țara hoției, ci a responsabilității!” scrie pe pancartele purtate de protestatari.

În Piața Victoria din Timișoara s-au adunat în jurul orei 20:00 circa 1.000 de persoane, iar lumea continuă să vină.

(Foto: Mircea Balea)

La Brașov, aproximativ 200 de persoane protestau duminică seara în fața Prefecturii, potrivit Digi24. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului și a PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult