Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proteste la București, Cluj, Timișoara și Brașov, duminică seara: „PSD - ciuma roșie” și „DNA să vină să vă ia”

Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seara în București, Cluj, Timișoara și Brașov. 

UPDATE La Timişoara au fost 1000 de manifestanţi, 800 la Braşov şi 500 la Cluj-Napoca. Cu toţii au strigat acelaşi lucru ca demonstranţii de la Bucureşti: politicieni care să nu fie corupţi şi Puterea să lase Justiţia în pace, potrivit Digi24.

În Piața Victoriei din Capitală erau în jurul orei 20:00 apoximativ 150 de persoane. Oamenii scandează împotriva PSD, a Guvernului și a modificării legilor justiției. Protestatarii au steaguri, pancarte, fluiere și tobe și scandează „PSD ciuma roșie!" „DNA să vină să vă ia!", „Justiție, nu corupție", „Nu vrem să fim conduși de hoți".

În Cluj-Napoca circa 500 de oameni au pornit în marș prin oraș. „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”, „Nu vrem să trăim în țara hoției, ci a responsabilității!” scrie pe pancartele purtate de protestatari.

În Piața Victoria din Timișoara s-au adunat în jurul orei 20:00 circa 1.000 de persoane, iar lumea continuă să vină.

(Foto: Mircea Balea)

La Brașov, aproximativ 200 de persoane protestau duminică seara în fața Prefecturii, potrivit Digi24. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului și a PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult