Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proteste la București, Cluj, Timișoara și Brașov, duminică seara: „PSD - ciuma roșie” și „DNA să vină să vă ia”

Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seara în București, Cluj, Timișoara și Brașov. 

UPDATE La Timişoara au fost 1000 de manifestanţi, 800 la Braşov şi 500 la Cluj-Napoca. Cu toţii au strigat acelaşi lucru ca demonstranţii de la Bucureşti: politicieni care să nu fie corupţi şi Puterea să lase Justiţia în pace, potrivit Digi24.

În Piața Victoriei din Capitală erau în jurul orei 20:00 apoximativ 150 de persoane. Oamenii scandează împotriva PSD, a Guvernului și a modificării legilor justiției. Protestatarii au steaguri, pancarte, fluiere și tobe și scandează „PSD ciuma roșie!" „DNA să vină să vă ia!", „Justiție, nu corupție", „Nu vrem să fim conduși de hoți".

În Cluj-Napoca circa 500 de oameni au pornit în marș prin oraș. „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”, „Nu vrem să trăim în țara hoției, ci a responsabilității!” scrie pe pancartele purtate de protestatari.

În Piața Victoria din Timișoara s-au adunat în jurul orei 20:00 circa 1.000 de persoane, iar lumea continuă să vină.

(Foto: Mircea Balea)

La Brașov, aproximativ 200 de persoane protestau duminică seara în fața Prefecturii, potrivit Digi24. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului și a PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult