Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Proteste la București, Cluj, Timișoara și Brașov, duminică seara: „PSD - ciuma roșie” și „DNA să vină să vă ia”

Peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă duminică seara în București, Cluj, Timișoara și Brașov. 

UPDATE La Timişoara au fost 1000 de manifestanţi, 800 la Braşov şi 500 la Cluj-Napoca. Cu toţii au strigat acelaşi lucru ca demonstranţii de la Bucureşti: politicieni care să nu fie corupţi şi Puterea să lase Justiţia în pace, potrivit Digi24.

În Piața Victoriei din Capitală erau în jurul orei 20:00 apoximativ 150 de persoane. Oamenii scandează împotriva PSD, a Guvernului și a modificării legilor justiției. Protestatarii au steaguri, pancarte, fluiere și tobe și scandează „PSD ciuma roșie!" „DNA să vină să vă ia!", „Justiție, nu corupție", „Nu vrem să fim conduși de hoți".

În Cluj-Napoca circa 500 de oameni au pornit în marș prin oraș. „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”, „Nu vrem să trăim în țara hoției, ci a responsabilității!” scrie pe pancartele purtate de protestatari.

În Piața Victoria din Timișoara s-au adunat în jurul orei 20:00 circa 1.000 de persoane, iar lumea continuă să vină.

(Foto: Mircea Balea)

La Brașov, aproximativ 200 de persoane protestau duminică seara în fața Prefecturii, potrivit Digi24. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului și a PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult