Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Protestul magistraților. Parchetele Constanța, Argeș și Brașov își vor întrerupe activitatea 3 zile. Proteste ale magistraților de la București, Cluj, Sibiu, Oradea, Timișoara

protest magistrati

După ce magistrații de la Cluj au ieșit vineri dimineață în stradă, nemulțumiți de OUG de modificare a legilor justiției, protestele s-au extins la mai multe instanțe și parchete din țară. 

Parchetele Constanța și Argeș au anunțat că își vor opri activitatea pentru trei zile, la începutul săptămânii viitoare. Și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov își va opri activitatea săptămâna viitoare, anunță Digi24.

UPDATE: La ora 16:00 a început un protest al procurorilor la Constanța. „Se încearcă politizarea numirilor la vârful Ministerului Public”, acuză participanții la protest. 

UPDATE: Și Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat, vineri, că suspendă activitatea cu publicul până pe 27 februarie, când se întrunesc toate adunările generale ale parchetelor din cadrul Ministerului Public, scrie Hotnews.ro, care citează Mediafax.

Adunarea generală a Tribunalului Cluj a decis vineri ca activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, începând de luni, 25 februarie.

Magistrații din Judecătoria Sibiu au protestat și ei vineri față de asaltul asupra Justiției, iar în cursul zilei de joi a participat la proteste personalul judecătoriilor Oradea și Brașov.

Parchetul Tribunalului București și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești își vor suspenda activitatea cu publicul timp de o săptămână.

Totodată magistrații din Timişoara se vor alătura protestului față de ordonanța ministrului justiției. Ei vor protesta de la ora 16:00, în faţa Palatului Dicasterial, potrivit timpolis.ro.

În București, magistrații vor protesta, vineri, de la ora 18.00, pe treptele Palatului de Justiție din Capitală față de noile modificări aduse legilor justiției prin Ordonanță de Urgență. Anunțul a fost făcut pe Facebook de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • raimond check icon
  Poporul te sustine, o intreaga Europa te sustine, tu esti una din puterile statului (!), pana si o parte din puterea executiva (presedintele) te sustine. Pai daca in conditiile astea accepti sa devii carpa de sters pe jos a unor infractori...
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Magistrații in proporție de 80% au servit puterea în ultimii 28 de ani . Pentru aceasta au fost recompensați foarte gras (salarii babane ,sporuri , pensii speciale și pensionare la 40 de ani Când trebuiau să ne apere de abuzuri și să de-a hotărâri corecte s-au dat la fund.Acum ce-ar vrea să ieșim în stradă pt ei ?
  • Like 0
  • @ Dorin
   Mr.Oh check icon
   Magistratii au servit puterea? Cum? Adica in procesele civile au servit puterea?
   In procesele penale poate ca unii s-au ferit sa-si asume raspunderea unor decizii curajoase si oneste. Dar sa spui ca 80% din magistrati au servit puterea e exagerat.

   Magistartii te servesc pe tine. mai priceput sau nepriceput. Sa spui ca nu te intereseaza ce se intampla cu magistratii e ca si cum ti-ai baga capul in nisip.

   Vei plati acesta indiferenta atunci cand te vei judeca cu vecinul.... va fi ca si cum ai da cu banul. Cap sau pajura. Unul din voi doi.
   • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Bineinteles ca magistratii au servit puterea... Ce este asa de greu de inteles!
   Daca esti angajat la "firma X" faci ce iti zice seful. Daca nu? This is the freeway! Adica pleci cu banitza in spinare.
   Noi toti gandim ca "firma X" sa fie independenta de politic. Asta nu inseamna ca in viitor un angajat din firma X nu o sa asculte de "seful" firmei X. Ce dracu'! Oameni suntem. Eu, Mitica si Georgica! :)
   Dar este mai putina influenta "de la discoteca de vis-a-vis". Asta este toata ideea!! :)
   • Like 0
 • Eu am ideea asta obsesiva. Daca eu sunt inteligent, trebuie sa ma bat cu prostii sau nu?!
  Este importanta si este esentiala.
  Eu stiu cum gandeste Romanul inteligent: "nu ma bat cu prostul", pentru ca nimic bun nu iese din asta. Dar ideea este gresita fundamental! TREBUIE sa te bati cu prostul, este datoria ta de om inteligent! Daca nu vrei ca "prostul" sa fie seful scarii de bloc, "prostul" sa fie seful de strada, "prostul" sa fie seful de cartier, "prostul" sa fie primarul sectorului tau, "prostul" sa fie primarul tau. "prostul" sa fie prim-ministrul tau!. :(
  Trebuie sa te bati cu "prostul", daca esti inteligent si ai "coaie"!
  Este datoria ta, ca om, sa faci asta! Mai lasa cartea din mana si mai exserseaza si muschii,... si coaiele! :)
  Do you understand this!?
  • Like 2
  • @ Silviu Pop
   Dorin check icon
   Cred că o să avem foarte mulți de bătut.(de bătut bine)
   • Like 1

 • In totdeuna ainvins intelepcinea Va trebui sa nu cedam interlopilor de ane cumpars a abia atunci vom putea ridica privrea din pamint

  • Like 0
  • @ Alexandru Gyulai
   check icon
   Dacă e să vorbim de ”înțelepciune”, atunci acești oameni ar fi trebuit să ne spriijne (măcar prin declarații) acum doi ani, cînd am protestat în frig! Au preferat însă să ne lase la bătaia de joc al anteniștilor cum că ”ăștia de protestează nici măcar nu știu ce vor” (căci anteniștii nu pot înțelege lupta pentru un principiu abstract, pentru ei au sens doar chestiile materiale: te lupți pt salarii mai mari, pt un ulei sau o găleată mai mare).
   Acum, na, au început și magistrații să simtă că li se apropie cuțitul de os!
   Cu toate astea, o să ies să îi susțin, că fără ei țara asta nu mai poate exista în niciun fel!
   • Like 0
 • mike mike check icon
  In sfarsit poate si nea Liviu sa prizeze una mica si sa mai devalizeze vreo institutie in astea 3 zile.

  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult