Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PSD nu votează prelungirea stării de alertă. Ciolacu, după întâlnirea cu Arafat: Poate găsim o altă formă legislativă. Suntem de acord cu purtarea măștii în spații închise și distanțare

MArcel Ciolacu - FB

Foto: Facebook/Marcel Ciolacu 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a avut o întâlnire cu  secretarul de stat Raed Arafat, a spus la Digi24 că este hotărât în continuare ca PSD să nu voteze prelungirea stării de alertă, scrie G4Media.

„Nu considerăm că e nevoie de stare de alertă pe întreg teritoriul României, ținând cont de aceste excepții: purtarea măștilor în spații închise, distanțare de 1,5 metri. Să fie menținută starea de alertă în localitățile cu focare. Toate aceste lucruri se întâmplă pentru că nu s-a testat în masă în România. S-a dorit să se arate că lucrurile sunt sub control. Am transmis că, dacă forma de stare de alertă va fi aceeași ca acum o lună, sub nicio formă PSD nu va vota”, a spus liderul interimar al PSD.

„Sunt hotărât în continuare să nu votăm prelungirea stării de alertă. Există anumite elemente pe care mi le-a adus la cunoștință domnul Raed Arafat, trebuie să țin seama de ele. Poate găsim o altă formă legislativă, juriștii noștri deja lucrează la acest lucru. Nu vom lăsa un vid legislativ și un haos în România”, a mai spus Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a anuntat marți că se impune prelungirea stării de alertă, vor fi mai puține restricții propuse, dar „considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Ciolacii",nu voteaza prelungirea starii de alerta cu 200 de cazuri noi de imbolnavire,iar in Australia de unde va scriu,cele 6(sase)state pentru 8(opt)cazuri prelungeste inclusiv toata luna iulie.Este adevarat ca Australia ii departe din toate punctele de vedere,dar internetul ne apropie suficient sa nu ramanem in urma.
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Testare în masă!
  Unde se face așa ceva și cu ce rezultate?
  Testarea în masă ar fi pentru București iar acum e zonă verde adică taman degeaba. Ar fi fost pentru ca oamenii să uite cum i-a lăsat Firea fără căldură și apă caldă (ea e cea mai vehementă in susținerea testării în masă, peneleii cei răi n-o lasă să facă bine). Manevră electorală 100%. Păi bine, risipești aiurea testele și nu mai rămân pentru: personal medical, contacți, persoane cu simptome.
  Dacă tot au teste de aruncat cu ele în câini, să facă testarea contacților de 2-3 ori și în loc să stea în casă 2 săptămâni să stea 7-8 zile, după 2 teste negative să nu mai trebuiască să stea în casă. Că tot se vrea ( și ar cam trebui) repornirea economiei și e greu s-o faci dacă n-ai angajați prezenți.
  Dl. Ciolacu face un populism ieftin, à la Gică contra fără argumente.
  • Like 0
 • Conform vechiului proverb indian : "Maimuta cand n-are ce face, se scarpina in fund pana ii da sangele" , Marcel trebuie sa spuna si el ceva si sa se faca ca lucreaza.
  Deci e de acord cu ce contine starea de alerta , dar in acelasi timp nu este de acord . Magistral !
  • Like 1


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult