Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

PSD nu votează prelungirea stării de alertă. Ciolacu, după întâlnirea cu Arafat: Poate găsim o altă formă legislativă. Suntem de acord cu purtarea măștii în spații închise și distanțare

MArcel Ciolacu - FB

Foto: Facebook/Marcel Ciolacu 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a avut o întâlnire cu  secretarul de stat Raed Arafat, a spus la Digi24 că este hotărât în continuare ca PSD să nu voteze prelungirea stării de alertă, scrie G4Media.

„Nu considerăm că e nevoie de stare de alertă pe întreg teritoriul României, ținând cont de aceste excepții: purtarea măștilor în spații închise, distanțare de 1,5 metri. Să fie menținută starea de alertă în localitățile cu focare. Toate aceste lucruri se întâmplă pentru că nu s-a testat în masă în România. S-a dorit să se arate că lucrurile sunt sub control. Am transmis că, dacă forma de stare de alertă va fi aceeași ca acum o lună, sub nicio formă PSD nu va vota”, a spus liderul interimar al PSD.

„Sunt hotărât în continuare să nu votăm prelungirea stării de alertă. Există anumite elemente pe care mi le-a adus la cunoștință domnul Raed Arafat, trebuie să țin seama de ele. Poate găsim o altă formă legislativă, juriștii noștri deja lucrează la acest lucru. Nu vom lăsa un vid legislativ și un haos în România”, a mai spus Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a anuntat marți că se impune prelungirea stării de alertă, vor fi mai puține restricții propuse, dar „considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Ciolacii",nu voteaza prelungirea starii de alerta cu 200 de cazuri noi de imbolnavire,iar in Australia de unde va scriu,cele 6(sase)state pentru 8(opt)cazuri prelungeste inclusiv toata luna iulie.Este adevarat ca Australia ii departe din toate punctele de vedere,dar internetul ne apropie suficient sa nu ramanem in urma.
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Testare în masă!
  Unde se face așa ceva și cu ce rezultate?
  Testarea în masă ar fi pentru București iar acum e zonă verde adică taman degeaba. Ar fi fost pentru ca oamenii să uite cum i-a lăsat Firea fără căldură și apă caldă (ea e cea mai vehementă in susținerea testării în masă, peneleii cei răi n-o lasă să facă bine). Manevră electorală 100%. Păi bine, risipești aiurea testele și nu mai rămân pentru: personal medical, contacți, persoane cu simptome.
  Dacă tot au teste de aruncat cu ele în câini, să facă testarea contacților de 2-3 ori și în loc să stea în casă 2 săptămâni să stea 7-8 zile, după 2 teste negative să nu mai trebuiască să stea în casă. Că tot se vrea ( și ar cam trebui) repornirea economiei și e greu s-o faci dacă n-ai angajați prezenți.
  Dl. Ciolacu face un populism ieftin, à la Gică contra fără argumente.
  • Like 0
 • Conform vechiului proverb indian : "Maimuta cand n-are ce face, se scarpina in fund pana ii da sangele" , Marcel trebuie sa spuna si el ceva si sa se faca ca lucreaza.
  Deci e de acord cu ce contine starea de alerta , dar in acelasi timp nu este de acord . Magistral !
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult