Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

PSD – radiografia disperării

Birul cu fugiții dat de fruntașul PSD Moga de la conducerea MAI e o lovitură aplicată lui Dăncilă și PSD mai puternică decât atacurile lui Iohannis, USR Plus și PNL la un loc.

Practic, armatei PSD i-a dezertat un comandant de divizie proaspăt avansat de generăleasa Dăncilă. Așa ceva, la partidul comunist sau pesedist e de neconceput. Regula de fier zice că Partidul te pune în funcție, Partidul te dă jos, în niciun caz nu pleci când ai tu chef.

După convorbirile Poliției cu Alexandra sub cuvintele de neuitat „Unde ești, mă? Nu mai ține linia ocupată!”, catastrofa de imagine a MAI în ochii oamenilor este cea mai mare după 1989. Moga a primit în brațe un minister mâncat până la măduvă de prostie și corupție, înțesat fiind de șefi și șefuți puși de PSD-ul lui Dragnea. Radiografia MAI după Carmen Dan arată înspăimântător și acum o pot vedea și cetățenii.

Pe cale de consecință, ce și-a zis senatorul Moga: „Eu sunt un mafiot PSD de Constanța cinstit, le am eu pe-ale mele, dar nu eu sunt vinovat pentru cazul Caracal, nu eu am pus la cale lovirea și gazarea manifestanților din 10 august, care se apropie. De ce să încasez eu scuipați în figură pentru toate astea?”.

Și s-a cărat pur și simplu, lăsând-o pe Dăncilă cu fundul în baltă și scufundând PSD din ridicol în grotescul spasmodic.

Disperarea Partidului se face simțită și în reacția vătafului de Vaslui, D. Buzatu, care, în replică la cele ce ați citit mai sus, s-a exprimat în direct: „Am ascultat discursul domnului Cristian Tudor Popescu. Mi se pare că e logica unui om nebun, altceva nu pot să spun. E vina PSD pentru orice se întâmplă în țara asta. Nu e normal așa ceva, să răspundem noi pentru un om care nu e sănătos la cap!”.

Evident, PSD nu poate rezolva și reforma nimic.

Soluția este demisia lui Dăncilă cu guvern cu tot.

Ceea ce nu se va întâmpla. Cu fiecare zi petrecută de PSD la guvernare, cresc șansele VV Dăncilă de a intra în turul 4 la prezidențiale. Dar cresc și suferințele, pe cât de crude, pe atât de absurde, ale acestui popor...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult