Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

Radu Crăciun: „Statul român nu este capabil prin alocarea de resurse pe care le face să păstreze marile competențe în țară”

Radu Craciun

(Foto: Facebook/Radu Craciun)

„România este, din păcate, din alt film pentru că statul român nu este capabil prin alocarea de resurse pe care le face să păstreze marile competențe în țară pentru a face cu succes provocărilor pe care le avem", crede Radu Crăciun, președintele directoratului BCR Pensii, citat de Agerpres.

Executivul BCR Pensii consideră că statul nu este un administrator corect al resurselor publice. 

„În momentul în care văd că medici din România emigrează în masă, deja am un mare semn de întrebare vizavi de calitatea alocării de către stat a resurselor în direcția remunerării forței de muncă foarte calificate. Medicii se încadrează în această categorie. Calitatea remunerării celor care lucrează în educație este foarte proastă”, a afirmat președintele directoratului BCR Pensii.

Creșterea în masă a salariilor la stat, în lipsa unor criterii de performanță, este considerată de executivul BCR Pensii drept o politică greșită. 

„Nu am nicio problemă cu creșterea salariului minim pe economie. Dimpotrivă, cred că a fost o decizie bună pentru că de mult era folosit ca un paravan pentru piața gri sau neagră a pieței muncii, însă am o problemă cu creșterea în masă a salariilor în sectorul public, fără niște criterii foarte clare de performanță", subliniază Radu Crăciun.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  STATUL E UN PROST MANAGER. O aberaţie repetată obsesiv pentru a ascunde privatizări trădătoare. - http://criterii.ro/index.php/en/national/20427-12-expresii-fatale-care-au-distrus-romania. Pana la urma "cine este statul !?", nu cumva noi, toti care votam, alegem asa zisul "stat" care sa conduca !?
  • Like 0
 • GabiC check icon
  Nici nu mai citesc; imi ajunge titlul :"...alocarea de resurse pe care le face..." - daca incepem cu un dezacord gramatical
  .cum poate fi contintul?
  • Like 0
  • @ GabiC
   Liviu check icon
   Ei...
   • Like 0


Îți recomandăm

Alexandra Boberly

Este prima dată în ultimii ani când președintele Academiei Europene de Film încearcă să semnaleze pasarea ștafetei - fie și numai declarativ momentan - tinerei generații. Și când spunem tineri nu mă gândesc la cineaști sub 30 de ani, ci la un spectru mai larg între 20 și 50 de ani. (În imagine: Alexandra Borbely//Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult