Sari la continut

Radu Crăciun: „Statul român nu este capabil prin alocarea de resurse pe care le face să păstreze marile competențe în țară”

Radu Craciun

(Foto: Facebook/Radu Craciun)

„România este, din păcate, din alt film pentru că statul român nu este capabil prin alocarea de resurse pe care le face să păstreze marile competențe în țară pentru a face cu succes provocărilor pe care le avem", crede Radu Crăciun, președintele directoratului BCR Pensii, citat de Agerpres.

Executivul BCR Pensii consideră că statul nu este un administrator corect al resurselor publice. 

„În momentul în care văd că medici din România emigrează în masă, deja am un mare semn de întrebare vizavi de calitatea alocării de către stat a resurselor în direcția remunerării forței de muncă foarte calificate. Medicii se încadrează în această categorie. Calitatea remunerării celor care lucrează în educație este foarte proastă”, a afirmat președintele directoratului BCR Pensii.

Creșterea în masă a salariilor la stat, în lipsa unor criterii de performanță, este considerată de executivul BCR Pensii drept o politică greșită. 

„Nu am nicio problemă cu creșterea salariului minim pe economie. Dimpotrivă, cred că a fost o decizie bună pentru că de mult era folosit ca un paravan pentru piața gri sau neagră a pieței muncii, însă am o problemă cu creșterea în masă a salariilor în sectorul public, fără niște criterii foarte clare de performanță", subliniază Radu Crăciun.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel
  STATUL E UN PROST MANAGER. O aberaţie repetată obsesiv pentru a ascunde privatizări trădătoare. - http://criterii.ro/index.php/en/national/20427-12-expresii-fatale-care-au-distrus-romania. Pana la urma "cine este statul !?", nu cumva noi, toti care votam, alegem asa zisul "stat" care sa conduca !?
  • Like 0
  • Nici nu mai citesc; imi ajunge titlul :"...alocarea de resurse pe care le face..." - daca incepem cu un dezacord gramatical
   .cum poate fi contintul?
   • Like 0
   • @ Gabi_c
    Liviu
    Ei...
    • Like 0


  Îți recomandăm

  Creative Tim

  În fiecare dimineață, Alexandru și colega lui, Cristin, ieșeau de la metrou la Victoriei și se îndreptau, ca alți angajați ai companiilor multinaționale, spre una dintre clădirile de birouri din zonă. În timp ce ceilalți urcau cu lifturile la etaj, ei rămâneau la parter, la o cafenea: acolo au avut un an și jumătate „biroul”, de la care plecau de multe ori seara, la ora închiderii.

  Citește mai mult