Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Radu Crăciun: „Statul român nu este capabil prin alocarea de resurse pe care le face să păstreze marile competențe în țară”

Radu Craciun

(Foto: Facebook/Radu Craciun)

„România este, din păcate, din alt film pentru că statul român nu este capabil prin alocarea de resurse pe care le face să păstreze marile competențe în țară pentru a face cu succes provocărilor pe care le avem", crede Radu Crăciun, președintele directoratului BCR Pensii, citat de Agerpres.

Executivul BCR Pensii consideră că statul nu este un administrator corect al resurselor publice. 

„În momentul în care văd că medici din România emigrează în masă, deja am un mare semn de întrebare vizavi de calitatea alocării de către stat a resurselor în direcția remunerării forței de muncă foarte calificate. Medicii se încadrează în această categorie. Calitatea remunerării celor care lucrează în educație este foarte proastă”, a afirmat președintele directoratului BCR Pensii.

Creșterea în masă a salariilor la stat, în lipsa unor criterii de performanță, este considerată de executivul BCR Pensii drept o politică greșită. 

„Nu am nicio problemă cu creșterea salariului minim pe economie. Dimpotrivă, cred că a fost o decizie bună pentru că de mult era folosit ca un paravan pentru piața gri sau neagră a pieței muncii, însă am o problemă cu creșterea în masă a salariilor în sectorul public, fără niște criterii foarte clare de performanță", subliniază Radu Crăciun.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  STATUL E UN PROST MANAGER. O aberaţie repetată obsesiv pentru a ascunde privatizări trădătoare. - http://criterii.ro/index.php/en/national/20427-12-expresii-fatale-care-au-distrus-romania. Pana la urma "cine este statul !?", nu cumva noi, toti care votam, alegem asa zisul "stat" care sa conduca !?
  • Like 0
 • GabiC check icon
  Nici nu mai citesc; imi ajunge titlul :"...alocarea de resurse pe care le face..." - daca incepem cu un dezacord gramatical
  .cum poate fi contintul?
  • Like 0
  • @ GabiC
   Liviu check icon
   Ei...
   • Like 0


Îți recomandăm

femeie acasa

Instalarea senzorului de gaze a devenit obligatorie după Colectiv, e o măsură de prevenție binevenită, dar mă întreb oare cât de mulți „băieți deștepți” profită la maximum de toate aceste proceduri noi puse și impuse. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult