Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„Sunt diagnosticat pozitiv cu un test RT-PCR, dar nu am simptome. Ce fac în continuare?” Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

Testare RT-PCR

10 luni de luptă cu un virus care a marcat anul 2020 în toată lumea. 

La nivel planetar, s-au făcut și refăcut protocoale, s-au scris și rescris proceduri. 

România a fost nevoită să facă față acestor provocări, iar informarea din surse 100% sigure, profesioniste, este una dintre armele de luptă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Platforma Republica realizează, în parteneriat cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, o serie de episoade care să vă ajute să primiți informația din surse sigure, verificate.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă un pacient diagnosticat cu COVID-19 și prezintă simptome? Dar unul care a primit rezultatul pozitiv în urma unui test RT-PCR, dar nu prezintă simptome?

Care este rolul medicului de familie, când este nevoie să fie contactat de pacient, cine și când eliberează certificatul medical pentru perioada tratamentului sau izolării?

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate de cititorii Republica.ro sunt oferite de specialiștii Rețelei Private de Sănătate Regina Maria. 

În clipurile video de mai jos, dr. Cătălina Pușcașu, medic specialist în medicină de familie, ne explică modul în care trebuie să procedăm dacă suntem diagnosticați cu COVID-19 în urma unui test RT-PCR, în situațiile în care avem simptome sau suntem asimptomatici, dar și care sunt pașii de urmat dacă am avut contact direct cu un pacient pozitiv.

În următoarele săptămâni, specialiști și experți în testare ne vor explica diferențele dintre testele RT-PCR și testele rapide, despre prelevarea corectă a probelor, perioada de timp când trebuie făcută, dar și despre testarea simultană pentru detectarea gripei sezoniere. 

Medici pediatri ai Rețelei de Sănătate Regina Maria ne vor spune ce trebuie să facem, în calitate de adulți, dacă membrii minori ai familiei sunt diagnosticați pozitiv cu COVID-19.

#informareresponsabilă este un proiect al platformei Republica.ro, realizat cu sprijinul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • M-ar interesqa daca un batran in varsta de 80 ani diagnosticat cu leucemie limfocitara cronica poate fi vaccinat anticovid 19. Si in general daca persoanele cu imunitate scazuta pot fi vaccinate.
    • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult