Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Sunt diagnosticat pozitiv cu un test RT-PCR, dar nu am simptome. Ce fac în continuare?” Răspunsurile medicilor la cele mai frecvente întrebări ale pacienților cu COVID-19. #informareresponsabilă

Testare RT-PCR

10 luni de luptă cu un virus care a marcat anul 2020 în toată lumea. 

La nivel planetar, s-au făcut și refăcut protocoale, s-au scris și rescris proceduri. 

România a fost nevoită să facă față acestor provocări, iar informarea din surse 100% sigure, profesioniste, este una dintre armele de luptă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Platforma Republica realizează, în parteneriat cu Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, o serie de episoade care să vă ajute să primiți informația din surse sigure, verificate.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgă un pacient diagnosticat cu COVID-19 și prezintă simptome? Dar unul care a primit rezultatul pozitiv în urma unui test RT-PCR, dar nu prezintă simptome?

Care este rolul medicului de familie, când este nevoie să fie contactat de pacient, cine și când eliberează certificatul medical pentru perioada tratamentului sau izolării?

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări adresate de cititorii Republica.ro sunt oferite de specialiștii Rețelei Private de Sănătate Regina Maria. 

În clipurile video de mai jos, dr. Cătălina Pușcașu, medic specialist în medicină de familie, ne explică modul în care trebuie să procedăm dacă suntem diagnosticați cu COVID-19 în urma unui test RT-PCR, în situațiile în care avem simptome sau suntem asimptomatici, dar și care sunt pașii de urmat dacă am avut contact direct cu un pacient pozitiv.

În următoarele săptămâni, specialiști și experți în testare ne vor explica diferențele dintre testele RT-PCR și testele rapide, despre prelevarea corectă a probelor, perioada de timp când trebuie făcută, dar și despre testarea simultană pentru detectarea gripei sezoniere. 

Medici pediatri ai Rețelei de Sănătate Regina Maria ne vor spune ce trebuie să facem, în calitate de adulți, dacă membrii minori ai familiei sunt diagnosticați pozitiv cu COVID-19.

#informareresponsabilă este un proiect al platformei Republica.ro, realizat cu sprijinul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • M-ar interesqa daca un batran in varsta de 80 ani diagnosticat cu leucemie limfocitara cronica poate fi vaccinat anticovid 19. Si in general daca persoanele cu imunitate scazuta pot fi vaccinate.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult