Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Regele Iordaniei își anulează vizita în România, după declarațiile Vioricăi Dăncilă despre mutarea ambasadei la Ierusalim. Ambasadorul Palestinei: „Ar trebui să fie mai deșteaptă”

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează arabnews.com.

Regele Iordaniei fusese invitat la București de către președintele Klaus Iohannis, la o întâlnire avută cu ocazia participării la Adunarea Generală ONU. 

Regele Abdullah

Aflată într-o vizită privată în SUA, Viorica Dăncilă a anunțat duminică mutarea ambasadei României la Ierusalim. „După finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a spus ea.

A dat ulterior înapoi, spunând că a exprimat o opinie personală. Ambasadorul Palestinei la București a declarat însă pentru Digi24 că nu crede acest lucru. 

„În primul rând, nu cred că aceasta este o abordare personală, cred că este abordarea PSD-ului, a liderilor PSD, Dragnea, Dăncilă şi alţii. Ceea ce a făcut ieri Dăncilă este, în primul rând, împotriva angajamentelor României, pe care şi le-au luat în faţa noastră anul trecut, la întâlnirile pe care le-am avut cu partea română. În al doilea rând, este împotriva legilor internaţionale şi a legitimităţii internaţionale şi, de asemenea, împotriva criteriilor europene despre Ierusalim. Cred că face asta ca să îl susţină pe Netanyahu să fie din nou premier în Israel. Ar trebui să nu meargă în această direcţie, ar trebui să fie mai deşteaptă”, a spus Fuad Kokaly, ambasadorul Palestinei la Bucureşti.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cam asta am vrea și noi, să fie mai deșteaptă, dar... de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
    • Like 3
  • Este o mare eroare diplomatica sa te pozitionezi net intr-o TABARA.mai ales ca UE este de alta parere..Aceasta este o gapa politica.
    • Like 0
  • A inceput ciclul electoral si Viorica era ocupata si sau ars si cartofii pai ... ghinion diplomatic ... chestia e trasa de par, rau de tot ... asta-i tot ce pot sa zic, ca explicatie rationala nu prea este.
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult