Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Regele Iordaniei își anulează vizita în România, după declarațiile Vioricăi Dăncilă despre mutarea ambasadei la Ierusalim. Ambasadorul Palestinei: „Ar trebui să fie mai deșteaptă”

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează arabnews.com.

Regele Iordaniei fusese invitat la București de către președintele Klaus Iohannis, la o întâlnire avută cu ocazia participării la Adunarea Generală ONU. 

Regele Abdullah

Aflată într-o vizită privată în SUA, Viorica Dăncilă a anunțat duminică mutarea ambasadei României la Ierusalim. „După finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a spus ea.

A dat ulterior înapoi, spunând că a exprimat o opinie personală. Ambasadorul Palestinei la București a declarat însă pentru Digi24 că nu crede acest lucru. 

„În primul rând, nu cred că aceasta este o abordare personală, cred că este abordarea PSD-ului, a liderilor PSD, Dragnea, Dăncilă şi alţii. Ceea ce a făcut ieri Dăncilă este, în primul rând, împotriva angajamentelor României, pe care şi le-au luat în faţa noastră anul trecut, la întâlnirile pe care le-am avut cu partea română. În al doilea rând, este împotriva legilor internaţionale şi a legitimităţii internaţionale şi, de asemenea, împotriva criteriilor europene despre Ierusalim. Cred că face asta ca să îl susţină pe Netanyahu să fie din nou premier în Israel. Ar trebui să nu meargă în această direcţie, ar trebui să fie mai deşteaptă”, a spus Fuad Kokaly, ambasadorul Palestinei la Bucureşti.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cam asta am vrea și noi, să fie mai deșteaptă, dar... de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
    • Like 3
  • Este o mare eroare diplomatica sa te pozitionezi net intr-o TABARA.mai ales ca UE este de alta parere..Aceasta este o gapa politica.
    • Like 0
  • A inceput ciclul electoral si Viorica era ocupata si sau ars si cartofii pai ... ghinion diplomatic ... chestia e trasa de par, rau de tot ... asta-i tot ce pot sa zic, ca explicatie rationala nu prea este.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult