Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Viorica Dăncilă dă înapoi în privința mutării ambasadei la Ierusalim

Netanyahu - Dăncilă

După ce a anunţat duminică, în timpul unei vizite private în SUA, că România va muta ambasada din Israel la Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă a revenit, spunând că a exprimat o opinie personală.

„Am vorbit despre mutarea ambasadei la Ierusalim, dar am spus că trebuie să îndeplinim toți pașii constituționali. Nu am spus că eu voi muta ambasada. Declarația președintelui și modul cum s-a exprimat președintele, vorbind despre ignoranță, vorbind despre faptul că nu se știu pașii de către premier, nu a făcut decât să mă dezamăgească (…) Este o opinie personală că trebuie mutată ambasada”, a declarat aceasta la Antena 3, adăugând că decizia finală este la președinte.

Inițial, Dăncilă spusese că a fost impresionată de decizia președintelui Donald Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim.

„Acest pas admirabil şi curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu şi poporul român. Mutarea ambasadei americane este emblematică şi demonstrează legătura puternică a valorilor dintre poporul american şi el israelian", a declarat ea citată de News.ro

„De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a continuat Viorica Dăncilă.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că anunțul premierului reprezintă „absurditatea perfectă”. „Declaraţia din America a doamnei Dăncilă începe cu o fractură logică deschisă. Viorica Dăncilă anunţă că va muta ambasada după finalizarea raportului tehnic al Ministerului de Externe. Păi, acel raport poate să conducă şi la ideea neschimbării locului ambasadei? Logic, da. De aceea se face un raport tehnic, el poate să indice finalmente mutarea sau nemutarea. Aşa funcţionează un raport tehnic. Dăncilă spune: îndată ce se finalizează raportul, mutăm ambasada.

Atunci de ce s-a mai făcut acest raport, această cercetare tehnică, de vreme ce premierul Dăncilă oricum vrea să mute ambasada?

Absurditatea perfectă”, a explicat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Klaus Iohannis: Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe

Președintele Klaus Iohannis i-a atras atenția premierului că șeful statului este cel care decide asupra acestui subiect, în calitatea sa de titular al deciziilor de politică externă a României. 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că, prin declaraţiile susţinute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, Prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român. Din dorinţa de a-şi revendica o decizie care nu aparţine doar Guvernului României, aşa cum doreşte să lase impresia, Prim-ministrul Viorica Dăncilă se grăbeşte să facă anunţuri publice fără să existe o decizie în acest sens", a transmis Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Oficialii palestinieni au criticat anunțul premierului Dăncilă.  Saeb Erekat, un înalt oficial al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), a spus că acest lucru reprezintă o „încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Femeia asta reprezintă prostia omenească. Nu are ori ținere de minte, ori, primind textele de la dragnea, habar nu are ce spune. Vorbește fără să gândească. Este perfectă pentru a executa,fără crâcnire, toate aberațiile odioasei coaliții dragnea tăriceanu. Când va veni vremea de dat socoteală această vită va fi năuca, nu va pricepe ce se va întâmpla cu ea. Jigodiile cele două se vor "spăla pe mâini", ei " nu au făcut nimic, nu au semnat nimic". Este înfiorător cum au găsit atâția retardații să le facă jocurile murdare: dancila, bubosul slugarel, tembelul ciordache. Ceilalți din camarilă sunt ticăloși din naștere : vasilească, nimicolicea, scârboșenia de avorton stefănescu, șoferul infractorului voicu și toată liota de derbedei, paraziti, incompetenți care au ajuns, pe baza ignoranței și timorării unei părți a votanților, la putere. Și nu se va termina la alegerile din mai. Dacă nu obțin rezultatul dorit vor schimba legile, ca si până acum, pana ce votarea va deveni inutilă.
  • Like 2
 • Aceasta vida este instrumentul perfect in slujba infractorului dragnea. Rar se poate gasi aceasta combinatie ideala intre prostie si nemernicie, care sigur o ajuta pe numita entitate. In definitv, prostia o fereste de cine stie ce framantari acum - cand face nefacutele ce o vor conduce in final catre mititica, iar nemernicia ii va fi de ajutor pe perioada puscariei (de care cred ca nu va scapa) - de unde va iesi la fel de proaspata ca in prezent.
  • Like 4
 • Nu mai dati domne in Viorica ea e doar interfata lui Dragnea nu ea ia deciziile in guvern. Ea vine citeste si pleaca. Acum n-a citit ca nu era mult de vorbit, dar a invatat ce sa spuna. Crede cineva ca sta ea sa faca analize sau macar sa participe la analize sa stie despre ce e vorba ce e Israelul si ce vrea el? Mutatul ambasadei e o chestie super-complexa care are in ecuatie SUA Israelul interese servicii secrete palestinieni acorduri intre tari UE miscari care vor urma si multe altele, nu e vorba de marit punctul de pensii. Pe urma vine si spune ca de fapt a fost o opinie personala, dupa ce a specificat ca vorbeste ca premier, deci in numele guvernului unei tari. Alta abureala, ea n-are opinii personale. La toate intrebarile ea raspunde ca "ne vom consulta in partid". Practic aia au aplaudat-o degeaba. Dupa ce si presedintele ii spune ca nu stie ce vorbeste. Va dati seama cum se uita ailalti la noi? Astora de la A3 le e tot mai greu sa-i acopere pe pesedisti :)) Adica sunt niste limite de la care treci dincolo de penibilul in care deja esti. Dar nu-i problema ca ultrasii lor ii iau asa cum sunt.
  • Like 4
  • @ Magotu Enigmatic
   alin7777 check icon
   Cred ca a fost foarte mandra de ineptia pe care a debitat-o din "memorie" daca se poate spune ca ar poseda asa ceva. Probabil se vedea pe fata ei acea bucurie imbecila cu care suntem obisnuiti , Pe buna dreptate fericiti sunt cei saraci cu duhul.
   • Like 0
 • #

  He he he he ....
  Coana Vasilica chiar a inceput sa creada ca este premier , ca are '' Guvernul MEU '' pe persoana fizica , inca putin si va spune '' Poporul meu '' ca marii domnitori .
  • Like 0
 • #

  He he he he ....
  Coana Vasilica chiar a inceput sa creada ca este premier , ca are '' Guvernul MEU '' pe persoana fizica , inca putin si va spune '' Poporul meu '' ca marii domnitori .
  • Like 1
 • Nu inteleg problema, este vorba despre o casa, institutie, care se muta dintr-un oras in alt oras, atat tot, nu vad problema ... doar nu e casa de toleranta.

  Sunt exagerata reactiile politice ale presedintelui, sau a altor actori politici, e ca si cum, ii considera teroristi pe palestinieni, si cred este e mare jignire adusa si evreilor si palestinienilor, sa te amesteci in treburile lor interne, la fel cum ei nu au dreptul sa se amestece in problemele noastre interne.

  Si daca am decis sa mutam ambasada, mutam ambasada.
  • Like 0
  • @ Liviu Dan Baltatu
   check icon
   ”Și dacă am decis să” - tocmai ăsta-i baiul, că nu am decis! CINE sunt ăia care au decis? Au ei dreptul sa decidă așa ceva??
   Lăsați impresia că faceți pe prostul.
   • Like 1
  • @
   Care e alternativa 'desteapta' ?
   • Like 0
  • @ Liviu Dan Baltatu
   check icon
   Alternativa ”deșteaptă” e să folosești corect timpii verbelor. De ex:
   ”Și daca SE VA DECIDE să mutăm ambasada, mutăm ambasada”
   • Like 0
  • @ Liviu Dan Baltatu
   alin7777 check icon
   Liviu, daca ai decis sa muti ambasada, mut-o dragule. Doua camioane si patru zilieri si in doua zile ai terminat-o. Nu mai astepta tu dupa presedinte sau dupa "alti" actori politici. Shalom...
   • Like 1
  • @ Liviu Dan Baltatu
   Alternativa deșteaptă era ca discuția despre mutarea ambasadei noastre la Ierusalim să NU aibe loc.Sub nicio formă.
   Aproape 60 de ani România a dus o politică echilibrată în cea mai volatilă zonă a lumii,era considerată ”broker of peace”,a contribuit la deschiderea canalelor de comunicare dintre Egipt&Iordania,pe de-o parte,și Israel pe cealaltă parte,deci „chemp devid”-ul tâmpitei neamului,întâlnirea istorică de la Camp David dintre Menachem Begin și Anwar El-Sadat(care ași fost mai apoi asasinat exact ptr.că încerca să facă pace cu evreii) a avut la origine și o mică fundație diplomatică românească.
   De-asta NU trebuia deschisă o asemenea discuție!
   Iar faptul că un borfaș sadea,șmecher,dar nu inteligent,a promis asemenea chestie și a deschis asemenea Cutie a Pandorei...
   • Like 0
 • In curand Viorica Dancila le va inchide gura detractorilor ei facand pace intre israelieni si palestinieni in urma Acordului de la Videle,undeva prin iunie.
  • Like 4
  • @ Muntean Aurelian
   Doamne ajuta !!! :)
   • Like 0
  • @ Muntean Aurelian
   Cosmin check icon
   Mai exact, Acordul de la Champ deVitsele
   • Like 2
  • @ Muntean Aurelian
   Vă arde de glumit, dar vorbele imbecilei vor face mult rău.
   • Like 0


Îți recomandăm