Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Reporter: „ - În stradă au fost iar oameni supărați...”. Iordache: „Oameni supăraţi pe ce, doamnă?”

Florin Iordache cu bibelouri

(Foto: Facebook/Florin Iordache)

Deputatul PSD Florin Iordache, președintele comisiei speciale de modificare a legilor justiției, s-a arătat nedumerit de protestul care a avut loc miercuri seara pe stradă la Parlament, chiar în timpul ședinței în care deputații discutau modificările la statutul magistraților. 

Fostul ministru al Justiției consideră că este vorba de o „mare manipulare”, iar oamenii din stradă „nu au citit” proiectele de lege.

Reporter: „În stradă au fost iar oameni supărați...”

Florin Iordache: „Oameni supărați pe ce, doamnă? Deci obligația Parlamentului e să discute și să dezbată legi. Cât timp avem o dezbatere foarte largă, păreri pro și contra, până la urmă, modificarea sau dezbaterea unei legi se face în Parlament. A existat o mare dezbatere în Parlament că această lege 303 este de fapt o îngrădire a independenței justiției, că se pune presiune politică. Nu există niciun articol. O mare manipulare. Au fost câteva sute de oameni care, cred eu, nu au văzut, nu au citit și nu cred că prin vocea câtorva zeci de persoane care s-au manifestat anormal ieri... Au fost colegi care au venit la Parlament, pentru că e locul lor de muncă, și atunci când pleacă trebuie să aibă condiții minimale”, a mai spus Florin Iordache. 

Reporter: „Au greșit cei care au protestat?”

Florin Iordache: „Respect dreptul fiecărui cetățean de a protesta, dar în limita decenței. Modul în care încercăm să ne blocăm unii pe ceilalţi, în care depășim limita comportării normale nu cred că face cinste cuiva”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca cei din strada au fost manipulati, Iordache se poate considera un mare manipulator. Acum un an cand a ajuns la a cincea "alta intrebare" lumea se incalta, iar la a zecea, rupea usa. E si asta o mare sfidare: sa-l pui pe pacaliciul asta huiduit de atatia sa coordoneze schimbarile in justitie.
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult