Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Reporter: „ - În stradă au fost iar oameni supărați...”. Iordache: „Oameni supăraţi pe ce, doamnă?”

Florin Iordache cu bibelouri

(Foto: Facebook/Florin Iordache)

Deputatul PSD Florin Iordache, președintele comisiei speciale de modificare a legilor justiției, s-a arătat nedumerit de protestul care a avut loc miercuri seara pe stradă la Parlament, chiar în timpul ședinței în care deputații discutau modificările la statutul magistraților. 

Fostul ministru al Justiției consideră că este vorba de o „mare manipulare”, iar oamenii din stradă „nu au citit” proiectele de lege.

Reporter: „În stradă au fost iar oameni supărați...”

Florin Iordache: „Oameni supărați pe ce, doamnă? Deci obligația Parlamentului e să discute și să dezbată legi. Cât timp avem o dezbatere foarte largă, păreri pro și contra, până la urmă, modificarea sau dezbaterea unei legi se face în Parlament. A existat o mare dezbatere în Parlament că această lege 303 este de fapt o îngrădire a independenței justiției, că se pune presiune politică. Nu există niciun articol. O mare manipulare. Au fost câteva sute de oameni care, cred eu, nu au văzut, nu au citit și nu cred că prin vocea câtorva zeci de persoane care s-au manifestat anormal ieri... Au fost colegi care au venit la Parlament, pentru că e locul lor de muncă, și atunci când pleacă trebuie să aibă condiții minimale”, a mai spus Florin Iordache. 

Reporter: „Au greșit cei care au protestat?”

Florin Iordache: „Respect dreptul fiecărui cetățean de a protesta, dar în limita decenței. Modul în care încercăm să ne blocăm unii pe ceilalţi, în care depășim limita comportării normale nu cred că face cinste cuiva”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca cei din strada au fost manipulati, Iordache se poate considera un mare manipulator. Acum un an cand a ajuns la a cincea "alta intrebare" lumea se incalta, iar la a zecea, rupea usa. E si asta o mare sfidare: sa-l pui pe pacaliciul asta huiduit de atatia sa coordoneze schimbarile in justitie.
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult