Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Restricțiile anunțate de președintele Iohannis: vacanță de 2 săptămâni pentru toți elevii, circulație interzisă noaptea pentru nevaccinați, masca obligatorie peste tot. Plus "o sumedenie de restricții pentru nevaccinați"

Klaus Iohannis, restricții

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după o ședință cu oficialii implicați în combaterea pandemiei, măsurile și restricțiile care urmează să intre în vigoare.

Începând de luni, toți elevii din țară urmează să intre într-o vacanță de două săptămâni. „Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt afectați, dar și prin profesorii și învățătorii care se îmbolnăvesc”, a spus șeful statului.

Tot de luni masca redevine obligatorie peste tot, atât la interior, cât și pe stradă sau în spațiile publice aflate la exterior. Guvernul urmează să stabilească o serie de restricții, care îi vor viza în cea mai mare parte pe cei nevaccinați, a anunțat Iohannis.

„Dau câteva exemple - va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați. În timpul zilei, la majoritatea activităților accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Pana la urma acest presedinte va ramane in istorie ca unul catastrofal care a generat prin deciziile si indeciziile sale un numar de morti nemaivazut de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.
    Oricât ar scrâșni din dinti si ar vorbi apasat acum, din păcate a demostrat lipsa de capabilitati de lider a unei națiuni mediocre intelectual. Chiar si in ceasul al doisprezecelea cand era nevoie de masuri radicale, a scremut dupa cateva zile niste decizii slabe lasand totul in cârcă unei populații bulversate.
    • Like 3


Îți recomandăm