Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Restricțiile anunțate de președintele Iohannis: vacanță de 2 săptămâni pentru toți elevii, circulație interzisă noaptea pentru nevaccinați, masca obligatorie peste tot. Plus "o sumedenie de restricții pentru nevaccinați"

Klaus Iohannis, restricții

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după o ședință cu oficialii implicați în combaterea pandemiei, măsurile și restricțiile care urmează să intre în vigoare.

Începând de luni, toți elevii din țară urmează să intre într-o vacanță de două săptămâni. „Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt afectați, dar și prin profesorii și învățătorii care se îmbolnăvesc”, a spus șeful statului.

Tot de luni masca redevine obligatorie peste tot, atât la interior, cât și pe stradă sau în spațiile publice aflate la exterior. Guvernul urmează să stabilească o serie de restricții, care îi vor viza în cea mai mare parte pe cei nevaccinați, a anunțat Iohannis.

„Dau câteva exemple - va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați. În timpul zilei, la majoritatea activităților accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Pana la urma acest presedinte va ramane in istorie ca unul catastrofal care a generat prin deciziile si indeciziile sale un numar de morti nemaivazut de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.
    Oricât ar scrâșni din dinti si ar vorbi apasat acum, din păcate a demostrat lipsa de capabilitati de lider a unei națiuni mediocre intelectual. Chiar si in ceasul al doisprezecelea cand era nevoie de masuri radicale, a scremut dupa cateva zile niste decizii slabe lasand totul in cârcă unei populații bulversate.
    • Like 3


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult