Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Robotul Defect mănâncă zile

CTP--

Președintele Iohannis ne dă de veste că are de gând să se pregătească pentru a începe demararea unei convocări a factorilor de răspundere guvernamentali, ca să se vorbească discuții pentru luarea unor măsuri – mâine. Astă-seară, Robotul Defect ne-a oferit o lacrimogeană despre inimile de români, compusă de scriecii de la Cotroceni și citită de pe prompter. Până mâine mai trece o zi – asta înseamnă încă 500-600 de morți.

E o vorbă românească, mi-ai mâncat zilele. Președintele mănâncă zile. A dat o săptămână partidelor să mediteze înainte de consultări – câți morți înseamnă asta? L-a desemnat pe Cioloș, știind foarte bine că urmează zece zile de pomană – de pomana morților, 5.000.

Incredibil, Robotul Defect ne vorbește acum de vaccinare. Astă-vară, câte ședințe din astea în care să întrebe de stadiul pregătirilor pentru valul 4 a făcut?

Și dacă s-ar vaccina milioane de români azi, tot trebuie mai mult de o lună până la imunizare. În 30 de zile – cel puțin 15.000 de morți.

Singurul lucru pe care-l avea de făcut șeful statului eșuat era să anunțe stare de urgență, carantină totală, măcar 14 zile, singura cale pentru a mai salva niște vieți.

Și aplicarea legii cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor. N-am auzit decât de o singură persoană căreia i s-a deschis dosar penal la Piatra Neamț, pentru că a mințit public că spitalul modular ATI din oraș e gol. În schimb, niște medici și preoți nu sunt deranjați nici cu un fulg pentru propaganda antivaccin. Arhierei ca Teodosie de la Constanța sau Ambrozie de la Giurgiu mint încremenitor – „Incendiile din spitale sunt «făcături» , oamenii sunt arși de focul pus de medici!” – fiind niște criminali în sutană, și nu sunt reținuți și cercetați penal deoarece guvernanții vor sprijinul Bisericii pentru voturi în caz de anticipate.

România e o țară cu comorbidități. Una dintre cele mai grave, și nu de azi, de 30 de ani, e că pe politicani îi doare-n pix de cetățenii care mor cu zile. Pandemia nu face decât să scoată la vedere și să amplifice, ca o tomografie, imaginea acestor suflete hâde. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gecaba Gecaba check icon
  "Romanii-aveau conducători,
  Doar oameni mari, biruitori,
  Dar tu, române, sufleţele,
  Cum de alegi numai lichele?!" epigramă de George Budoi
  Cand poporul o sa inteleaga sa fie critic si nu emotional, poate o sa avem o sansa la schimbare.
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  La 500 de angajati 2 teste pe saptamana obligatorii la locul de munca, fiecare la valoarea de 12 Euro, costa firma ca. 48.000 de euro pe luna. Am ales un pret mic. De fapt testul este de tip PCR. Deci mai scump.

  Firma nu face diferenta intre vaccinati si nevaccinati fiindca din punctul ei de vedere transmisibilitatea virusului este egala. Iar nu toti oamenii pot fi protejati prin vaccinare.

  Asta face diferenta dintre Romania si Austria sau Germania.

  Test 1 luni-marti, Test 2 joi-vineri. Testul de sfarsit de saptamana ajuta persoana atunci cand viziteaza pe altii din grupa de risc in weekend.

  Ia sa vedem cum functioneaza in Ro. Test antigen 60-70 Ron. La aeroport 120 ron.
  Test PCR 180 ron. La aeroport 250 ron. Plateste fiecare din banii lui. Deci nu-l face fiindca e scump.

  Nu neg ca vaccinarea e importanta/esentiala, dar nu va rezolva problema. Si asta se vede in Israel si UK. Chiar si in Austria si Germania. Spitalele sunt pline cu nevaccinati, partial vaccinati si complet vaccinati. Proportia nu e clara fiindca nu se publica informatiile.

  Costurile testarii sunt foarte mari in comparatie cu vaccinul. Dar problema ramane fiindca si vaccinatii transmit virusul mai departe.

  Problema e ca Romania nu culege Date si nu gandeste cu capul ei. Asa ca nu intelege ce se petrece. Sau intelege dar nu are bani sa rezolve problema.
  • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Nimeni nu a spus ca pandemia nu costa. Dar costa de 100 de ori mai putin daca suntem vaccinati. Nu mi-ati raspuns la intrebarea ”la ce vacin experimental va referiti?”
   • Like 2
  • @ Florian Berghea
   Mr.Oh check icon
   3.727 de noi infecții în Austria, cea mai mare valoare de la 1 decembrie 2020.

   Si cca 60% vaccinati.... si nu mai zic nimic....

   3.727 Neuinfektionen in Österreich, höchster Wert seit 1. Dezember 2020.

   Nu e nici un vaccin experimental ... totul e perfect fiindca asa trebuie.... doar rezultatele pozitive nu se arata nicaieri...

   Iarna nu-i ca vara. Vom vedea iarna asta ce va fi.

   Veti avea ocazia sa consumati cele 1.8 Milliarde doze Pfizer achizitionate de UE. La 450 milioane populatie in UE puteti calcula singur cate doze trebuie sa consumati pana in 2023. Poate totusi renunta la ele si cumpara un vaccin care functioneaza.
   • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu există o singură soluție ci mai multe împreună. Israel a dat chix că au ridicat cam toate restricțiile. Au luat-o serios pe cocoașă însă numărul deceselor rămâne foarte mic.
   Da, igienă, distanțare, mască plus vaccin.
   Din cate știu, în Germania accesul în locuri publice închise se face cu 3G și pe alocuri 2G. Nimeni nu cere test la vaccinați. Poate în întreprinderi să fie altfel. Ori poate e la latitudinea conducerii, o lămurire ar fi de folos.

   În România e clar, predomină net nevaccinații, vaccinații cu 10%. (Datele din Germania spun și mai mult, la o căutare rapidă) O cauză pentru care și vaccinații sunt afectați e colportarea MASIVĂ de virus în principal de către nevaccinați care dau tuturor virus cu găleata. Și evident lipsa/insuficiența măsurilor de igienă și protecție. În Germania ar fi și rata mare de vaccinare ( cu cât mai mulți vaccinați cu atât mai multe infecții " de străpungere ") deci a treia doză ar fi utilă. Cu toate astea rata de ocupare ATI rămâne scăzută.

   Cauzele pentru eșecul vaccinării sunt mai multe: ori persoana n-a dezvoltat anticorpi, ori au scazut in timp, ori virusul a mutat. Intenție inițială e de imunizare ca la orice vaccin. Toate vaccinurile dau rateuri dar nu așa mult că sunt mai eficiente, una la mână, și a doua, transmiterea e uriașă și la toată populația. Faza că nu-i vaccin că nu imunizează e o găselniță a antivaxxerilor.

   Remarc la dvs o acceptare în cele din urmă a faptelor și e îmbucurător, dar se datorează excusiv faptului că gândiți.
   Ceea ce nu bucură și e o caracteristică a celor care se îndoiesc, e focusarea pe un singur aspect pierzând ansamblul din vedere. M-am întrebat adeseori de ce se întâmplă asta. Am un răspuns dar n-o să vă placă și oricum nu prea vă mai privește: frica. Omul uită de toate celelalte când in subconștient are o mare frică. Mi se întâmplă și mie, când mi-e frică de ceva gândirea se " îngustează " focusându-se exclusiv pe acel aspect. Cum mă relaxez și încep să gândesc, vederea se " lărgește " și lucrurile se schimbă.
   M-am apucat ofensiv să înțeleg cauzele unui fenomen dar la mine dilema durează de prin anii 2000 iar ce am descoperit e că mecanismele sunt complexe, intricate dar predomină unul în funcție de caracter și educație.

   România chiar culege date dar de gândit nu. Oricum nu în comparație. Bani iarăși nu are, să facă lockdown și să plătească Kurzarbeit. România e sărăcită, epuizată financiar și psihic. Când alte țări își revin, afacerile merg mai dihai ca înainte, România trebuie să se oprească și asta face totul mult mai greu. Va trebui să se îndatoreze în continuare, o va face, psd-AUR vor urla în continuare că suntem datori vânduți și când totul va fi trecut vor culege roadele și vor da în cap USR, PNL, la grămadă acuzându-i pe toți de dezastru ( și pe o parte ar avea dreptate) " uitând " și mizând pe memoria scurtă a oamenilor că exact ei au fost inițiatorii dezastrului.
   • Like 3
  • @ Delia MC
   Mr.Oh check icon
   Autoritatiile nu stiu cate prune au in straita. Eu lucrez in domeniu pharma. Firma are propria statistica. Isi face singura politica de sanatate.

   Cand unul e gasit cu Covid deja a infectat 5 altii. Se recomanda sa faci testul luni fiindca marti deja e tarziu....

   Vaccinul nu conteaza decat la evaluarea tipului de contact. Daca esti nevaccinat si ai fost in contact cu persoana detectata cu CoVid esti contact 1. Daca esti vaccinat atunci esti contact 2. Adica carantina dureaza mai putin....
   • Like 1
  • @ Florian Berghea
   Delia MC Delia MC check icon
   Dl se referă probabil la Novavax. DAR ce se uită, la început ar fi și acela tot "experimental" (bine, Pfizer și celelalte dacă nu mă înșel au aprobare deplină). O luăm efectiv de la capăt: îndoieli, teste, efecte adverse: unde-i proteina Spike sunt de obicei și tromboze. E de prevăzut că vor fi probleme și cu acela.
   Vaccinul perfect încă nu există și până apare va trebui să alegem răul cel mai mic: ) fiecare cum vede acel rău mai mic.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Mr.Oh check icon
   In Austria oamenii tineri s-au vaccinat ca s-a cerut si li s-a promis ca nu trebuie sa poarte masca si pot circula liber oriunde. Eficienta 95% si ii protejam pe ceilalti.

   Dar lucrurile nu mai stau asa. Iar lumea e furioasa ca s-a vaccinat degeaba. Spitalele sunt in continuare pline. Carciumile, barurile si cluburile unde se consuma in picioare trebuie sa functioneze asa ca acolo se cere 2G.

   Presiunea vaccinatilor asupra politicului e mare. Sa se renunte la masuri. Argumentul principal e ca exista oferta de vaccinare si fiecare pe contul lui. Dar practic e imposibil. O perioada s-a vehiculat in Media ca nevaccinatii umple spitalele. Un val de ura a pornit impotriva nevaccinatilor. Dar lucrurile nu stau chiar asa. De o saptamana nu mai zice nimeni ca nevaccinatii umple spitalele. Intelegeti ce vreti dvs. Spitalele sunt pline si toate operatiile amanate.
   • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Inca o data : la ce ”ser experimental” va referiti? Argumentam stiintific nu pe baza lui ”stiu eu din sursele mele”. Faceti o multime de afirmatii nefondate extrem de populare pe siturile Russia Today si similare. Deci: la ce ”ser experimental” va referiti?
   • Like 1
  • @ Florian Berghea
   Mr.Oh check icon
   Hai sa o luam asa. Ce criterii de calitate trebuie sa satisfaca un medicament sau un vaccin? Ce teste se fac si cum se determina care teste sunt necesare?
   Exista 3 faze de testare. Rezultatele din faza 1 stabilesc testele din faza 2. Analiza de risc. Rezultatele din faza doi stabilesc ce teste se fac in faza 3.

   Daca dvs comasati cele 3 faze si le faceti simultan cum puteti stii ce teste sunt necesare in fazele urmatoare?

   Inteleg ca e o situatie de urgenta si aveam nevoie de o solutie si de aceea vaccinurile au aprobare de urgenta. Ca la razboi. Te duci pe front cu ce ai. Testele nu sunt finalizate. Punct. Testele se incheie in cativa ani.

   Pe front s-a mers cu vaccinarea grupelor de risc. Apoi cadre medicale asmd. Acum pe front trebuie sa participe si copii.

   Daca autoritatiile decid ca merge si asa e treaba lor. Dar pana laCoVid treaba nu mergea asa ci cu totul altfel ...

   Puteti sa ma luati cu RT si altele. Nu zic ca rusii fac vaccine mai bune. Eu zic ca daca tot trebuie sa risti pielea ta atunci e firesc sa ai alternative si sa risti cu vaccinul in care crezi tu. Necesar si natural e sa fii bine informat.

   Dar pandemia s-a transformat intr-un razboi in care oamenii mor ca pe front. Unii din prostia lor. Altii din prostia conducatorilor. Iar altii au ghinion.

   Dar nu e nimic stiintific in ce se petrece. Ci e despre cum convingem oamenii sa lupte pe front. E disperare si haosul creat de aceasta.
   • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Delia MC Delia MC check icon
   Mulțumesc de lămurire.
   Să promiți așa ceva chiar e prost. E normal ca oamenii să se supere.
   Pe de altă parte se poate înțelege: au crezut și ei probabil că așa va fi. Așa cum în România Cîțu a zis că pandemia a fost învinsă. Mare prostie să vinzi pielea ursului din pădure. Morala : nu afirma ce poate mai târziu o să trebuiască să infirmi.

   Numai că datele ulterioare arată altceva, am scris mai sus, inclusiv infecțiile de străpungere în procent din ce in ce mai mare cu cât rata vaccinării e mai mare. E un adevăr.
   Dar să te superi când vezi că lucrurile evoluează cu o viteză incredibilă, că vin noi date, apar eșecuri, e și asta naiv. Vom vedea. Am luat arma cea mai la îndemână fără să aștept să fie fabricată una perfectă.
   Supărările astea unii pe alții sunt inerente. DAR conflictul poate dispărea când se accede pe o nouă treaptă de înțelegere. Dispare dihotomia.
   Până la vaccinul ori medicamentul perfect va trebui să trăim cu virusul încercând să-i tăiem pe cât posibil transmiterea prin igienă plus testare și vaccin, așa imperfect, dar în același timp să avem o viață. Lockdown-ul nu-i viață.
   Asta dacă/ când vom avea noroc să avem un mijloc mai eficient. Până atunci să ne mulțumim să treacă valul. În România e ditamai tsunami, a măturat locurile la ATI și ia zilnic 500 de suflete pe când în Germania sunt vălurele mici iar ATI sunt rezonabil de goale. Diferența o face rata de vaccinare ( 65% vs 28% la începutul valului, acum 68 vs 34 ), imprudențele teribile din vară, lipsa testării în școli vs testare de 2-3 ori pe săptămână.
   • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Mi se pare penibil sa platesti atata pt niste teste care in Anglia vin prin posta gratuit a doua zi dupa ce faci o comanda online pe un site guvernamental. Fiecare cetatean are dreptul la 3 teste pe saptamana gratuite de asemenea la munca oricine isi poate face testul gratuit daca doreste. Raportarea testului se face instant. Intri pe un site gov.co.uk si bagi codul unic de bare si raspunzi la 3 intrebari. Tot procesul dureaza 2 minute. Vad ca in Romania tot procesul este facut special sa fie ingreunat si testul in sine a devenit un lux si o vaca de muls pentru a se imbogatii cine trebuie. Testele astea se produc la costuri de 1 leu bucata in tarile civilizate. Englezii fac aproape 1 milion de teste pe zi si le auto raporteaza online fara sa-i oblige nimeni sa se carantineze daca e testul pozitiv insa e de la sine inteles ce trebuie fiecare sa faca. De ce ingreunam atata ceva ce e ar trebuii sa fie simplu?
   • Like 0
 • antonia check icon
  baiu-i ca e o tara de roboti defecti.
  cu unu' n-ar fi asa o mare problema
  • Like 2
 • Gecaba Gecaba check icon
  CTP, nu te plange de Iohannis, sa nu te aud! La prezidentiale, ai preferat cu un prost la castig, decat cu un destept la paguba. Iohannis, Dancila, Barna.Doi prosti si un smecher. Niciunul bun, dar l-ai tocat marunt pe Barna, ca era smecher. Spala-te cu prostanacul pe cap! Esti ziarist, influentezi cititorii si ai un fler de doi bani cand alegi oamenii.
  • Like 2
  • @ Gecaba
   Din pacate bietul Barna nu avea sanse, era primejdie sa castige Dancila...asa ca mai bine Joha...dar la ora aceea acesta nu-si dovedise absurditatea ca robot in halul in care a devenit acum situatia.
   • Like 2
  • @ Gecaba
   CTP ar fi cel mai informat Presedinte,pe care l-as vota cu ochii inchisi,dar,ii mai usor de pe margine sa te uiti la meci,ca in teren e greu sa faci fata.
   SINCER, daca ar fi asa cum se pretinde,un analist aproape desavarsit,si chiar este,ar trebui sa-si ia inima in dinti ca precis ar fi votat,fara nici cea mai mica GLUMA,apoi,pentru tara ce nu faci fiind asa priceput,rational in tot ce graieste..
   • Like 0
  • @ Adriana Negruti
   Gecaba Gecaba check icon
   Nu este adevarat, ieseau Barna si Iohannis ptr turul doi si temerea era ca o sa piarda Iohannis.
   • Like 0
 • Mijloacele de transport în comun sunt mizerabile. La începutul pandemiei se dezinfectau. Acum nu se mai întâmplă asta. Apoi sunt aglomerate. Azi am mers cu tramvaiul 19. De multe luni pe acest traseu sunt niste tramvaie vechi cu un singur vagon foarte mic. Nu stiu de ce se intampla asta. Abia asteptam sa cobor, simțeam că mă sufoc. Toate geamurile închise sa nu cumva sa-i tragă curentul pe romanasi. Nu spun ce discutii am iscat în toamna trecută pentru ca am deschis un geam. Aproape tot tramvaiul s-a inflamat. M-am facut mic într-un colț si m-am prefăcut că habar nu am ca cei din jur discuta despre mine. Firește, geamul a fost închis de un ins pe motiv ca-l trage curentul pe fi-su. Bine ca a luat Pandele ecusoane anti-covid. Doamne ajuta. Probabil ca sunt si sfințite de d-na. Gabi. Trebuia să ia mai multe, sa ajunga la toată lumea. Trăim într-o țară de balamuc cu mentalitate de comuna primitivă. Despre politic numai de bine. Oricum prefer sa-l vad pe Iohannis de zece mii de ori decat pe Dragnea o dată.
  • Like 2
 • Casargoz check icon
  De fapt lucrurile stau asa:
  Ministrul Sanatatii zice in luna IUNIE ca e nevoie de spitale pregatite si marirea numarului de paturi. IGSU zice ca e bine asa cum e si angajeaza 8.546 de pompieri.
  Pai nu e bine...
  Sa-i tina angajații IGSU pe pacienti in brate.... Later EDIT: Chiar asta se intampla (https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25120896-pacienti-covid-19-tratati-masini-ale-pompierilor-galati-pentru-nu-mai-mai-sunt-locuri-spitale-medic-suntem-intr-situatie-asediu.htm)  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ministrul-sanatatii-ne-asteptam-ca-tulpina-delta-sa-devina-predominanta-in-romania-1580035

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/igsu-va-angaja-peste-8-500-de-oameni-arafat-este-o-hotarare-de-guvern-istorica-1645239
  • Like 2
  • @ Casargoz
   Da, din păcate nimeni nu pune accentul acolo unde contează: MSănătății! Ei doar salvează, chiar dacă cel mai puțin din toată lumea! Tot ei au găsit și vinovații, doar că regula nu se aplică dacă ești nevaccinat în MS.
   • Like 0
 • Acum vedem cine are de fapt puterea în România. Sunt cei de care asculta majoritatea populației: sutanele negre. În nici un caz populația nu asculta de guvern, președinte, parlament. Aceștia, dacă vor putere, trebuie sa o cumpere. Ceea ce și fac. Ca bisericile nu se fac doar cu credință.
  Domnu' președinte, ce bine ca urmăriți situația cu îngrijorare. Stați în continuare de șase. Poate aflați ceva ce nu știam deja.
  • Like 3
 • Casargoz check icon
  De pe la jumatatea lunii septembrie se vedea in modelele de simulare publice ca numarul de paturi necesar va fi de 3000 de paturi ATI la mijlocul lunii octombrie in scenariul cel mai optimist, foarte optimist in care distantarea sociala devenea o realitate. tot la sfarsit de septembrie numarul de decese la sf lunii octombrie era de 1200. N-au avut nici macar curiozitatea sa intrebe ce modele folosesc alti politicieni din alte tari, chiar si idiotul de trump folosea un model. Imperfect , dar cand stii ca ai nevoie intre 2000-6000 de patuti ATI, si tu ai 1500. Chiar si nesimtit daca esti tot faci ceva, re reapti pe alea din raportul societatii de anestezie sa ai macar 2900 in caz de dezastru.
  S-a stiut dar nu s-a facut nimic. Daca nu au stiut... ce sa zic ...
  Nu am ce,
  • Like 2
 • Pai domnule Popescu sunt niste motive evidente, pentru care robotul se da cu capul de toti peretii. Eu nu sunt nici jurnalist , nici politician, nici analist si nici USR-ist . Pe mine m-a izbit inadecvarea acestui individ (Citu) din luna Aprilie si am tot incercat sa-mi spun parerea pe acest site si am fost bestelit in fel si chip. La un moment dat am fost numit fanut sau fanel ,chiar de catre un gazetar. Si mie Catu mi s-a parut o lumina comparativ cu Orban sau Dancila. Dar cum a inceput sa lucreze s-au vazut problemele.
  La le-au sarit in ochi metodele , acestui individ dubios. Metode pe care le-ma vazut cu totii la PSD si chiar PNL/PDL in trecut.
  Dar vorba aia , in Romania, mita e ilegala , numai cand nu e pentru noi...
  Nu s-a mirat nimeni de ce un ministru si un secretar de stat au fost demisi numai pentru ca l-au contrazis pa Catu . Cand ni s-a spus la televizor ca un ministru care nu este de acord cu premierul este demis de facto , nu a ridicat nimeni din sprancene. Pai daca asa merge treaba putem sa avem un guvern cu un ministru/premier si in rest tarcovnici.
  Nu s-a intrebat nimeni cum o sa reziste coalitia asta , cand cei de la USR erau mitraliati din toate pozitiile ( probabil cu comanda si pe bani de la partid...) de TV-urile prepline de pnl-isti de teapa lui : Bogdan , Sighiartau , Valceanu sau Gorghiu.
  Nu s-a intrebat nimeni prin vara de ce vaccinarea nu progreseaza sau de ce iese Catu si spune ca a invins pandemia.
  Nu s-a intrebat nimeni de ce s-a dat PNDL3 fara nici o regula de control. Mai mult toate amedamentele au fost respinse si coalitia aruncata in aer.
  Nu s-a intrebat nimeni de ce un ministru a fost demis pentru ca nu a dat aviz la un proiect care se poate transforma intr-o mare furaciune . Asta in situatia in care PNL nu a acceptat nici un amendament din cele propuse.
  Sa ne amintim impreuna articolele domnului Popescu si sustinerea sa pentru Catu pana mai deunazi.
  Vasnicii nostri gazetari au intors armele ca la 23 August ,dupa mitocania aia de congres cand situatia infectarilor era deja critica.
  Deci tot niste roboti defecti ,mai destepti cu 2 saptamani...
  Robotul prezidential este defect , pentru ca senzorii robotului nu exista sau pot fi cumparati de 2 arginti.
  Tot il bestelim pe Teodosie cum ne vine la gura, pe buna dreptate. Ce ne facem totusi cu colegii de breasla jurnalistica care toarna zilnic gunoaie la ore de maxima audienta si au un potential distructiv major.
  • Like 3
 • Romanii nu sunt mai prosti ca alti europeni. Comparativ cu portughezii sau spaniolii nici atat. Romanii nu sunt obisnuiti sa raspunda agresiv la actiunile conducatorilor. Nu au iesit in strada cand li s-au taiat salariile cu 25%. Nu au iesit in strada cand li s-a taiat caldura si apa calda. Nici cand li s-au furat fabricile de sub nas si au ramas fara locuri de munca. Nu au blocat masinile cu girofar ale politicienilor cand ei trebuiau sa stea cu orele pe drumurile patriei. Si brusc romanii devin agresivi pe internet si la televizor. Comentarii violente si agresive impotriva vaccinului si a celor ce il sustin. Minciuni sfruntate vehiculate repetitiv, cuvinte cheie manipulatoare repetate la nesfarsit. Brusc romanii care nu au nici o problemă sa parcheze pe locurile pentru handicapati devin interesati de autism si reactiile advesre ale vaccinului. Oameni care arareori citesc eticheta la pate argumenteaza impotriva compozitiei vaccinului. Pentru a doua oara in ultimii 40 de ani am fost facuti sah mat. Probabil de aceiasi.
  • Like 6
  • @ Florian Berghea
   Delia MC Delia MC check icon
   Dacă nu știați românii se interesau cu îngrijorare despre ce anume conțin vaccinurile: aluminiu, mercur. Doamne ferește. Toată lumea știe că mercurul e o otravă. Și de atunci au început să zică pas vaccinurilor. Era prin anii 2000.

   Acum un an niște au vrut să-și facă partid. Și au început să mintă cu cinism, ba că doctorii omoară oameni în spitale, cu oxigenul, cu protocoalele morții, etc. Dictatura medicală. De prin stră-străfundurile facebook au început să otravească lumea. Mediatic. Când oamenii au văzut negrul alb a fost clar, nici o cale de întoarcere. Iar scopul a fost atins. Pe inițiatori i-a durut undeva de oameni. Putere să fie. Și a fost putere.

   Aceleași minciuni repetate de 1000 de ori au devenit adevăruri. Teoriile conspirației s-au schimbat la față de câte ori realitatea însăși s-a schimbat: ba că ne vor mascați, ba că ne răpesc libertatea, ba că vaccinul ucide, da sterilitate în răstimp de 3 generații. Propaganda a dat roade. Otrăvite.

   Acum? Sunt bătrân, zile multe nu mai am. De ce să mă vaccinez? Dă și leucemie, ferească Sfântul. Sunt tânăr, sănătos, de ce să mă vaccinez? Dacă rămân steril? Mor tot timpul alții. Bătrâni. Cu " comorbidități ". Liniștiți-vă, fraților, e doar o isterie la tv. Când femeia de 20 de ani moare în spital se burzuluiesc. Prea târziu. Probabil au omorât-o cu zile.
   Nu, răul a fost demult făcut. Acum culegem "roadele".
   PS: nu știu dacă niște măsuri drastice ar fi avut efect. Sau dacă ar fi putut fi măcar instituite. Politic toți își caută scuze, nu am fost eu. Poate această perpetuă fugă de răspundere e vinovată. A tuturor celor care ar fi putut ceva face dar au rămas fixați în a-și admira propria imagine în oglindă uitând pentru ce au fost aleși. TOȚI.
   • Like 4


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult