Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Rezultate provizorii: Klaus Iohannis - 66,05% din voturi, Viorica Dăncilă - 33,95%

Klaus Iohannis 24 noiembrie

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Rezultatele provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă îl indică în mod clar pe Klaus Iohannis drept câștigător al alegerilor prezidențiale. 

După numărătoarea voturilor valide din 99,75% din secțiile de votare din țară și din diaspora, Klaus Iohannis are 66,05% dintre opțiuni, în timp ce Viorica Dăncilă, 33,95.

Cum arăta situația aseară:

După numărarea a 99,79% din voturi (din 18.709 dintre cele 18.748 de secții de vot), a reieșit că 63.16% dintre acestea îi aparțin lui Klaus Iohannis, iar 36,68% Vioricăi Dăncilă. 

Pentru președintele în funcție au votat 5,605,305 dintre alegători, în timp ce pentru fostul premier 3,271,796.

Viorica Dăncilă a reușit să câștige în  doar 5 județe, toate „roșii”: Giurgiu, Gorj, Olt, Mehedinți și Teleorman.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult