Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Rezultate provizorii: Klaus Iohannis - 66,05% din voturi, Viorica Dăncilă - 33,95%

Klaus Iohannis 24 noiembrie

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Rezultatele provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă îl indică în mod clar pe Klaus Iohannis drept câștigător al alegerilor prezidențiale. 

După numărătoarea voturilor valide din 99,75% din secțiile de votare din țară și din diaspora, Klaus Iohannis are 66,05% dintre opțiuni, în timp ce Viorica Dăncilă, 33,95.

Cum arăta situația aseară:

După numărarea a 99,79% din voturi (din 18.709 dintre cele 18.748 de secții de vot), a reieșit că 63.16% dintre acestea îi aparțin lui Klaus Iohannis, iar 36,68% Vioricăi Dăncilă. 

Pentru președintele în funcție au votat 5,605,305 dintre alegători, în timp ce pentru fostul premier 3,271,796.

Viorica Dăncilă a reușit să câștige în  doar 5 județe, toate „roșii”: Giurgiu, Gorj, Olt, Mehedinți și Teleorman.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult