Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Rezultate provizorii: Klaus Iohannis - 66,05% din voturi, Viorica Dăncilă - 33,95%

Klaus Iohannis 24 noiembrie

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Rezultatele provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă îl indică în mod clar pe Klaus Iohannis drept câștigător al alegerilor prezidențiale. 

După numărătoarea voturilor valide din 99,75% din secțiile de votare din țară și din diaspora, Klaus Iohannis are 66,05% dintre opțiuni, în timp ce Viorica Dăncilă, 33,95.

Cum arăta situația aseară:

După numărarea a 99,79% din voturi (din 18.709 dintre cele 18.748 de secții de vot), a reieșit că 63.16% dintre acestea îi aparțin lui Klaus Iohannis, iar 36,68% Vioricăi Dăncilă. 

Pentru președintele în funcție au votat 5,605,305 dintre alegători, în timp ce pentru fostul premier 3,271,796.

Viorica Dăncilă a reușit să câștige în  doar 5 județe, toate „roșii”: Giurgiu, Gorj, Olt, Mehedinți și Teleorman.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult