Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Rezultate provizorii: Klaus Iohannis - 66,05% din voturi, Viorica Dăncilă - 33,95%

Klaus Iohannis 24 noiembrie

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Rezultatele provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă îl indică în mod clar pe Klaus Iohannis drept câștigător al alegerilor prezidențiale. 

După numărătoarea voturilor valide din 99,75% din secțiile de votare din țară și din diaspora, Klaus Iohannis are 66,05% dintre opțiuni, în timp ce Viorica Dăncilă, 33,95.

Cum arăta situația aseară:

După numărarea a 99,79% din voturi (din 18.709 dintre cele 18.748 de secții de vot), a reieșit că 63.16% dintre acestea îi aparțin lui Klaus Iohannis, iar 36,68% Vioricăi Dăncilă. 

Pentru președintele în funcție au votat 5,605,305 dintre alegători, în timp ce pentru fostul premier 3,271,796.

Viorica Dăncilă a reușit să câștige în  doar 5 județe, toate „roșii”: Giurgiu, Gorj, Olt, Mehedinți și Teleorman.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult