Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Rezultate provizorii: Klaus Iohannis - 66,05% din voturi, Viorica Dăncilă - 33,95%

Klaus Iohannis 24 noiembrie

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Rezultatele provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă îl indică în mod clar pe Klaus Iohannis drept câștigător al alegerilor prezidențiale. 

După numărătoarea voturilor valide din 99,75% din secțiile de votare din țară și din diaspora, Klaus Iohannis are 66,05% dintre opțiuni, în timp ce Viorica Dăncilă, 33,95.

Cum arăta situația aseară:

După numărarea a 99,79% din voturi (din 18.709 dintre cele 18.748 de secții de vot), a reieșit că 63.16% dintre acestea îi aparțin lui Klaus Iohannis, iar 36,68% Vioricăi Dăncilă. 

Pentru președintele în funcție au votat 5,605,305 dintre alegători, în timp ce pentru fostul premier 3,271,796.

Viorica Dăncilă a reușit să câștige în  doar 5 județe, toate „roșii”: Giurgiu, Gorj, Olt, Mehedinți și Teleorman.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult