Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Rockin` Rock Simona!

La începutul meciului, m-am uitat mai mult la picioarele Simonei, decât la ce juca japoneza de ciocolată. După 4-5 ghemuri, am răsuflat ușurat: n-avea nicio reținere în mișcare, nici la gleznă, nici în partea de sus a pulpei, unde acuza dureri spre sfârșitul meciului cu Lauren Davis.

Pe lângă minunea asta, Simo a beneficiat de capacitatea tactică și de muncă modeste ale talentatei Naomi Osaka. Dacă aș fi fost antrenorul tinerei Naomi, i-aș fi spus că are în față o nr. 1 mondial, probabil obosită. Prin urmare, trebuie să lungească schimburile, să trimită cât mai multe lovituri plasate, nu neapărat la risc, pentru a o sili pe Simona să alerge. Cu cât meciul ar crește în durată, cu atât șansele Simonei ar scădea.

Osaka, nici gând de așa ceva. A jucat de la început cu nasul sus, cu alura că o termină pe Simona numai cu winnere, că n-are nevoie să-și „murdărească șosetele” muncind. Are lovituri tari, uneori excelente, dar nicidecum destule reușite ca să facă față defensivei stâncă a numărului 1 mondial care, dintr-un Rocky plin de sânge, a redevenit Stânca, Simona „Rock” Halep!

Ce mă bucură mult este că, la începutul actului 2, Simona a simțit fără greș deruta japonezei – silită să constate că nu-i merge cu metoda buf!-buf!, a început să joace la întâmplare, la ce vine de dincolo de plasă. Aici, Simona a avut curajul să nu se mai mulțumească cu provocarea greșelilor adversarei, a atacat, Stânca a început să danseze – Rock! – și a strivit-o pe japoneză într-un sfert de oră.

Asta arată cât de sus este încrederea Simonei în acest moment.

Ce nu te omoară te face mai puternică. Depășind miraculos momentul greu de după meciul-măcel cu Davis, avându-i alături pe preparatorul fizic Teo Cercel, pe Andrei Pavel și pe un Darren Cahill implicat afectiv, peste meseria de antrenor, în relația cu ea, Simona are șansă la orice acum. Și la câștigarea Australian Open.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult