Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Rockin` Rock Simona!

La începutul meciului, m-am uitat mai mult la picioarele Simonei, decât la ce juca japoneza de ciocolată. După 4-5 ghemuri, am răsuflat ușurat: n-avea nicio reținere în mișcare, nici la gleznă, nici în partea de sus a pulpei, unde acuza dureri spre sfârșitul meciului cu Lauren Davis.

Pe lângă minunea asta, Simo a beneficiat de capacitatea tactică și de muncă modeste ale talentatei Naomi Osaka. Dacă aș fi fost antrenorul tinerei Naomi, i-aș fi spus că are în față o nr. 1 mondial, probabil obosită. Prin urmare, trebuie să lungească schimburile, să trimită cât mai multe lovituri plasate, nu neapărat la risc, pentru a o sili pe Simona să alerge. Cu cât meciul ar crește în durată, cu atât șansele Simonei ar scădea.

Osaka, nici gând de așa ceva. A jucat de la început cu nasul sus, cu alura că o termină pe Simona numai cu winnere, că n-are nevoie să-și „murdărească șosetele” muncind. Are lovituri tari, uneori excelente, dar nicidecum destule reușite ca să facă față defensivei stâncă a numărului 1 mondial care, dintr-un Rocky plin de sânge, a redevenit Stânca, Simona „Rock” Halep!

Ce mă bucură mult este că, la începutul actului 2, Simona a simțit fără greș deruta japonezei – silită să constate că nu-i merge cu metoda buf!-buf!, a început să joace la întâmplare, la ce vine de dincolo de plasă. Aici, Simona a avut curajul să nu se mai mulțumească cu provocarea greșelilor adversarei, a atacat, Stânca a început să danseze – Rock! – și a strivit-o pe japoneză într-un sfert de oră.

Asta arată cât de sus este încrederea Simonei în acest moment.

Ce nu te omoară te face mai puternică. Depășind miraculos momentul greu de după meciul-măcel cu Davis, avându-i alături pe preparatorul fizic Teo Cercel, pe Andrei Pavel și pe un Darren Cahill implicat afectiv, peste meseria de antrenor, în relația cu ea, Simona are șansă la orice acum. Și la câștigarea Australian Open.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Crabu check icon
  . . . Darren Cahill este implicat afectiv, peste meseria de antrenor . . . Așa e! Lucrul ăsta este evident. Încrederea și puterea ca de stâncă (rock) a Halepoaicei se hrănesc din această relație afectivă, aproape pasională și clar benefică pentru ea. Dar, când va veni momentul despărțirii, SH va cădea în păcatul addicted-ului?
  • Like 0
 • Cred ca televizorul dvs e scump si rar! Nu e putin lucru sa-ti permiti o minunatie care sa-ti arate exact ce vrei tu sa vezi, in ciuda evidentei. M-as bucura mult sa stiu de unde l-ati achizitionat! Altfel, daca nici meciul Hsieh - Kerber nu v-a potolit deloc, va e pierduta cauza! Incerc un ultim impuls: daca Davis v-a parut de loc 1 mondial (asa ati declarat), cam de cat mondial v-a parut Osaka?!
  • Like 0
 • Sa nu ne grabim .Sper sa creasca tehnic in joc.
  • Like 0
 • Patriotismul ma face sa ma bucur de putini sportivi care ne reprezinta international.
  • Like 0
 • Domnule CTP a invins Republica puteti si dumneavoastra sa fiti fericit !.de fapt se vede din comment-uri ca sunteti in al noulea cer de extaziat, aici ma refer si la o tenta generalizata a poporului roman, obisnuit sa urmeze (sa pupe) persoanele care dau bine "la imaginea patriotica" ! Cred ca este ultimul meu comment politic, ma axez doar pe sport, respectiv tennisul, acolo inca se mai poate salva ceva !
  P.s de incheiere : Dar daca v-as spune ca Romania ca si intreg, s-a alimentat in toti acesti ani de tranzitie prin furt, m-ati crede ? Deviza : "Daca voi nu credeti o iota, eu de ce m-as obosi " ?
  • Like 1
 • Serviciul este cheia jocului in acest moment pentru Simona ,a devenit o arma de temut ,isi face mai usor punctele.Din momentul revenirii lui Teo Cercel in echipa ei este la alt nivel din punct de vedere fizic.Joaca in prezent cel mai bun tenis al ei de cand se afla in top.
  • Like 0
 • Felicitări, Simona! Dacă-mi doresc și altceva, dincolo de câștigarea turneului, îmi doresc, din suflet, ca tinerii de azi să te ia de model, nu numai în tenis, ci mai ales în voință și determinare, în ideea de român din tine! Tu lupți cu racheta acolo, departe de casă! Aici, oameni determinați, oameni plini de voință, arată lumii că existăm, că știm ce vrem și cum vrem. E bine, Simona! E bine, români!
  • Like 0
 • florin check icon
  In ce priveste popularitatea Simonei si afirmatiile tatalui sau se pot spune unele lucruri:
  -Simona joaca un tenis de calitate, are rezultate si trebuie respectata pt. asta
  - faptul ca e numarul 1 e totusi mai mult rodul unei conjuncturi, anume aceea ca sunt jucatoare de valoare care sunt retrase temporar, altele, desi au joc superior, cu care castiga grandslem-uri nu au constanta.
  - nu sunt sanse mari sa si pastreze locul 1 mai mult de, sa zicem 20-25 saptamani, cred ca prin joc si rezultate, dar si prin stofa si experienta ce o are, Wozniacki merita locul 1. Deci, e bine sa fii nr 1 meritat, nu doar sa fii nr 1
  - in afara de faptul ca e nr 1, nu are alte merite deosebite, rezultate importante
  - cu siguranta, desi e o fata muncitoare, luptatoare, ambitioasa, Simona nu e o sportiva iubita, ci doar respectata si apreciata
  - pt. a fi iubit nu sunt suficiente rezultatele. intre 2 sportivi cu aceleasi rezultate, cel iubit e cel modest, popular, inteligent , cult, care cand deschide gura ai ce afla de la el, etc
  - cei ce ar vorbi critic la adresa ei nu ii sunt impotriva, criticile ar trebui sa o ajute, sa simta unde greseste. Pe de alta parte cred ca posibilitatea de a fi iubita cu adevarat este mai degraba o cauza pierduta, Simonei lipsindu i ireparabil calitatile prezentate mai sus.
  - implicarea familiei e de rau augur. nu mai e junioara, iar parintii nu ar trebui sa o insoteasca decat f rar la turnee. declaratiile tatalui sunt neavenite, uneori, am impresia, sunt chiar vanate de presa pt. a se dovedi ca e prost sfatuita. parintii ei ar trebui sa stea ocupati cu alte lucruri. un parinte care are mereu acest complex ca trebuie sa o apere, desi nu mai e copil si se poate apara singura, o pune in mod implicit doar in situatii de inferioritate....
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult