Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

România - Olanda scor 0-3 în optimile EURO 2024

romania vs nederlands

Foto: Maurice van Steen / AFP / Profimedia

România a pierdut cu Olanda, scor 0-3, în optimile EURO 2024. „Drumul nostru la EURO 2024 se oprește aici! Plecăm câștigători, am câștigat o ECHIPĂ: tricolorii și suporterii”, este mesajul postat la finalul meciului pe contul de facebook al echipei naționale de fotbal a României.

STIREA INITIALA

România a jucat azi la Munchen, de la ora 19:00, împotriva Olandei. Meciul este considerat unul istoric, cu o presiune uriașă, milioane de români dorindu-și victoria. Echipa condusă de Edi Iordănescu este hotărâtă să câștige partida.

„Acesta va fi un meci de acum sau niciodată, unul pe care l-ai putea juca o dată în viață. Dacă echipa va reacționa așa cum s-a pregătit, atunci această echipă ar putea să-și decidă azi soarta. Este șansa lor de a-și schimba destinul și de a dovedi că pot da tot ce au pe teren”, a spus antrenorul Edi Iordănescu, potrivit uefa.com.

UPDATE: Min 90+3: România - Olanda 0-3. 

UPDATE: Olanda înscrie din nou: România - Olanda 0-2 (minutul 83).

UPDATE: Olandezii deschid scorul prin Gakpo (minutul 20)

Foto: Maurice van Steen/ AFP / Profimedia

UPDATE: Căpitanul României, Nicolae Stanciu, pentru EURO2024.com: „Suntem conștienți că va fi un meci foarte greu, dar așteptăm cu nerăbdare acest lucru. Vom juca cu entuziasm și sper că fanii noștri vor aplauda noi, cum au făcut-o data trecută. Nu știu dacă veți vedea multe goluri, dar vă pot spune că la fiecare meci pe care îl jucăm, jucăm pentru a-l câștiga. Suntem mai mult decât pregătiți pentru asta și sper că totul va merge bine, pentru ca noi să jucăm în sferturile de finală. Astăzi vom juca pentru țara noastră!"

UPDATE: „România, România, ole, ole, ole!” au strigat mii de suporteri prezenți în tribune, în momentul când jucătorii români au intrat pe teren.

UPDATE: 

Sute de suporterii români îmbrăcați în tricouri galbene sunt pe străzile din Munchen, își încurajează echipa și cântă imnul României.

Foto: Stefan Puchner / AFP / Profimedia

Foto: Profimedia 

in curs de actualizare

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    România este o societate disfuncțională. Suntem atât de obsedați de succes încât paralizăm în orice situație. O partidă plină de ezitări, lipsă de coeziune, lipsă de colaborare. O mână de jucători care se agitau pe teren în așteptarea unei minuni. Care n-a venit, nici măcar sub forma unui gol de onoare.
    • Like 0
  • Incredibil cât tam-tam se face în jurul acestei echipe naționale de fotbal a României care a câștigat un singur meci la acest campionat european și s-a chinuit efectiv în celelalte doua. O revărsare de entuziasm care arată cât suntem de preocupați de un fenomen- fotbalul- care nu are absolut nici o influența practică în viața noastră, nimic nu se va schimba în România cucerită de PSD, chiar dacă fotbaliștii galbeni (culoarea PNL !?) ar câștiga C.E.
    Mai sunt câteva ore însă, iar această gogoașă se va dezumfla. Deși asta nu înseamnă că vom reveni cu picioarele pe pământ- poate nici nu ar fi normal pentru noi , obișnuiți să trăim de peste 30 de ani într-o țară lipsită de logică.
    • Like 2
    • @ Christian
      Francisc check icon
      Generația „de suflet” și unirea în mâdrie patriotică a suporterilor…

      Am pierdut încă o dată (ca de atâtea multe ori!) un meci pe care speram să-l câștigăm punând sufletul la bătaie, fără să înțelegem că victoriile vin de la sine doar atunci când te pricepi. Nu am știut niciodată să mergem până la capăt, ne-am mulțumit întotdeauna cu ideea că suntem un popor de „talentați” care merită să câștige doar pentru că pun suflet. Nu mai interesează pe nimeni că indivizi precum Ciucă și Ciolacu ne determină viitorul. Fotbal să fie, suporterii suportă orice…

      Acest meci a fost examenul de maturitate al reprezentativei. Din păcate, am rămas corigenți. Au scos olandezii și sufletul din „generația de suflet”...

      Știu că o să-mi sară mulți în cap, dar eu nu pricep ce caută Hagi ăl mic la națională. Și i-am mai și „dat” numărul 10! Și-a îndeplinit cu brio rolul de „extremă ascunsă”: când echipa era în atac el era în apărare, când ne apăram - mai mult încurca. În toate fazele jocului era pe nicăieri. Dacă nu mă credeți, vedeți în reluare meciul cu ochii pe Ianis. Nici nu e greu de urmărit, bandajul de la cap face vizibil jocul invizibil al „prințului”...

      Constat că suntem îndemnați să aruncăm vina eșecului pe seama lui Rațiu și a lui Niță. Să-mi fie cu iertare, da' fără Niță scorul era de tenis! Încă o dată ne-am făcut iluzii că ne putem depăși condiția de echipă mică dacă ne punem „sufletul” în joc. Uite că n-a fost să fie. Ca să câștigi un meci la acest nivel mai trebuie să și poți, nu doar să vrei...

      Rămânem cu victoria „istorică” asupra Ucrainei și cu mândria (cât se poate de „patriotică”!) că am câștigat o grupă din care toate echipele calificate în optimi au fost eliminate. Slovacii, echipa de pe locul trei, erau câștigători până în ultimul minut al meciului cu englezii și numai ghinionul a făcut să piardă calificarea. Pe noi ne-a ținut „sufletul” până la primul gol încasat după vreo 20 de minute...

      Nu-i nimic. Ne scoatem pârleala la următorul campionat mondial. Condiția „necesară” e să-l păstrăm pe Edi selecționer...

      P.S: Iordănescu jr. e obosit după atâta efort pentru România, e cazul să pricepem că familia domniei sale e mai importantă decât soarta naționalei.
      • Like 0
    • @ Christian
      Valentin check icon
      Are o importanță mai mare decât vă închipuți. O echipă de fotbal este imaginea unei societăți în miniatură. Spune mult desre MENTALITATEA țării din care provine. De aici și influența practică, pentru practica de care vorbiți dvs. ține de mentalitate. Dacă mentalitatea e deficitară, atunci și practica e deficitară.
      Suntem o țară lipsită de logică pentru că suntem produsul unui sistem de educație lipsit de logică. Ne-am confruntat cu o echipă a unei țări în care există logică și în care există un sistem educațional logic și bazat pe studii solide. Noi avem școli de juniori unde se țipă ca din gură de șarpe. Se țipă, se urlă, se înjură. Pentru că așa ne place să ne educăm copii: cu palma, cu pumnul, cu urletul. De ce? Pentru că așa am fost și noi crescuți de către părinți și profesori: cu palma, cu pumnul, cu urletul.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult