Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

USR-PLUS explică de ce o va „trânti” pe Rovana Plumb la votul din comisii: „Rovana Plumb a avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor UE și l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție”

Rovana Plumb

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut publică lista propunerilor acceptate pentru funcția de comisar european. Printre acestea se află și cea a României, care a desemnat-o pe Rovana Plumb. 

„Ursula von der Leyen și-a dat astăzi acordul pe draftul listei de propuneri de comisari europeni, înaintate ei de către Consiliul Europei. Aceast pas este urmarea unei serii de interviuri formale pe care președintele ales Ursula von der Leyen le-a avut, în ultimele săptămâni cu fiecare dintre persoanele sugerate de statele membre drept candidați pentru funcția de comisiar”, se arată într-un comunicat.

Marți, Ursula von der Leyen va face publice și portofoliile celor propuși comisari, urmând ca aceștia să fie ulterior audiați în Parlamentul European. În final, Parlamentul European va da un vot asupra întregii Comisii.

Alianța USR-PLUS se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european

Cristian Ghinea a anunțat că delegația USR-PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european

„Rovana Plumb nu respectă criteriile de integritate considerate esențiale de Alianța USR PLUS pentru postul de comisar european și nu are un parcurs profesional care să o recomande pentru o asemenea poziție.

Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care și grupul Renew Europe (a treia forță politică în PE) iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului european. Abia acest lucru va fi dăunător României, nu criticile întemeiate prin care s-au exprimat îngrijorări cu privire la integritatea și competența candidatei propuse de Guvernul României.

Atenționăm Guvernul PSD că prin insistența de a o susține pe Rovana Plumb își bate joc de această demnitate publică europeană și, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs și va fi forțat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament.

Rovana Plumb a avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și anti-justiție și l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, din funcțiile publice pe care le-a ocupat. Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina și brațul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul județean Teleorman iar apoi concesionate către Tel Drum. Parlamentul s-a opus în toamna lui 2017, când ancheta era abia la început, ridicării imunității pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, din poziția de ministru al Mediului!”, a scris Ghinea într-o postare pe Facebook.

Mai jos, lista comisarilor acceptați:

Austria: Johannes Hahn

Belgia: Didier Reynders

Bulgaria: Mariya Gabriel

Croatia: Dubravka Šuica

Cipru: Stella Kyriakides

Cehia: Věra Jourová

Danemarca: Margrethe Vestager

Estonia: Kadri Simon

Finlanda: Jutta Urplainen

Franța: Sylvie Goulard

Grecia: Margaritis Schinas

Ungaria: László Trócsányi

Irlanda: Phil Hogan

Italia: Paolo Gentiloni

Letonia: Valdis Dombrovskis

Lituania: Virginijus Sinkievičius

Luxemburg: Nicolas Schmit

Malta: Helena Dalli

Olanda: Frans Timmermans

Polonia: Janusz Wojciechowski

Portugalia: Elisa Ferreira

România: Rovana Plumb

Slovacia: Maroš Šefčovič

Slovenia: Janez Lenarčič

Suedia: Ylva Johansson

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ROVANA,no way! corupta,duplicitara,demagog,si as putea continua pana maine...dar,pt. mine,rp va fi intotdeauna mahalagioaica care tragea de sirurile de carnati in p-ta matache cu camerele de filmare ale tvr in spate pe cand lucra la opc...... dar,nici cu dl. ghinea nu imi este rusine.....!!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult