Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

USR-PLUS explică de ce o va „trânti” pe Rovana Plumb la votul din comisii: „Rovana Plumb a avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor UE și l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție”

Rovana Plumb

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut publică lista propunerilor acceptate pentru funcția de comisar european. Printre acestea se află și cea a României, care a desemnat-o pe Rovana Plumb. 

„Ursula von der Leyen și-a dat astăzi acordul pe draftul listei de propuneri de comisari europeni, înaintate ei de către Consiliul Europei. Aceast pas este urmarea unei serii de interviuri formale pe care președintele ales Ursula von der Leyen le-a avut, în ultimele săptămâni cu fiecare dintre persoanele sugerate de statele membre drept candidați pentru funcția de comisiar”, se arată într-un comunicat.

Marți, Ursula von der Leyen va face publice și portofoliile celor propuși comisari, urmând ca aceștia să fie ulterior audiați în Parlamentul European. În final, Parlamentul European va da un vot asupra întregii Comisii.

Alianța USR-PLUS se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european

Cristian Ghinea a anunțat că delegația USR-PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european

„Rovana Plumb nu respectă criteriile de integritate considerate esențiale de Alianța USR PLUS pentru postul de comisar european și nu are un parcurs profesional care să o recomande pentru o asemenea poziție.

Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care și grupul Renew Europe (a treia forță politică în PE) iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului european. Abia acest lucru va fi dăunător României, nu criticile întemeiate prin care s-au exprimat îngrijorări cu privire la integritatea și competența candidatei propuse de Guvernul României.

Atenționăm Guvernul PSD că prin insistența de a o susține pe Rovana Plumb își bate joc de această demnitate publică europeană și, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs și va fi forțat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament.

Rovana Plumb a avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și anti-justiție și l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, din funcțiile publice pe care le-a ocupat. Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina și brațul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul județean Teleorman iar apoi concesionate către Tel Drum. Parlamentul s-a opus în toamna lui 2017, când ancheta era abia la început, ridicării imunității pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, din poziția de ministru al Mediului!”, a scris Ghinea într-o postare pe Facebook.

Mai jos, lista comisarilor acceptați:

Austria: Johannes Hahn

Belgia: Didier Reynders

Bulgaria: Mariya Gabriel

Croatia: Dubravka Šuica

Cipru: Stella Kyriakides

Cehia: Věra Jourová

Danemarca: Margrethe Vestager

Estonia: Kadri Simon

Finlanda: Jutta Urplainen

Franța: Sylvie Goulard

Grecia: Margaritis Schinas

Ungaria: László Trócsányi

Irlanda: Phil Hogan

Italia: Paolo Gentiloni

Letonia: Valdis Dombrovskis

Lituania: Virginijus Sinkievičius

Luxemburg: Nicolas Schmit

Malta: Helena Dalli

Olanda: Frans Timmermans

Polonia: Janusz Wojciechowski

Portugalia: Elisa Ferreira

România: Rovana Plumb

Slovacia: Maroš Šefčovič

Slovenia: Janez Lenarčič

Suedia: Ylva Johansson

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ROVANA,no way! corupta,duplicitara,demagog,si as putea continua pana maine...dar,pt. mine,rp va fi intotdeauna mahalagioaica care tragea de sirurile de carnati in p-ta matache cu camerele de filmare ale tvr in spate pe cand lucra la opc...... dar,nici cu dl. ghinea nu imi este rusine.....!!!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult