Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ursula von der Leyen, o apropiată a Angelei Merkel, aleasă pentru a prelua președinția Comisiei Europene

Ursula von der Leyen - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Surpriză la vârful Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, 61 de ani, o apropiată a cancelarului german Angela Merkel, a fost aleasă marţi pentru a prelua preşedinţia Comisiei Europene.

De profesie medic, Ursula von der Leyen, care are șapte copii, este în prezent ministrul Apărării în Germania. Dacă va primi votul Parlamentului European, va fi prima femeie care va prelua președinția Comisiei. 

Ursula von der Leyen a rezistat în toate cabinetele conduse de Angela Merkel. La un moment dat a fost luată în calcul pentru a-i succeda lui Merkel. A fost acuzată că și-a plagiat lucrarea de doctorat, dar o comisie a stabilit că lucrarea e originală, scrie Euractiv.

Mandatul său la Apărare e destul de contestat, în special de social-democrații din coaliția de guvernare de la Berlin.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult