Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ursula von der Leyen, o apropiată a Angelei Merkel, aleasă pentru a prelua președinția Comisiei Europene

Ursula von der Leyen - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Surpriză la vârful Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, 61 de ani, o apropiată a cancelarului german Angela Merkel, a fost aleasă marţi pentru a prelua preşedinţia Comisiei Europene.

De profesie medic, Ursula von der Leyen, care are șapte copii, este în prezent ministrul Apărării în Germania. Dacă va primi votul Parlamentului European, va fi prima femeie care va prelua președinția Comisiei. 

Ursula von der Leyen a rezistat în toate cabinetele conduse de Angela Merkel. La un moment dat a fost luată în calcul pentru a-i succeda lui Merkel. A fost acuzată că și-a plagiat lucrarea de doctorat, dar o comisie a stabilit că lucrarea e originală, scrie Euractiv.

Mandatul său la Apărare e destul de contestat, în special de social-democrații din coaliția de guvernare de la Berlin.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult