Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ursula von der Leyen, o apropiată a Angelei Merkel, aleasă pentru a prelua președinția Comisiei Europene

Ursula von der Leyen - Getty

(Foto Guliver/Getty Images)

Surpriză la vârful Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, 61 de ani, o apropiată a cancelarului german Angela Merkel, a fost aleasă marţi pentru a prelua preşedinţia Comisiei Europene.

De profesie medic, Ursula von der Leyen, care are șapte copii, este în prezent ministrul Apărării în Germania. Dacă va primi votul Parlamentului European, va fi prima femeie care va prelua președinția Comisiei. 

Ursula von der Leyen a rezistat în toate cabinetele conduse de Angela Merkel. La un moment dat a fost luată în calcul pentru a-i succeda lui Merkel. A fost acuzată că și-a plagiat lucrarea de doctorat, dar o comisie a stabilit că lucrarea e originală, scrie Euractiv.

Mandatul său la Apărare e destul de contestat, în special de social-democrații din coaliția de guvernare de la Berlin.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult