Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Royal Simo

Incomodă adversară chinezoaica Shuai Peng... Amintind de Monica Seles prin loviturile tari cu două mâini și pe stânga și pe dreapta, Peng a profitat de orice minge mai scurtă sau moale a Simonei, pentru a izbi decisiv. Așa cum o arată și scorul, 6-4, 7-6 (6), meciul a fost strâns până în ultima clipă, cu multe break-uri și răsturnări de situație, s-ar fi putut oricând întoarce.

Ce mi-a plăcut la Simona a fost alura – cum să-i spun altfel la Wimbledon?... – royală. Adunată și sigură pe sine, fără a fi arogantă, ea a tratat toate situațiile dificile – și au fost destule – cu o „răceală” impresionantă.

În setul 2, în tie-break, chinezoaica a avut 6-5, minge de set. A servit Simona, și după două schimburi a venit la fileu!... Tactic corect, pe iarbă, dar surprinzător pentru Simona. A urmat un passing destul de bun al lui Peng pe reverul lui Halep. Tăindu-mi respirația, Simo a făcut un volé-stop impecabil! Uf... Dacă Peng lua setul, intra în decisiv cu moralul celei care vine din urmă...

La 6-6, Simona a produs, foarte calmă, nici mai mult, nici mai puțin decât un as!

Iar la mingea de meci, pe serviciul 2 al lui Shuai, ca să ne arate că n-a uitat returul de 4-0 pe care nu l-a lovit decisiv în finala de la Roland Garros, s-a deplasat pentru forehand și a plesnit un lung de linie pe care Peng n-a mai putut decât să-l agațe și să-l trimită în out...

Cred că Simona a digerat zgura înfrângerii de la Openul Franței și aleargă acum, pe iarba englezească, pentru fiecare minge și fiecare punct, fără să se gândească la finala Wimbledonului și la locul 1 în lume.

Căci, până acolo, va da piept în optimi cu „fiara” Victoria Azarenka, flămândă de victorii...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bravo, Simona!
  Eu cred că s-a autodepăşit.
  N-am văzut meciul, ora la care s-a jucat a fost pentru rentieri, pensionari şi şomeri. N-am să înţeleg niciodată aceste ore imposibile pentru marea majoritate a celor care lucrează. Televiziunile n-au niciun cuvânt de spus? Că în fotbal dictează programul mecilor...
  • Like 0
 • Mă surprinde o chestiune: leit-motivul „agresivitate”! Nu cred că numai cu loviturile în forță, date cu „răutate”, Simona poate câștiga în fața Azarenkăi. Mai degrabă aș merge pe ideea de surpriză, pe alternanța intensității și lungimii loviturilor. Pe un stop mascat pus la momentul oportun, pe mingi tăiate, dacă se poate în „44” de feluri! Nu trebuie să fie defel predictibilă și nu are voie să-i dea „ritm” adversarei. Servicul I trebuie să fie bun! Să intre!...Așa cred că are șansa nu numai să o bată pe Vika, le poate bate pe toate oponentele sale, vezi Doamne, mai titrate! Îi ținem pumnii strânși! Doamne ajută!
  • Like 0
 • Raliurile lungi o avantajeaza este tipic tennisul romanesc, cand se fragmenteaza jocul apar probleme iar cand este vorba de strategie scartaie, merge doar atunci cand da drumul la brat si joaca liber, dupa parerea mea celelalte jucatoare nu-si permit sa o "supere" ca se trezesc cu ploaia (rautacios) dar sanse sa ajunga Nr.1 sunt mari, mizand si pe naivitatea adversarelor care ar fi trebuit s-o citeasca pana in prezent. Totusi si sincer, Nr.1 cred ca ar multumi-o dar nu si Royal.
  • Like 0
 • Ca sa lovesti de atatea ori la linia de fund ,Cum a facut Peng ,trebuie sa primesti mingea in "zona de confort".Am avut senzatia ca Simona este la antrenament si exerseaza returnarea mingilor lungi,bun sparring partner,sper ca nu a inchis ochii cand lovea.
  • Like 0
 • Azarenka nu este o jucatoare pregatita ,ca joc, sa castige Wimbledon.M-am inselat cu Ostapenko spunand ca nu o sa prinda a doua saptamana la Wimbledon dar nici nu am fost departe de adevar.Astept de 6 meciuri ca Simona sa ridice nivelul de joc (3 la Eastbourne si 3 la Wimbledon) dar in zadar.Meciul cu Peng a fost unul slab ;alternand jocul bun cu jocul pasiv,cu mingi returnate scurt,invitatie la atac pentru jucatoarea din China.Regret ca Kvitova a luat bataie.Svitolina este mult peste Azarenka .
  • Like 1
 • Meciul cu Azarenka va fi foarte greu. Mihai Grecu spune mai jos că va fi momentul adevărului. Nu sunt un cunoscător ca să mă pronunţ, dar ştiam că Simona joacă bine pe zgură, nu pe iarbă, o suprafaţă rapidă. De ce să fie ăsta momentul adevărului pentru Simona? Poate pentru Azarenka, mă gândesc. Dacă o bate pe Azarenka, eu cred că Simona se autodepăşeşte. Sau nu este aşa?
  • Like 1
 • O mica rectificare; in tie-break, la 6-5 pt. chinezoaica , a servit Peng.
  Meciul cu Azarenka va fi un mom. al adevarului. Bielorusa pare sa-si fi regasit forma de pe vremea cand ajunsese in zona de varf a ierahiei WTA. Simona nu-si mai poate permite sa nu loveasca decisiv, asteptand greseala adversarei (asa cum a facut de mai multe ori in cele trei meciuri precedente). Azarenka este o adversara de alt calibru si nu-i va ierta nicio ezitare. Simona si-a crescut procentajul la primul servici dar, fara o crestere a agresivitatii, sansele de a trece de o adversara ce stapaneste f. bine toata gama de lovituri sunt sub 50 %.
  • Like 0
 • Păi, Halep e rece atunci când simte că e pe cale să-și întreacă adversara și "caldă" când simte că pierde. Normal că era rece din moment ce își evaluase corect competitoarea! Probabil că chiar și Halep are un fler ce ii spune dinainte de a se termina meciul dacă va bate sau nu.

  În meciul de la Roland, se vedea de la o poștă, chiar și când conducea, că nu crede în victorie. Nu credea în menținerea avantajului. A avut fler corect. :)
  • Like 1
 • A fost un meci bun!
  • Like 0
 • Daca vor fi rezultate normale,pt.Simona urmeaza: Azarenka,Konta si Ostapenko!!! Sincer nu cred ca va rezista,dar recunosc ca nu o sa fiu suparat daca nu ajunge in finala in fata teribilei triplete de mai sus!
  • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult