Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

S.O. Vântu – jignit grav de S. Ghiță

Am lăsat să treacă câteva zile de la dezvăluirile lui S. Ghiță cu privire la subsemnatul, ca să se așeze gunoiul răscolit cu bățul al presei noastre.

Carevasăzică: după emisiunea Avocatul Diavolului de la Europa FM, la care am participat împreună cu dna Laura Kovesi și dl Vlad Petreanu, inculpatul în 4 dosare penale S. Ghiță, lansat cu capul înainte într-un atac mediatic la adresa procurorului șef DNA, face vorbire la postul jegosecurist RTV, zicând că: „Există un jurnalist de la Realitatea, care acum e la RTV, care lună de lună îi dădea un omagiu lui CTP. Era o carte și în ea avea 5000 de euro. Lua bani de la Vântu, din pușcărie, în fiecare lună. România e malformată de ăsta. E turnător la servicii străine. Lua la negru, lună de lună, 5000 de euro bani de la Vântu.O să îi fac public numele. Doamna Kovesi șterpelește puterea, ajutată de acest Scaraoțchi al presei. E un simbol de neatins care se dă Albă ca Zăpada. Să explice CTP cum lua bani de la Vântu”.

O colecție de vibrații ale aerului de toamnă, marca S. Ghiță. La câte dovezi și câtă noimă au zicerile sale, putea să spună liniștit că primeam lingouri de aur sud-african de la Vântu, ascunse în cărți în format electronic și că, pe lângă turnător la servicii străine, fac turnătorie și la Combinatul Siderurgic din Galați.

N-am avut niciodată vreo legătură cu S.O. Vântu. Am avut un contract de colaborare, cât se poate de legal și oficial cu postul Realitatea TV, încheiat cu domnii Sergiu Toader și Sorin Enache, pentru emisiunea Cap și Pajură, realizată împreună cu Emil Hurezeanu, din anul 2005, până, cu întreruperi, în mai 2009, când am rupt unilateral acest contract.

S.O. Vântu a intrat în pușcărie prin 2011. Până atunci, a dat salarii de 25-30 mii de euro pe lună unor ofițeri mai mult sau mai puțin acoperiți din trustul său, precum și șpăgi de multe milioane de euro. De ce îl jignește grav la onoare S. Ghiță pe S.O. Vântu cu cele 5 miișoare de euro pe care mi le-ar fi trimis de la răcoare? Ce să fac pentru el de banii ăștia? Să-i tund gazonul din curte câtă vreme e la pârnaie?

În calitate de cinefil, regăsesc procedeul cărții scobite pe dinăuntru în The Shawshank Redemption, Închisoarea Îngerilor, în care deținutul își sapă tunelul de evadare cu o sculă pitită într-o Biblie. Sau în romanul lui James Grady, Three Days of the Condor, după care s-a făcut filmul cu Robert Redford și Faye Dunaway – acolo, cărțile erau folosite pentru transportul heroinei pe canale diplomatice. M-ar interesa, deci, să dezvăluie S. Ghiță ce cărți erau alea pe care mi le dăruia Vântu, să văd dacă îmi pare rău de mutilarea lor pentru bani.

Și, la urma urmei, de ce cu țârâita, de ce nu-mi dădea Vântu banii căpiță, cum spune că i-a dat lui Bogdan Olteanu 1 milion de euro – trebuia să-i scriu biografia romanțată și m-aș fi lăsat pe tânjală?

Cât privește turnătoria, văd că S. Ghiță are grijă să nu păteze imaginea serviciilor românești, anunțând că aș presta pentru ele, mă aruncă patriotic la străini. La care? Voi pentru ca să știu, că am și eu orgoliul meu de turnător: una e să verși la bulgari, și alta la ruși sau americani. Și ăștia cum mă plătesc, tot în cărți? Că, orișicât, sunt scriitor, ce mama dracului...

Există presă audiovizuală, presă scrisă și presă zisă. Ce-a făcut presa zisă cu zicerile lui S. Ghiță:

„CTP. CRISTIAN TUDOR POPESCU LUA 5 000 DE EURO pe LUNĂ de la SORIN OVIDIU VÂNTU. Sebastian Ghiță continuă seria dezvăluirilor spectaculoase. BANII SE DĂDEAU CA-N FILMELE CU MAFIOȚI”.

După titrajul ăsta, nu mai trebuie să citești articolul, cum, de altfel, fac majoritatea cititorilor: e clar că un Popescu vinovat a fost dat în fapt de Ghiță.

„Noi dezvăluiri despre Cristian Tudor Popescu: Legăturile cu mogulul Sorin Ovidiu Vântu”.

Dezvăluiri, adică niște lucruri reale erau învăluite și acum sunt scoase la lumină. Și sunt noi, pe alea vechi le știați? Din nou, certitudine absolută: Popescu legat cot la cot cu Vântu.

„Din păcate, toate astea vin de la Ghiță. M-aș bucura să fie așa, dar nu am nicio dovadă. Românii îl suportă greu pe CTP din diferite motive: sunt mai proști decât el, nu au acces la informațiile pe care le are el, nu pot să aibă aroganța și suficiența domnului Popescu când apare în bibliotecile alea. Numai câte prostii spune despre tenis. Mă bucur când și-o mai ia în barbă”.

Omul măcar e sincer.

„Sebastian Ghiță, atac DUR la adresa lui CTP: E turnător la servicii străine. Lua bani negri lună de lună”.

Atac DUR, adică consistent, contondent, dărâmător, îl și vezi pe Popescu în genunchi, plângând.

„Ghiță îl TOARNĂ pe CTP: E turnător la servicii străine” etc.

Adicătelea, acest Ghiță și subsemnatul am fost tovarăși la furat, și acum mă toarnă.

„Sebastian Ghiță îl atacă dur pe CTP: se preface că e marele deontolog al presei românești”.

Ce e dur în acest șir de vorbe goale?

„Sebastian Ghiță mai lansează o BOMBĂ: Un cunoscut jurnalist, trădător de țară”.

Menționez și ideea unui site, plecând de la cuvântul omagiu din zicerea lui Ghiță, să ilustreze textul cu coperta volumului Omagiu, închinat lui Nicolae Ceaușescu. În aia se băgau euroii. Și mă opresc. Multiplicați dvs cu 10 tot ce-am citat până aici.

Nimeni nu mi-a dat un singur telefon să mă întrebe ce aș avea de spus în legătură cu strigăturile lui Ghiță.

Câte dintre televiziunile, ziarele și site-urile care au preluat cu entuziasm dezvăluirile lui Ghiță credeți că vor prelua ce-am spus eu în acest articol? Câți sperau ca din tăcerea mea în fața minciunilor înmărmuritoare să facă un argumentum ex silentio pentru vinovăție?

Cât despre S. Ghiță, nu pot decât să-i recomand să pună mâna și să scrie denunțuri oficiale în legătură cu tot ce-a spus și va mai spune despre subsemnatul și să le depună la Parchetul General, DNA, Parchetul Militar, la SRI, SIE, CSAT și unde mai consideră potrivit, căci sunt chestiuni grave, de siguranță națională, pe care o ameninț, eu, malformatorul României. Poate va avea ceva mai multe dovezi de adus decât zero, ca în cazul autodenunțului său sinucigaș vizând aruncarea în aer a procurorului-șef DNA.

Și să-l liniștesc: există asistență psihiatrică și în penitenciar. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ioan check icon
  In matematica exista un semn grafic: tre linii paralele dispuse orizontal; intre ceea ce ne spune din nestiut d-l Ghita si relatarile de la fata locului despre razboiul de independenta, transmise de strabunica pe cale orala, semnul acela e de folosit!
  • Like 0
 • Nu e de gluma, chiar deloc! Mi-am adus aminte cum de-a-lungul anilor, nefiind in România urmăream acest aspect și mă bucuram să aflu că nu poate fi vorba de vreo bănuială măcar… Pentru că defapt ce a însemnat cinstea dumneavoastră? A însemnat că SE POATE. Altfel, am fi rămas cu concluzia de netăgăduit ca “în Romania asta e, ajungi cineva și ce să faci decât sa pui mâna pe niste bani, cine ar refuza? etc.”. Este foarte negativ că o parte a “presei” a reacționat dând glas acestui individ fară nici o bază si m-am gandit, dacă nu aș fi fost acum in România, unde pot să înțeleg imediat că nu poate fi vorba de așa ceva, văzând o astfel de “știre”, ce aș fi gândit…?!
  • Like 0
 • Bună ziua ! Domnul CTP nici nu trebuie să se pronunțe spuselor unui multiincuplat ca s.g. un hoț şi şnapan care nu mai este necesar să fie dovedit de procurori, este suficient să-l priveşti şi te-ai lămurit. Cu tot dragul numai bine, o zi bună !
  • Like 1
 • Bună ziua ! Domnul CTP nici nu trebuie să se pronunțe spuselor unui multiincuplat ca s.g. un hoț şi şnapan care nu mai este necesar să fie dovedit de procurori, este suficient să-l priveşti şi te-ai lămurit. Cu tot dragul numai bine, o zi bună !
  • Like 0
 • Belcin check icon
  I(nteresant este ca aceste personaje ...sinistre ? sau cum sa le spunem au ajuns in structuri de stat sau in structuri mediatice...practic nimic nu este interesant doar asa zisa democratie a fost "infaptuita"de personaje ,personalitati care nu aveau absolut nimic de a face cu ..DEMOCRATIA ?sau cu o societate civilizata bazata pe onoare,onestitate,munca....personajele din acest..joc, sa-i spunem joc ,dar care ne afecteaza social si economic nu reprezinta si nu au reprezentat nimic in societatea romaneasca...mascarada asazis politica este demna de ...Ferentari,sau Glod , schimbul de idei "politice" este demn de un film de comedie...dar ne fecteaza si atunci este "horror"
  • Like 0
 • :))) superb titlul! "SOV umilit de S. Ghita! Nimeni nu s-a asteptat la asa ceva! A deschis cartea si ce a gasit inauntru depaseste orice inchipuire!!! Turnatorii il urasc acum!"
  • Like 0
  • @ Radu Muntean
   Imi cer scuze, dar simt nevoia sa (ma) completez: "Intr-o singura emisiune si-a marit venitul cu 5000 Euro! Fara operatie!!!"
   • Like 0
 • Daca ar fi facuta dreptate aici in Romania,SOV si Ghita ar trebui sa fie inchisi ,in loc sa dea interviuri ! Dar din pacate cineva nu isi face treaba corect>Pai astia doi nici nu trebuie sa deschida gura si iti dai seama ca ai de-a face cu doi sarlatani.Cineva a spus ca domnul Popescu ar trebui sa ii dea in judecata pentru calomnie.Eu cred ca 2 mililoane sunt prea putin si daca ar face asta toate persoanele care au fost improscate cu noroi de astia doi, s-ar mai recupera cate ceva din ce-au praduit! Pana una alta ,imi pare rau sa o spun dar se lucreaza in justitie cu dubla masura: Marii infractori liberi si vocali pe de-o parte iar slugile lor la inchisoare:Un exemplu ar fi Ritzi ea ramane inchisa ,iar unii cu infractiuni mult mai mari sunt eliberati! Nu stiu cum se pot uita unii la Ghita ca eu cand il vad imi vine sa iau un antivomitiv!Este trist ca o persoana ca CTP a ajuns sa fie improscata cu noroi de asa zisa presa . Libertatea presei nu inseamna libertinajul ei si aici nu ma refer numai la politica.
  • Like 1
 • Crezui ca Domnul Dan era unic da văd ca m-am înșelat . Mai e unul , domnu Ghiță - sper sa nu ajungă si el la beciul poporului ca domnu Dan
  • Like 0
 • oricum traim intr-o tara nebuna, nebuna................ nu ne plictisim, ne distram, ne radem cum spun unii............. noroc ca cititorii romani stiu sa citeasca om stire si cand vine din partea unui Ghita-Romania tv - stim cat si cum trebuie luat in serios...........
  • Like 1
 • check icon
  „S.O. Vântu – jignit grav de S. Ghiță” / Fără îndoială dl Popescu e ironic aici. / Altminteri, ca părere striuct personală, am impresia că jignirea - gravă sau ba - e pînă la urmă problema celui deranjat. Acele vorbe exterioare sînt de fapt doar declanșatorul unui amestec exploziv demult existent în noi, și prea puțin legat de d. Vântu ori alții. / Așa-mi pare mie barim!
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult