Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Prostia se autodenunță incendiar

„Ciudat”. Așa a calificat președintele Iohannis „maimuța” de presă azvârlită de multiinculpatul penal Sebastian Ghiță. Vasăzică, șeful statului nu comentează batjocura ambasadei Rusiei cu suta de euro donată României pentru Cumințenia Pământului, în schimb comentează batjocura lui Ghiță la adresa DNA și a publicului românesc. „Ciudat” dă viață „maimuței”, pentru că presupune ceva ce există.

Cât de căzut în cap să fii ca să nu vezi miștocăria grosiera din textul asa-zisului autodenunț al lui S. Ghiță. O comisie care nu s-a întrunit niciodată, din care cică făcea el parte împreună cu alte persoane importante, ale căror nume nu le spune, căci „mâine pot fi arestati sau agresati”, a falsificat un raport de expertiză, „scris în guvernul Ponta”, punând acolo că procurorul-șef DNA, L. Kovesi, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Întrebat de ce a făcut asta, Ghiță răspunde: „Noi am considerat că doamna Kovesi era o persoană importantă pentru societate în acel moment”. Nici mai mult, nici mai puțin...

S-au găsit făpturi prin presă care să titreze: „Autodenunț incendiar”, „Ghiță aruncă România în aer” etc. Dl Iohannis a contribuit și el cu „Ciudat”-ul și un rânjet larg. Iar DNA a emanat mintenaș un comunicat din care televiziunea a extras urmatorul titlu: „L. C. Kovesi: Nu am plagiat”. E ca și cum despre subsemnatul s-ar fi spus ca am un corn între ochi, iar eu m-aș fi pipăit și aș fi declarat: „Nu am un corn între ochi”.

Toți aceștia au „îngrășat” maimuța, provocarea diversionistă a lui Ghiță.

Ce urmărește multiinculpatul? Să transmită că oameni minunați și nevinovați, ca el, Ponta sau Tobă, pot fi luați de DNA pe baza unor denunțuri și „torturați ca în anii '50”, cum a mai zis. Să lase în opinia publică un reziduu cât de mic, dar puturos, în legătură cu șefa DNA al cărei doctorat a fost declarat ca neplagiat de către Consiliul Național de Etică, nu de nu știu ce comisie fantomă.

Și să probeze că întotdeauna există mai mulți proști decât pot eu să-mi închipui.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și, dacă tot suntem invitați să ne spunem aici părerile, pentru că tot e o legătură între dezbaterea pe tema plagiatului în opera doamnei LCK, DNA-ul cred că trebuie lăsat să existe. Instituția creată în scopul cooperării cu instituția prezidențială închiriată de Bășescu pentru reformarea continuă a statului de drept până la sfârșitul zilelor sale, în interesul majorității, românilor nu trebuia permisă. În primul rând pentru că se suprapune peste Procuratura Generală. Acum, ar fi prea târziu să fie desființată și, nici nu cred că Bruxelles-ul și Washington-ul ar accepta aceasta. În spiritul uzanțelor din ultimii ani din politică, DNA LCK ar fi bine să fie retrasă din funcție cât mai devreme posibil. Chiar dacă doamnei Macovei i s-ar tăia intruziunile pe această filieră la alegerea priorităților de cercetare penală pentru marea corupție.
  • Like 0
 • Păi n-a fost în regulă cu acel Consiliu Național de Etică. S-a simțit lipsa lui Traian Băsescu, inițiatorul transferului infracțiunilor de plagiat în lupta politică și ca subiect inepuizabil de dezbatere publică. Eventual, ca șef al respectivei comisii.
  • Like 0
 • Aș fi curios și eu cum vă simțiți dl Popescu, acuma când s-a demonstrat fără nici o putință de tăgadă că obiectul aprecierii, ce spun eu, al admirației dumneavoastră, practic v-a mințit privindu-vă în ochi, cu un tupeu demn de un borfaș de elită, că teza sa de doctorat e corectă. Poate să nu ne placă Ciuvică, Gâdea, Badea, Ghiță sau mai știu eu care individ cu opinii ”antijustiție”, dar rezultatele testului cu soft-ul IThentichate sunt cât se poate de clare: Laura Codruța ”Nefertiti” Kovesi a plagiat cam 45% din lucrarea sa de doctorat. Cum sunteți automatist la bază știți bine că un program de calculator nu are simpatii politice sau interese obscure, el aplică algoritmul cu care a fost programat și dă un rezultat. Eu sper că nu o să spuneți că așteptați ca nu știu ce comisii academice să confirme acest lucru, mai ales că în cazul lui Ponta n-ați făcut-o. De altfel, așa cum spuneați în luările de poziție față de plagiatul lui Ponta: ”Este suficient un grup de oameni, o gospodină, un elev, un ţăran, un grup de oameni care ştiu să scrie şi să citească pentru a proba această hoţie a domnului Ponta. Nici măcar nu e vorba de un plagiat. Oricine poate să ia şi să compare, dacă ştie să scrie şi să citească. Nu trebuie studii juridice. Plagiat înseamnă ceva mai fin". Să știți că se aplică și aici. Mă întreb de ce a trebuit să dea Ciuvică & co 600 de euroi pe un soft ca să vă demonstreze ceea ce era evident din 2012. Sunt ușor dezamăgit.
  • Like 1
  • @ Secula Mihai Raul
   "acuma când s-a demonstrat fără nici o putință de tăgadă" ! unde, cand, cine ? nu ca neaga cineva ceva demonstrat, dar afirmatia dumneavostra trebuie sustinuta de o comisie, o recunoastere si o demisie/demitere. altfel un grup de mincinosi ramane un grup de mincinosi. apropos de minciuna, chiar sunteti avocatul din gorj ? sau sunteti monta ?
   • Like 1
  • @ Andriescuus Lucian
   Prietene, tu poți să crezi în continuare în pixelul albastru. Pentru voi nu mai există leac. Comisie? Păi lui Tăriceanu de ce-i ziceți ”penal” că nu l-a condamnat nimeni.? Ziceți de oamenii care votează ”penali” pentru că au făcut ceva bun și pentru orașele lor, păi așa sunteți și voi cu Luluța, de dragul ”anticorupției” sunteți în stare să-i treceți cu vederea orice...
   • Like 0
  • @ Secula Mihai Raul
   stimabile, ca venisi la intrebari de cine este cine : cine scrise beletelul roz ! ok, trecem cu vederea, ca hoti neprins e cetatean cinstit. acuma haide la "cazul lui Ponta", ce sa zicem aici ? poate sa iesim in strada ? ce zici, este suficient o iesire sau trebuie mai mult ? cat de mult ? opinia mea este ca la monta totul este in fals, el nu exista :) este in el ion iliescu tanar, care se distreaza la a 2-a tinerete :) putin ii pasa de consecinte, caci el va dispare odata cu corpul sau fizic si atunci carcasa "monta" va ramane goala :) altfel saritul cu discutia dupa modelul miscarii calului pe tabla de sah este tipica discursului mincinos, adica atragerea atentiei catre sonda rosetta :)
   • Like 1
 • A fi, sau a nu fi, To be or not to be ! Aceasta este întrebarea în ceea ce-l priveşte pe acest personaj sinistru care face parte din familia jurnaliştilor ( eu chiar dacă sunt jurnalist mă dezic cu scârbă de acest personaj ieşit din grotă )... dar nu numai din familia jurnaliştilor, ci şi din familia politicienilor odioşi şi fără scrupule. Este informat aşa cum trâmbiţează când aude că iar va fi audiat la DNA ? Cine îl informează ? aruncă şopârla că are introdusă o cârtiţă în curtea lui Koveşi ? Ca să rămân la Shakespeare, fiindcă bietul Caragiale a fost tocit de atâtea paralelisme, voi declara că "Este ceva putred în Danemarca " în ceea ce priveşte o creionare a şefei DNA : „Noi am considerat că doamna Kovesi era o persoană importantă pentru societate în acel moment”... în acel moment...deci acum că i-a băgat în daracul DNA-ului, se schimbă situaţia, nu-i aşa ? "Știm ceea ce suntem dar nu știm ceea ce putem fi." când ai de-a face cu Ghiţă & Ponta... "Diavolul folosește și scriptura când vrea să-și atingă scopul..."Iadul este gol și toți diavolii sunt aici" ... Concluzia : Peștii se prind cu undița, iar oamenii cu vorba.
  • Like 1
 • check icon
  Domnule Popescu, / Nu se face poza care ilustrează materialul dumitale. / Și nu trateaz situația dpdv moral. Pur și simplu observ diferența dintre conștiința efectului scriselor dumitale, și cît ai vrea să trezești revoltă în cititor. / Pentru a depăși acest ecart, apelezi la o poză cu un d. adversar ce pare într-o ureche.
  • Like 0
  • @
   adica e aparatul de foto de vina ca domnul acesta "pare într-o ureche" ?
   • Like 0
 • Întrebarea de final de la radio europafm adresată d-nei Kovesi a fost de o stupizenie extrema. Nu înteleg de ce ați pus această întrebare.
  • Like 0
  • @ Ovidiu Androne
   http://www.europafm.ro/editie-speciala-avocatul-diavolului-cu-laura-codruta-kovesi/
   • Like 0
 • Proşti, proşti, dar mulți ! Nici măcar nu trebuia să se facă o ştire din apariția acestei NULOPERSONALITĂȚI = ghiță şi mai nu ştiu cum ! Numai bine, cu tot dragul !
  • Like 1
 • nu exista actiune fara motivatie ! dintre raul cel mare si raul cel mic, natura omeneasca, romanul va alege raul cel mic ! prin acest autodenunt ( mai mult lauda a fortei sale :) ) ghita ia cu el in puscarie aprox 50 de persoane, de la ministrii la profesori universitari, de la fraieri prinsi in mirajul lui "merge si asa", pana la borfasi de profesie care au transformat catedra in taraba. si acestia vor lua cu ei alti 200. dintre cei mai rai dintre cei rai ! cum se ajunge aici ? simplu, eludand toate scarile de valori, de la educatie la decenta, impingand in sus, catre locul unde cultura si inteligenta sunt indispensabile pozitiei, pe reprezentantii clasei borfasilor, inculti, mitomani si perversi. odata iesiti din multime, unde pacaleau lumea pt cativa banuti, ei fac ceea ce-i duce mintea si educatia lor : hotii si tampenii ! daca o persoana educata scoate batista, acesti imbecili cretini scuipa direct pe haina interlocutorului :) si cum interlocutorul institutiilor statului este poporul ... poporul vede acum diferenta dintre un grup de infractori si un grup de intelectuali, circul guvernarii impostorilor (panglici, dusuri, chiolhane, barci, automobile, injurii aruncate de la inaltimea podiumirilor nationale, posete si pantofi cu toc, delegatii transformate in vacante de familie, avioane, incuscriri, elicoptere, emisiuni tv, legi care contravin logicii sau fara finalitate practica, topaieli inchipuite ca dansuri, distrugeri de institutii, umilirea profesionistilor si celor cinstiti, transformarea unor susanele in legislatie, invinuirea mortilor si a elementelor naturale pentru justificarea incapacitatilor, mir, mir, mir .... peste gel ... sau invers :) ) si sobrietatea guvernarii profesionistilor. poporul din strada cere schimbari la varf ! analistii si onanistii politici se intrebau cine va urca in arena sa-si asume lupta cu monstrul nascut de in lipsa ratiunii. natura ne arata inca odata ca echilibrul se naste din haos, si cum haosul se apropie de apoteoza in romania, iata raspunsul naturii : cand ceva se inmulteste peste masura, la inceput sufoca tot ce este in zona, apoi se autoconsuma. ghita, o persoana cu o judecata redusa la existenta zilnica, dar infomentat de puterea imaginata sub emotia indestularii instantanee, aprinde fitilul si ... nu este singur :). bravo lor fitilistilor ! daca politicienii a facut rau natiei romane 26 de ani, pot acum face bine in 26 de luni. nu va fi totul ok, dar pot reaprinde luminita sperantei. Dumnezeu sa-i ajute in lucrarea lor !
  • Like 2
 • Rar, rar mi-a fost dat sa vad un personaj mai infect si mai gaunos ca acest Ghita si mi se pare ca nu este anchetat pentru adevaratele sale acte de coruptie prin care a sifonat cu ajutorul unor firme de IT interpuse, sume colosale de la bugetul de stat. Cum a fost posibil ca acest domn sa aibe o asemenea influenta in cercurile puterii si sa improaste cu atatea dejectii in spatiul public?
  • Like 1
  • @ reveriilucide
   "Rar, rar mi-a fost dat sa vad un personaj mai infect si mai gaunos ca acest Ghita" :) incercati sa va lamuriti la intrebarea : cine sunt cei care au "deraiat" revolutia din '89 si au "construit" mineriadele ! o sa vedeti acolo personaje de neimaginat, cu capacitati de influenta negativa infinite. si atunci o sa incepeti sa intelegeti : "Cum a fost posibil ca ...." ... ca noi 2 sa putem posta astazi aici ideile noastre ! caci asta este tot ce conteaza si ce putem lasa mostenire : dreptul la exprimare libera !
   • Like 1
 • Chiar in aceasta seara, la b1tv, la emisiunea lui s. manastire - dosar de politician - neica nimeni codrin stefanescu a avut indrazneala sa ameninte ca " noi impreuna cu alde vom schimba multe in tara asta ". Atentie! Asta inseamna desfiintarea dna care le strica hotiile. Nu mai suporta sa fie deranjati pentru faradelegile pe care le-au comis si celecare vor urma. Mare atentie la acesti nemernici - psd, alde, pru si care vor mai adera la ticalosii. Trebuie aruncati la gunoi. Sa li se dea peste labele scarboase.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   check icon
   Dacă înțeleg bine, de vreme ce toate partidele vor fi desființate (sau nu chiar toate? mai rămîne unul și bun, da?), echilibrul politica va fi asigurat de un singur partid, al cărui braț înarmat va fi format din niște flăcăi și fete în haine negre, cu automatul pus cruciș pe gît și, dacă crîcnești, nu mai pierd timpul cu anchete, îți trag direct un glonț în cap ori în piept. Aceasta este societatea pe care o propuneți? Nici măcar nu sînteți original, s-a cultivat acest tip de societate, știm cu ce urmări.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   DNA-ul poate si ar cam trebui desfiintat dar nu acum cand IN SFARSIT incep e sa se ancheteze ceea ce trebuia DEMULT a fi anchetat , adica PDL-ul si toata sleahta lor de incompetenti si penali , care au existat si exista numai pt ca injura PSD-ul nu ca ar fi vreo alternativa mai buna la guvernarea PSD ! Iar DNA-ul nu trebuie nici desfiintat ci doar sa respecte niste CRITERII de selectare a unor procurori COMPETENTI , la fel si cu atat mai mult pt seful acestui departament , nu sa fie un partid politic disimulat intr-o institutie bugetara care face parte din sistemul judiciar !
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Din pacate PSD are 40% in sondaje, au un electorat numeros care de pe vremea lui nea Ilici merge si pune stampila pe ei invariabil si acest lucru s-a vazut la alegerile locale. Restul electoratului e scarbit si nu gaseste o alternativa. De aceea domnul Dragnea isi permite sa ranjeasca satisfacut pe sub mustata.
   • Like 0
  • @ reveriilucide
   soferul teribilist si idiot nu poate dispare de pe sosea si din dreptul copiilor nostrii decat prim moarte, si moartea nu poate survenii decat in urma unui accident dramatic, tragic, violent, altfel se numeste crima si incitare la crima. deci, sa-i incurajam sa castige alegerile si sa duca autobuzul numit romania direct spre serpentina periculoasa, cu viteza maxima ... 40% sunt in autobuz, Dumnezeu sa-i ierte !
   • Like 0
  • @ reveriilucide
   40 % oameni lucizi ! Ne-ar trebui macar inca 11 % ca sa putem sa ne croim viitorul cu oameni competenti , nu cu tot felul de aventurieri politici si economici (vezi PDL-PNL, PMP, USR..) care candideaza in virtutea faptului ca exista dreptul la opozitie ! acestia din urma sunt niste impostori care stiu doar sa tipe ca sa-si justifice existenta in cercurile puterii dar ei n-au macar un prim-ministru credibil ! In cel mai bun caz putem spune ca vor dar n-au cu ce ! Predoiu , Ciolos sunt propuneri rizibile !
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult