Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
Sărbătoarea italiană și imaginea unei mari prietenii
Foto: Getty Images
Bucurie mare pentru italieni după ce echipa națională a reușit luni seară să câștige finala Campionatului European de fotbal, învingând Anglia la penaltiuri.
Și emoție mare pe teren, acolo unde antrenorul Roberto Mancini l-a îmbrățișat pe prietenul lui de o viață, Gianluca Vialli. În timpul bucuriei generale, ambii aveau lacrimi în ochi, la capătul unui drum și al unor încercări mult mai grele ca fotbalul. Când a ajuns selecționerul Italiei, Mancini l-a adus lângă el pe Vialli, vechiul său coleg și prieten de la Sampdoria și de la Națională, celălalt „geamăn al golului”. Vialli a fost diagnosticat cu cancer la pancreas, boală pe care a reușit să o învingă în acest an, după 17 luni de tratament. Iar perechea a plecat împreună către Euro 2020, continuând o călătorie care a început acum aproape 40 de ani. „Avem o relație care depășește prietenia”, a spus Mancini despre Vialli. „Este aproape ca un frate pentru mine.” Și Vialli simte la fel față de Mancini: „Roberto a fost eroul meu de când aveam 14 ani”.
„Aceşti băieţi au fost formidabili", a spus Mancini despre echipa sa, după victoria obţinută cu 3-2.
„Sunt foarte fericit, pentru că echipa a jucat bine şi meritam să câştigăm. Am fost dezamăgit că am ajuns până la loviturile de departajare, trebuia să ucidem meciul mai devreme, însă sunt foarte mulţumit pentru toţi italienii din întreaga lume. Am reuşit să le oferim o lună de succese, de bucurie şi suntem cu adevărat fericiţi pentru asta. Suntem încântaţi pentru poporul italian, pentru că merita după această perioadă atât de dificilă", a mai spus antrenorul.
In Italia, fanii și-au manifestat în stradă bucuria. Mai jos, o galerie de imagini din timpul „sărbătorii italiene”:
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.