Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Sărbătoarea italiană și imaginea unei mari prietenii

Sărbătoarea italiană la Euro 2020

Foto: Getty Images

Bucurie mare pentru italieni după ce echipa națională a reușit luni seară să câștige finala Campionatului European de fotbal, învingând Anglia la penaltiuri. 

Și emoție mare pe teren, acolo unde antrenorul Roberto Mancini l-a îmbrățișat pe prietenul lui de o viață, Gianluca Vialli. În timpul bucuriei generale, ambii aveau lacrimi în ochi, la capătul unui drum și al unor încercări mult mai grele ca fotbalul. Când a ajuns selecționerul Italiei, Mancini l-a adus lângă el pe Vialli, vechiul său coleg și prieten de la Sampdoria și de la Națională, celălalt „geamăn al golului”. Vialli a fost diagnosticat cu cancer la pancreas, boală pe care a reușit să o învingă în acest an, după 17 luni de tratament. Iar perechea a plecat împreună către Euro 2020, continuând o călătorie care a început acum aproape 40 de ani. „Avem o relație care depășește prietenia”, a spus Mancini despre Vialli. „Este aproape ca un frate pentru mine.” Și Vialli simte la fel față de Mancini: „Roberto a fost eroul meu de când aveam 14 ani”. 

„Aceşti băieţi au fost formidabili", a spus Mancini despre echipa sa, după victoria obţinută cu 3-2.

„Sunt foarte fericit, pentru că echipa a jucat bine şi meritam să câştigăm. Am fost dezamăgit că am ajuns până la loviturile de departajare, trebuia să ucidem meciul mai devreme, însă sunt foarte mulţumit pentru toţi italienii din întreaga lume. Am reuşit să le oferim o lună de succese, de bucurie şi suntem cu adevărat fericiţi pentru asta. Suntem încântaţi pentru poporul italian, pentru că merita după această perioadă atât de dificilă", a mai spus antrenorul.

In Italia, fanii și-au manifestat în stradă bucuria. Mai jos, o galerie de imagini din timpul „sărbătorii italiene”:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult