Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Sărbătoarea italiană și imaginea unei mari prietenii

Sărbătoarea italiană la Euro 2020

Foto: Getty Images

Bucurie mare pentru italieni după ce echipa națională a reușit luni seară să câștige finala Campionatului European de fotbal, învingând Anglia la penaltiuri. 

Și emoție mare pe teren, acolo unde antrenorul Roberto Mancini l-a îmbrățișat pe prietenul lui de o viață, Gianluca Vialli. În timpul bucuriei generale, ambii aveau lacrimi în ochi, la capătul unui drum și al unor încercări mult mai grele ca fotbalul. Când a ajuns selecționerul Italiei, Mancini l-a adus lângă el pe Vialli, vechiul său coleg și prieten de la Sampdoria și de la Națională, celălalt „geamăn al golului”. Vialli a fost diagnosticat cu cancer la pancreas, boală pe care a reușit să o învingă în acest an, după 17 luni de tratament. Iar perechea a plecat împreună către Euro 2020, continuând o călătorie care a început acum aproape 40 de ani. „Avem o relație care depășește prietenia”, a spus Mancini despre Vialli. „Este aproape ca un frate pentru mine.” Și Vialli simte la fel față de Mancini: „Roberto a fost eroul meu de când aveam 14 ani”. 

„Aceşti băieţi au fost formidabili", a spus Mancini despre echipa sa, după victoria obţinută cu 3-2.

„Sunt foarte fericit, pentru că echipa a jucat bine şi meritam să câştigăm. Am fost dezamăgit că am ajuns până la loviturile de departajare, trebuia să ucidem meciul mai devreme, însă sunt foarte mulţumit pentru toţi italienii din întreaga lume. Am reuşit să le oferim o lună de succese, de bucurie şi suntem cu adevărat fericiţi pentru asta. Suntem încântaţi pentru poporul italian, pentru că merita după această perioadă atât de dificilă", a mai spus antrenorul.

In Italia, fanii și-au manifestat în stradă bucuria. Mai jos, o galerie de imagini din timpul „sărbătorii italiene”:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult