Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Scriitoarea Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația

Herta Muller

Foto: Facebook Herta Muller

Scriitoarea Herta Muller, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2009, a fost suspendată din Uniunea Scriitorillor din România pentru că nu și-a plătit cotizația. Informația, publicată inițial de Libertatea.ro, a fost confirmată pentru Hotnews de președintele Uniunii Scriitorilor dn România, Nicolae Manolescu. 

„Herta Muller este membră a USR, filiala din Timișoara. În acest moment ea este suspendată, neplătindu-și de ani de zile cotizația. Este suspendată, asta înseamnă că nu are drept de vot, atâta tot. În rest ea este membră. Ba mai mult au fost câțiva din Uniune care s-au oferit să plătească pentru ea cotizația, numai că nu pot plăti fără să o întrebe pe ea. Herta Muller a zis că nu o interesează Uniunea. Cotizația este de 150 de lei pe an”, a declarat Manolescu.

„Nu are nici o legatură cu Premiul Nobel, ci are legătură cu statutul USR, așa e dintotdeauna. E singura măsură pe care o putem să o luăm față de acești oameni care refuză să plătească această minimă cotizație”, a susținut Manolescu.

Uniunea Scriitorilor a precizat pentru Libertatea că are 2.600 de membri, dintre care 600 nu și-au achitat cotizația: „Aceștia 600 sunt în continuare membrii noștri și figurează în bazele de date, dar sunt suspendați din drepturi, adică nu au dreptul să voteze sau nu au dreptul să participe la anumite proiecte de filiale. În momentul în care își plăteasc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ați înțeles? Practic pe nimeni nu interesează respectarea unor minime reguli, în loc să fie chiar un exemplu preferă ”Herta Muller a zis că nu o interesează Uniunea”. Cu siguranță lucrurile stau taman invers în Germania!
    • Like 0
  • De-aia nu mai poate dumneaei. USR doreste sa arate ca are valori, insa valorile se fac ca nu o cunosc.Amuzant, nu?
    • Like 0
  • Nu inteleg problema. Daca Herta Muller e interesata de calitatea de membru a Uniunii Scriitorillor din România atunci isi plateste cotizatia, daca nu si-a platit-o inseamna ca nu o intereseaza USR. De ce e asta o stire?
    • Like 1
    • @ Dan Prisacaru
      Iti explic eu. Uniunea asta de ,,scribi", ar trebui sa-i plateasca unui premiu Nobel pentru a-i asocia numele cu ograda lor ! Inca o mostra de prostie a nonvalorilor !
      • Like 0
  • Viata intelectuala nu e mai breaza decât aia politica.
    De râsu' lumii! Existau solutii mai putin murdare. Cheta pentru cotizatie. Sau macar sa treaca alegerile din aceasta Uniune care nu mai tine seama de ce imagine are.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult