Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Scriitoarea Herta Muller a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru că nu și-a plătit cotizația

Herta Muller

Foto: Facebook Herta Muller

Scriitoarea Herta Muller, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2009, a fost suspendată din Uniunea Scriitorillor din România pentru că nu și-a plătit cotizația. Informația, publicată inițial de Libertatea.ro, a fost confirmată pentru Hotnews de președintele Uniunii Scriitorilor dn România, Nicolae Manolescu. 

„Herta Muller este membră a USR, filiala din Timișoara. În acest moment ea este suspendată, neplătindu-și de ani de zile cotizația. Este suspendată, asta înseamnă că nu are drept de vot, atâta tot. În rest ea este membră. Ba mai mult au fost câțiva din Uniune care s-au oferit să plătească pentru ea cotizația, numai că nu pot plăti fără să o întrebe pe ea. Herta Muller a zis că nu o interesează Uniunea. Cotizația este de 150 de lei pe an”, a declarat Manolescu.

„Nu are nici o legatură cu Premiul Nobel, ci are legătură cu statutul USR, așa e dintotdeauna. E singura măsură pe care o putem să o luăm față de acești oameni care refuză să plătească această minimă cotizație”, a susținut Manolescu.

Uniunea Scriitorilor a precizat pentru Libertatea că are 2.600 de membri, dintre care 600 nu și-au achitat cotizația: „Aceștia 600 sunt în continuare membrii noștri și figurează în bazele de date, dar sunt suspendați din drepturi, adică nu au dreptul să voteze sau nu au dreptul să participe la anumite proiecte de filiale. În momentul în care își plăteasc cotizația, sunt repuși în drepturi imediat”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ați înțeles? Practic pe nimeni nu interesează respectarea unor minime reguli, în loc să fie chiar un exemplu preferă ”Herta Muller a zis că nu o interesează Uniunea”. Cu siguranță lucrurile stau taman invers în Germania!
  • Like 0
 • De-aia nu mai poate dumneaei. USR doreste sa arate ca are valori, insa valorile se fac ca nu o cunosc.Amuzant, nu?
  • Like 0
 • Nu inteleg problema. Daca Herta Muller e interesata de calitatea de membru a Uniunii Scriitorillor din România atunci isi plateste cotizatia, daca nu si-a platit-o inseamna ca nu o intereseaza USR. De ce e asta o stire?
  • Like 1
  • @ Dan Prisacaru
   Iti explic eu. Uniunea asta de ,,scribi", ar trebui sa-i plateasca unui premiu Nobel pentru a-i asocia numele cu ograda lor ! Inca o mostra de prostie a nonvalorilor !
   • Like 0
 • Viata intelectuala nu e mai breaza decât aia politica.
  De râsu' lumii! Existau solutii mai putin murdare. Cheta pentru cotizatie. Sau macar sa treaca alegerile din aceasta Uniune care nu mai tine seama de ce imagine are.
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult