Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Se-ngroașă gluma. Norica Nicolai vrea să împuște cormoranii: „I-am spus foarte clar ministrului Daea că trebuie să facem un plan de vânătoare”

Norica Nicolai

Foto: Inquam Photos

După ce ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat la Bruxelles că în România cormoranii înoată în piscine, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a explicat într-o conferință de presă că păsările produc pagube de milioane de euro fermelor piscicole și spune că i-a propus lui Daea „un plan de vânătoare la cormorani”.

„Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns la concluzia că aceste păsări și un animăluț, foca, – asta e o problema nordicilor - ne distrug culturile de acvacultură. S-au făcut niște studii în Danemarca, Suedia, diverse țări în care s-a constatat că mănâncă milioane de euro din bani europeni. Dacă sunt cormorani în exces, s-a terminat. Nu mai avem pește. Atunci, pentru că avem directiva europeană (care protejează cormoranii - n.n.), dar trebuie să facem ceva, pentru că altfel dăm banii la păsări. Și l-am rugat pe dl Daea să fie de acord cu amendamentele făcute deja de noi. Eu i-am pus întrebarea și i-am spus apoi foarte clar că trebuie să facem acum un plan de vânătoare la cormorani”, a spus Norica Nicolai, potrivit Ziua de Constanța.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Fermierilor Piscicoli (ANFP), Cătălin Platon, susține că este nevoie de un sistem de compensaţie pentru fermierii piscicoli din România care înregistrează pagube din cauza cormoranilor, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări europene. Platon consideră că este necesar și „un plan de management al populaţiei de cormorani”. 

„Domnul Petre Daea cred că este primul care ne-a înţeles durerea şi iată că a făcut o ştire ca să se poată vorbi de cormorani. Vrem o compensaţie la suprafaţă. S-au încercat finanţări din fonduri europene din cele de la Agricultură, de la investiţii, dar din punctul meu de vedere ar trebui să fie din cele de la Mediu, pentru că este un servciu de mediu", a mai spus şeful asociaţiei fermierilor piscicoli, citat de Agerpres

Cristian Tudor Popescu - „În serviciile secrete străine, întrebarea e: cine sunt cormoranii?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, joi seara, la Digi 24, prestația lui Petre Daea la Bruxelles, asemuindu-l cu Farfuridi din „O scrisoare pierdută”.

„Daea e foarte încântat de propria-i prezență”, a observat jurnalistul, ascultând discursul dezlânat, dar rostit cu emfază de ministrul român în fața eurodeputaților din Comisia de pescuit a PE.

CTP a comentat ironic episodul cu cormoranii, gândindu-se la deruta din serviciile secrete străine generată de „mesajele codate” pe care le-ar transmite Petre Daea.

„În România cormoranii fac baie în piscine, spune dl. Daea. M-am gândit la explozia din serviciile secrete americane și europene: Ce e asta? Ce mesaj, ce cod transmite dl. Daea? Cine sunt cormoranii? Cine sunt piscinele?!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • La asta e vorba de delirium tremens. Știți cu toții ce obicei duce la această boală.
  • Like 1
 • #

  Am vazut figurile relaxate ale putinilor participanti la '' expozeul '' lu' Daea , figuri relaxate si zimbitoare aflate in pragul hohotelor de ris :

  A venit Circul in PE !!!

  Fiindca seamana uluitor prestatia agricultorului nr. 1 cu tumbele facute pe talasul manejului de mascaricii profesionisti .

  Am auzit ca in urma prestatiilor delegatiei romane , mai multi translatori isi cauta de munca , nu se merita pentru banii astia sa ajungi pacient in spitalul de unde a evadat Daea , Dancila , Breaz , Budai .....
  • Like 1
 • Poate vrea sa-i manance fripti dna europarlamentar.Carnea de pasare slabeste.
  • Like 2
 • Ar fi de ris daca nu ar fi tragic ce "oameni" avem in guvern si la Bruxelles.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Ce așteptări să avem de la un fost președinte de CAP Un cretin pus de PSD .Iar Norica N o aeriană
  • Like 2
  • @ Dorin
   Nu este aeriană deloc, este parșivă, periculoasă, hoață și jigodie. Vă aduceți aminte episodul cu "nepoata", introdusă fraudulos în ședință parlamentului pentru a vota, in locul altui parazit absent???!!! Ce reacție a avut procurarea comunistă de Călărași. Doar M. Macovei a fost pocuroare comunistă și bețivă!!!???
   • Like 1
 • Doi nebuni. Parca e un blestem
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult