Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Se-ngroașă gluma. Norica Nicolai vrea să împuște cormoranii: „I-am spus foarte clar ministrului Daea că trebuie să facem un plan de vânătoare”

Norica Nicolai

Foto: Inquam Photos

După ce ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat la Bruxelles că în România cormoranii înoată în piscine, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a explicat într-o conferință de presă că păsările produc pagube de milioane de euro fermelor piscicole și spune că i-a propus lui Daea „un plan de vânătoare la cormorani”.

„Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns la concluzia că aceste păsări și un animăluț, foca, – asta e o problema nordicilor - ne distrug culturile de acvacultură. S-au făcut niște studii în Danemarca, Suedia, diverse țări în care s-a constatat că mănâncă milioane de euro din bani europeni. Dacă sunt cormorani în exces, s-a terminat. Nu mai avem pește. Atunci, pentru că avem directiva europeană (care protejează cormoranii - n.n.), dar trebuie să facem ceva, pentru că altfel dăm banii la păsări. Și l-am rugat pe dl Daea să fie de acord cu amendamentele făcute deja de noi. Eu i-am pus întrebarea și i-am spus apoi foarte clar că trebuie să facem acum un plan de vânătoare la cormorani”, a spus Norica Nicolai, potrivit Ziua de Constanța.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Fermierilor Piscicoli (ANFP), Cătălin Platon, susține că este nevoie de un sistem de compensaţie pentru fermierii piscicoli din România care înregistrează pagube din cauza cormoranilor, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări europene. Platon consideră că este necesar și „un plan de management al populaţiei de cormorani”. 

„Domnul Petre Daea cred că este primul care ne-a înţeles durerea şi iată că a făcut o ştire ca să se poată vorbi de cormorani. Vrem o compensaţie la suprafaţă. S-au încercat finanţări din fonduri europene din cele de la Agricultură, de la investiţii, dar din punctul meu de vedere ar trebui să fie din cele de la Mediu, pentru că este un servciu de mediu", a mai spus şeful asociaţiei fermierilor piscicoli, citat de Agerpres

Cristian Tudor Popescu - „În serviciile secrete străine, întrebarea e: cine sunt cormoranii?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, joi seara, la Digi 24, prestația lui Petre Daea la Bruxelles, asemuindu-l cu Farfuridi din „O scrisoare pierdută”.

„Daea e foarte încântat de propria-i prezență”, a observat jurnalistul, ascultând discursul dezlânat, dar rostit cu emfază de ministrul român în fața eurodeputaților din Comisia de pescuit a PE.

CTP a comentat ironic episodul cu cormoranii, gândindu-se la deruta din serviciile secrete străine generată de „mesajele codate” pe care le-ar transmite Petre Daea.

„În România cormoranii fac baie în piscine, spune dl. Daea. M-am gândit la explozia din serviciile secrete americane și europene: Ce e asta? Ce mesaj, ce cod transmite dl. Daea? Cine sunt cormoranii? Cine sunt piscinele?!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • La asta e vorba de delirium tremens. Știți cu toții ce obicei duce la această boală.
  • Like 1
 • #

  Am vazut figurile relaxate ale putinilor participanti la '' expozeul '' lu' Daea , figuri relaxate si zimbitoare aflate in pragul hohotelor de ris :

  A venit Circul in PE !!!

  Fiindca seamana uluitor prestatia agricultorului nr. 1 cu tumbele facute pe talasul manejului de mascaricii profesionisti .

  Am auzit ca in urma prestatiilor delegatiei romane , mai multi translatori isi cauta de munca , nu se merita pentru banii astia sa ajungi pacient in spitalul de unde a evadat Daea , Dancila , Breaz , Budai .....
  • Like 1
 • Poate vrea sa-i manance fripti dna europarlamentar.Carnea de pasare slabeste.
  • Like 2
 • Ar fi de ris daca nu ar fi tragic ce "oameni" avem in guvern si la Bruxelles.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Ce așteptări să avem de la un fost președinte de CAP Un cretin pus de PSD .Iar Norica N o aeriană
  • Like 2
  • @ Dorin
   Nu este aeriană deloc, este parșivă, periculoasă, hoață și jigodie. Vă aduceți aminte episodul cu "nepoata", introdusă fraudulos în ședință parlamentului pentru a vota, in locul altui parazit absent???!!! Ce reacție a avut procurarea comunistă de Călărași. Doar M. Macovei a fost pocuroare comunistă și bețivă!!!???
   • Like 1
 • Doi nebuni. Parca e un blestem
  • Like 2


Îți recomandăm

Liviu Dragnea - Viorica Dăncilă - Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Liderul PSD este suficient de trecut prin toate funcțiile administrative ca să înțeleagă că singurul act normativ care-i poate fi cu adevărat de folos este OUG (atacabil la Curte numai de către Avocatul Poporului). Ordonanțele intră în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, dacă nu este prevăzut un termen special de aplicare, ca în cazul OUG 13. Și totuși, care a fost sensul încordării de azi? (Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult