Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Senatoarea PSD Gabriela Crețu: „Pot să nu sar în sus de bucurie că e Simona Halep numărul 1 într-un sport în care se învârt mulți bani?!”

Senator Gabi Crețu

(Foto: Facebook/Gabi Crețu)

Un mesaj postat pe o rețea de socializare de către o senatoare PSD a stârnit indignare. Senatoarea Gabriela Crețu a afirmat că „nu sare în sus de bucurie” pentru reușita Simonei Halep de a deveni numărul unu în ierarhia WTA, și că preferă să se gândească mai degrabă la accidentarea gimnastei Larisa Iordache.  

„Pot să nu sar în sus de bucurie că e Simona Halep numărul 1 într-un sport în care se învârt mulți bani?! Prefer să mă gândesc la ce-o fi în sufletul Larisei Iordache, cotată cu cele mai mari șanse la titlul mondial, și care stă într-un pat de spital din Montreal, nu pe podium...

Cât talent, câtă muncă și cât ghinion, draga de ea... Și cât de nerecunoscători suntem noi cu cel care nu câștigă... Probabil că acum ar fi fost cazul să arătăm că ne pasă...”, a scris Gabriela Crețu pe Facebook. 

Imediat au apărut și reacțiile. Unii i-au dat dreptate, în timp ce alții au certat-o pe senatoare, reproșându-i că statul român nu face nimic pentru a-și ajuta sportivii să facă performanță.

„Ce aberaţie să faci aşa o analogie. Ce legătură au una cu alta, accidentul Larisei cu triumful Simonei? Cât despre „bani mulţi"...doare tare când nu-i puteţi mânui voi cum vrea inimioara voastră, este?”, a comentat cineva. „Așa e...când Simona nu a câștigat, nu ai scris nimic de încurajare sau compătimire”, a adăugat un utilizator de Facebook. „Greșit sau eronat, cum poftiți. Performanța rămâne performanță indiferent de recompensa pecuniară”, i-au transmis câțiva utilizatori ai rețelei sociale. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu pot sa cred ca toate comentariile aduc numai jigniri! Asta ne arata cine suntem! Un om responsabil si care se respecta cand vede ceva ce nu-i convine aduce argumente, pareri proprii sau se abtine dar nu jigneste! Va simtiti puternici in alianta voastra mentala cu Simona H? Si cu ce va incalzeste asta? Exact acest aspect il sesiza si dna Senator si tocmai pentru ca este femeie si ea nu a jignit pe nimeni ci doar a tras un semnal, nu aveti dreptul la jignire!
  • Like 1
 • GabiC check icon
  Poti sa sari in "jos" in prima prapastie intalnita! Impreuna cu toti pesedeii tai!
  • Like 1
 • A reusit sa se faca si ea cunoscuta. Altfel ramanea o anonima, inclusiv pentru cei ce-au votat-o. Poate a vrut sa deplanga ingratitudinea publica la adresa unor sportivi care fac performanta aparent pro-bono (nu e tocmai asa, dar asa stie doamna). Nu inteleg insa de unde pana unde era favorita la titlu Larisa Iordache? Sa fim seriosi, era o candidata la medalii, dar nu mai mult. Ceea ce nu face accidentarea ei mai putin dramatica, desigur. Dar nu inteleg de ce facem astfel de comparatii? Daca doamna vrea comparatii ce zice de asta: eu de exemplu pot sa nu sar in sus de bucurie ca traiesc intr-o tara in care o senatoare usor "inocenta" in pareri si cu o contributie discutabila la bunul mers al societatii castiga cat vreo 3 medici care salveaza vieti? Sigur ca pot, nu-mi vine sa ma bucur deloc.
  • Like 1
 • De neantizat si atat!
  • Like 0
 • atat o duce capul.. si ne conduce tara cu capul ala plin de burete.
  • Like 2
 • atat o duce capul.. si ne conduce tara cu capul ala plin de burete.
  • Like 3
 • Poate sari in jos de bucurie ? Restul nu mai conteaza .
  • Like 2
 • Astfel de oameni mediocri ajunsi sus trag in jos societatea
  • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult