Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Senatoarea PSD Gabriela Crețu: „Pot să nu sar în sus de bucurie că e Simona Halep numărul 1 într-un sport în care se învârt mulți bani?!”

Senator Gabi Crețu

(Foto: Facebook/Gabi Crețu)

Un mesaj postat pe o rețea de socializare de către o senatoare PSD a stârnit indignare. Senatoarea Gabriela Crețu a afirmat că „nu sare în sus de bucurie” pentru reușita Simonei Halep de a deveni numărul unu în ierarhia WTA, și că preferă să se gândească mai degrabă la accidentarea gimnastei Larisa Iordache.  

„Pot să nu sar în sus de bucurie că e Simona Halep numărul 1 într-un sport în care se învârt mulți bani?! Prefer să mă gândesc la ce-o fi în sufletul Larisei Iordache, cotată cu cele mai mari șanse la titlul mondial, și care stă într-un pat de spital din Montreal, nu pe podium...

Cât talent, câtă muncă și cât ghinion, draga de ea... Și cât de nerecunoscători suntem noi cu cel care nu câștigă... Probabil că acum ar fi fost cazul să arătăm că ne pasă...”, a scris Gabriela Crețu pe Facebook. 

Imediat au apărut și reacțiile. Unii i-au dat dreptate, în timp ce alții au certat-o pe senatoare, reproșându-i că statul român nu face nimic pentru a-și ajuta sportivii să facă performanță.

„Ce aberaţie să faci aşa o analogie. Ce legătură au una cu alta, accidentul Larisei cu triumful Simonei? Cât despre „bani mulţi"...doare tare când nu-i puteţi mânui voi cum vrea inimioara voastră, este?”, a comentat cineva. „Așa e...când Simona nu a câștigat, nu ai scris nimic de încurajare sau compătimire”, a adăugat un utilizator de Facebook. „Greșit sau eronat, cum poftiți. Performanța rămâne performanță indiferent de recompensa pecuniară”, i-au transmis câțiva utilizatori ai rețelei sociale. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu pot sa cred ca toate comentariile aduc numai jigniri! Asta ne arata cine suntem! Un om responsabil si care se respecta cand vede ceva ce nu-i convine aduce argumente, pareri proprii sau se abtine dar nu jigneste! Va simtiti puternici in alianta voastra mentala cu Simona H? Si cu ce va incalzeste asta? Exact acest aspect il sesiza si dna Senator si tocmai pentru ca este femeie si ea nu a jignit pe nimeni ci doar a tras un semnal, nu aveti dreptul la jignire!
  • Like 1
 • GabiC check icon
  Poti sa sari in "jos" in prima prapastie intalnita! Impreuna cu toti pesedeii tai!
  • Like 1
 • A reusit sa se faca si ea cunoscuta. Altfel ramanea o anonima, inclusiv pentru cei ce-au votat-o. Poate a vrut sa deplanga ingratitudinea publica la adresa unor sportivi care fac performanta aparent pro-bono (nu e tocmai asa, dar asa stie doamna). Nu inteleg insa de unde pana unde era favorita la titlu Larisa Iordache? Sa fim seriosi, era o candidata la medalii, dar nu mai mult. Ceea ce nu face accidentarea ei mai putin dramatica, desigur. Dar nu inteleg de ce facem astfel de comparatii? Daca doamna vrea comparatii ce zice de asta: eu de exemplu pot sa nu sar in sus de bucurie ca traiesc intr-o tara in care o senatoare usor "inocenta" in pareri si cu o contributie discutabila la bunul mers al societatii castiga cat vreo 3 medici care salveaza vieti? Sigur ca pot, nu-mi vine sa ma bucur deloc.
  • Like 1
 • De neantizat si atat!
  • Like 0
 • atat o duce capul.. si ne conduce tara cu capul ala plin de burete.
  • Like 2
 • atat o duce capul.. si ne conduce tara cu capul ala plin de burete.
  • Like 3
 • Poate sari in jos de bucurie ? Restul nu mai conteaza .
  • Like 2
 • Astfel de oameni mediocri ajunsi sus trag in jos societatea
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult