Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

S1mona Halep, la întoarcerea în țară: „Le mulțumesc și celor care mă critică. Cel mai important mesaj primit a fost de la Serena. Mi-a spus cuvinte foarte frumoase. Eu n-am avut curajul să o sun când a născut”

Simona Halep la aeroport

(Foto: Ovidiu Micsik/Inquam Photos)

Simona Halep, care de azi este numărul 1 în tenisul feminin mondial, a revenit luni în țară. Ea a fost întâmpinată pe aeroport de fani și oficiali din Ministerul Tineretului și Sportului.

„Visul meu a devenit realitate. Ziua aceasta va rămâne în istorie pentru totdeauna, că o româncă a fost numărul 1 în tenisul feminin. Mă bucur că eu sunt acea persoană. Mulțumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 ani. Pare că sunt bătrână, dar nu sunt”, a spus Halep în salonul oficial al aeroportului Henri Coandă. 

„Cred că va fi din ce în ce mai greu. (...) Le mulțumesc și celor care mă critică. E greu să urmărești meciurile mele”, a adăugat sportiva.

Simona a dezvăluit că a fost impresionată de mesajul pe care l-a primit de la Serena Williams, care a felicitat-o pentru că a ajuns numărul 1 în ierarhia WTA.

„Cel mai important mesaj pe care l-am primit a fost de la Serena. M-a spus cuvinte foarte frumoase. Eu n-am avut curajul să o sun când a născut”, a afirmat Simona Halep.

„Îi mulțumesc lui Darren că a crezut că pot să ajung numărul 1”

„Teo nu este aici, dar îi mulțumesc că are grijă de mine și că mă pune la treabă mereu, echipei care are grijă să nu mă accidentez. Îi mulțumesc lui Andrei, nu este nici el aici, dar este alături de mine, încă mai am manșeta lui de la Roland Garros 2008. Fiind idolul meu atunci, i-am cerut-o și mă bucur că astăzi este alături de mine.

Îi mulțumesc și lui Darren, chiar dacă nu înțelege românește, va afla ce spun, îi mulțumesc că a crezut din prima clipă când am început să lucrăm împreună că pot să ajung numărul 1.

Și vreau să mai mulțumesc unei persoane speciale care mă sprijină, domnului Țiriac, pentru tot ceea ce a făcut pentru mine”, a mai adăugat Simona Halep.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a felicitat-o pe jucătoarea de tenis. „Te felicit pentru dragostea care o ai față de țară”, i-a spus ministrul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Silpres check icon
  „Le mulțumesc și celor care mă critică. E greu să urmărești meciurile mele”.
  Vai, da' nu trebuia, mai ales că de mulțumesc mi-e plin podul! Nu știu ce cred ceilalți care te critică, dar dacă chiar vrei să-mi mulțumești, te rog dă delete vechiului stil de joc (știi tu, cel pe centrul terenului) și rămâi la cel nou: stânga-dreapta la tușe. Nu e greu de ținut minte și e foarte eficient. Nu mă crede pe cuvânt (cum se zice în ziaristică, și dacă-ți spune mama ceva, verifică! Scuze, doamna Halep, nimic personal!), dar uită-te la înregistrările meciurilor cu Șarapova, Ostapenko și Garcia de la China Open și-o să vezi că imediat ce le alergai stânga-dreapta pierdeau punctul după 3 - 4 mingi.
  Acum, nu știu ce-ai vrut să spui cu: „E greu să urmărești meciurile mele”. Dacă te-ai referit la diferențele de fus orar, las' pe noi, nu-ți ocupa mintea cu asta, gândește-te la următoarea minge! Cine nu vede transmisia în direct mai poate prinde o reluare. Dacă, însă, te-ai referit la meciuri în sine, da, sunt unele foarte greu de urmărit, la care de multe ori te întrebi „ce-a vrut să zică autorul?”. Din fericire, se poate rezolva simplu: stânga-dreapta la tușe! Încearcă la Singapore. Mai rău decât pe centru n-are cum să fie... Și nu mai fi așa timidă („Cel mai important mesaj pe care l-am primit a fost de la Serena. M-a spus cuvinte foarte frumoase. Eu n-am avut curajul să o sun când a născut”), mai ales pe teren, doar ești pe locul 1 WTA! Sau trebuie să-ți amintească d-na psiholog (foarte bine că ai apelat la psiholog, eu am scris prima dată în iulie, 2014 că ai nevoie și am mai reiterat de vreo două ori) pe ce loc te afli?
  Dacă mi-ai mulțumit că te critic, îmi cer și eu scuze fiindcă prin vara lui 2014 scriam că nici tu, nici Andy Murray nu veți ajunge nr. 1 mondial (în cazul lui acceptam că s-ar putea să ajungă conjunctural). Scriam asta după înfrângerea la Bouchard în turneul de la Wimbledon și articolul se încheia: „De cătrănit ce sunt, era să uit să scriu scorul: 7-6 (7-5) 6-2 pentru Bouchard, nr. 13 mondial.” Uite unul dintre meciurile tale greu de urmărit...
  Să vedem numai victorii și să auzim numai despre victorii (acum, na, fie, poți pierde în primul tur la „Cuca Măcăi”, dar cu condiția să câștigi proximul turneu de Grand Slam), iar după Singapore să sperăm că n-o să mai trebuie să le mulțumești celor care te critică, ci celor care te laudă!...
  • Like 0
 • Silpres check icon
  ---
  • Like 0
 • Silpres check icon
  Apropo, Darren ce zice despre un turneu de Grand Slam? Se poate? Firește, numai dacă vrei, nu te obligă nimeni...
  Dacă se va întâmpla, pe cuvânt de pionier (fost) că o să-mi cer scuze fiindcă am scris în mai multe rânduri că, la fel ca Wozniacki, n-o să câștigi nici un turneu de Grand Slam! Știu că nu-i mare scofală că-mi cer scuze, dar decât nimic... Bine, ca să te motivez, supralicitez: scriu de 100 de ori nu mai fac!
  • Like 0
  • @ Silpres
   Te bagi in seama la greu :)
   • Like 0
  • @ Cezar Jipa
   Silpres check icon
   Da, dar văd că mă bagă și alții în seamă...
   • Like 0
  • @ Silpres
   Pai esti in public.
   • Like 0
  • @ Cezar Jipa
   Silpres check icon
   Vai, nu mi-am dat seama până acum!
   • Like 0
 • Sper sa stea departe de politica Simona! "Pe surse" am aflat ca latraii de la scuipatoarea3 isi freaca mainile de bucurie ca li s-a promis nu stiu ce exclusivitate...Ar fi pacat sa se manjeasca Simona, asa cum a facut Nastase...
  • Like 1
 • "PE care" domn' ministru, nu mai stati pe langa liviu pop, ca se ia...
  • Like 1
 • Superbe pozele, reușite și eșecuri cît în 10 vieți de om „normal”... mulțumim!
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult