Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Servește Horia Tecău: as, ghem, set și meci

La dublu, câștigătorii sunt deciși de 2-3 mingi, în câteva clipe. În semifinala Horia Tecău-Julien Rojer împotriva lui Nicolas Mahut-Pierre Herbert, momentele hotărâtoare au arătat așa:

În primul set, la 1-1, servește Mahut, 30-40, minge de break. Horia returnează excepțional cu reverul, sub fileu, obligându-l pe Herbert să pună voleul în plasă: 2-1.

La 4-2 pentru Tecău-Rojer din nou minge de break pe serviciul lui Mahut. Retur imparabil Horia, cu dreapta, inside out, în culoarul de dublu, Mahut, venind spre fileu, n-a mai putut nici să atingă mingea: 5-2. Apoi, cu serviciul lui Horia, 6-2. 

   În setul 2 s-a mers cap-cap. Toată lumea a servit bine, n-au fost decât una sau două ocazii de break, așa că s-a ajuns în tie-break. Mahut, la serviciu, scor 1-2, face dublă greșeală. Horia și Julien țin minibreak-ul până la 4-2. Aici, Rojer face o bijuterie: de la 2-3 m de fileu, cu ambii adversari în față, pasează în stânga, cu reverul, pe lângă Herbert, o minge moale, „pusă cu mâna” în culoarul de dublu. Apoi, la 6-3, servește Horia Tecău: as. Ghem, set și meci. 

Îți recomandăm

În spatele acestor scurte secvențe s-a aflat însă jocul compact al perechii româno-olandeze. La dublu, spațiile de lovire sunt mult mai mici decât la simplu, ca și timpul de reacție. Trebuie să fii mai precis și mai iute decât adversarii, astfel încât să obturezi spațiile tale și să găsești „găuri de șoarece” în barajul advers. Este ceea ce au făcut, perfect sincronizați, Horia și Jean-Julien, finaliștii de mâine.

Urmează Florin Mergea-Rohan Bopanna contra Ivan Dodig-Marcelo Melo. Uneori am impresia că uitându-ne și noi la meci, parcă îi ajutăm într-un fel pe ai noștri...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tocmai a castigat Simona la Madrid. Facand echipa cu sotia, incercam sa ne imaginam reactiile CTP-ului in urma meciului. Scenariile sunt diverse, multe de a dreptul savuroase. Evident, realitatea bate filmul, insa. As da o salata de boeuf facuta de soacra-mea doar ca sa fi fost langa el dupa meci :)
  • Like 1
  • @ Radu Mihai
   NuțuG check icon
   Eu îți zic doar atât: Insistă... poate-ți surâde CTP-ul! :D
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult