Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Sfârșitul liberal

iulian Dumitrescu - Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nici nu era nevoie ca Iulian Dumitrescu să fie acuzat de DNA pentru 16 milioane lei luare de mită și fals în acte. Era de ajuns să se aducă la cunoștința publicului cum își duce traiul prim-vicepreședintele PNL. Circulă cu câte un Lamborghini de 250.000 euro, și el, și consoarta, achită 6.000 euro pe lună pentru un „palat” de 800 mp în domeniul de lux Stejarii, face nenumărate concedii în superhoteluri din Dubai, Maldive, Monaco, Paris... Cheltuiește 600.000 euro/an pe vacanțe și shopping. Împrumută PNL cu bani.

Un ștab ceaușist, cu whisky-ul, cafeaua și țigările lui din beci, pare un sărăcuț cu pretenții pe lângă fruntașul liberal Dumitrescu. Iohannis „nu-și imaginează” că toate acestea au legătură, influențează politicul, poza PNL, alegerile care se apropie. Președintele, șeful lui Dumitrescu, cu pluralul majestății, „să admitem”, îngăduie el procurorilor să verifice și persoane politice, dar numai dacă „apar semnale clare”. 

Dumitrescu și-a dat demisia din toate funcțiile de partid – după părerea lui Iohannis, nu era cazul. Băsescu, făcând uz de funcția de președinte, măcar se străduia să-și protejeze în cel mai incorect mod cu putință fiica, fratele, pe Udrea. Iohannis apără Sistemul. Iohannis nu-și imaginează, dar noi putem să ne imaginăm, dacă prim-vicele PNL face ce a făcut, ce fac cei de sub el?

De ce nu demisionează Dumitrescu și din funcția de președinte al CJ Prahova? Pentru că e sigur că, după perindarea prin Justiție, se va întoarce...

Este sfârșitul politic al PNL, parcă și mai crunt decât al PNȚCD, când PSD Ciolacu îi aruncă în față: „Eu pe Buzatu l-am dat afară cu tot neamul lui”. După 34 de ani de la Revoluție, orice speranță în partidele istorice, ca aducătoare ale democrației și dreptății distruse de Partidul Comunist și urmașii săi, s-a stins. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult