Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Si-mo-na! So-ra-na! Iar au dat nana!

Probabil marcată de confruntările dure cu Vesnina și Larsson, Irina Begu n-a mai avut destulă vlagă să facă față „tancului” Kiki Bertens, cu care s-a angajat în schimburi tari, „parte-n parte”. Poate că un joc mai variat, cu ruperi de ritm, i-ar fi dat mai multe șanse. Irina va lupta în continuare în sferturi la dublu alături de Simona.

O adversară mult mai incomodă decât ar părea a avut Sorana. Japoneza Misaki Doi cu greu se vede de fileu, ea măsurând 1,59 m. E stângace, cu picioare foarte puternice, și joacă un tenis neortodox. Fiind atât de scundă, practic nu are nevoie să flexeze genunchii, așa că multe din loviturile ei de forehand sunt un soi de „smeciuri” orizontale. Are un serviciu liftat incredibil de eficient pentru înălțimea ei și o deplasare în teren de cursor pe display. Jocul obișnuit al Soranei era și cel cu care putea fi contrată Doi: puncte încheiate repede, cu lovituri decisive, la risc, fără a-i da voie să-și intre în ritm defensiv pe schimburi prelungite. Aflată din nou în zi bună după victoriile la Pavlyuchenkova și Bellis, Sorana a returnat letal, a servit solid și i-a ținut mereu, indiferent de scor, „piciorul pe cap” lui Misaki, până când, în setul 3, nipona s-a „tăiat”, cedând 5 ghemuri la rând înainte de a-l lua pe cel de onoare.

În sferturi, pe Sorana o așteaptă una dintre cele mai în formă jucătoare ale anului, franțuzoaica Mladenovic, o „shotmaker”, ca și ea. Poate fi o înfruntare de mare spectacol. 

La meciul Simona Halep-Samantha Stosur, încep cu sfârșitul. Simona are 5-4 în setul decisiv și servește pentru meci. În minte îmi vine acel 5-4 și serviciul cu Konta de la Miami, cele două duble greșeli și o neforțată, făcute atunci cu frică de Simona. Ce uriașă diferență față de ce am văzut acum!

Simona servește foarte bine, intră în raliu și își asumă o lovitură de dreapta pe contre pied, blocând-o pe Stosur cu mingea trimisă pe linie. Simona servește din nou cu primul, sigură pe ea, și la al treilea schimb expediază o dreaptă cros devastatoare, care din nou mușcă linia...

Întreg ghemul final e câștigat de Simo cu inițiativă, determinare și mână rece. Cât de departe de Madrid sunt Miami, crisparea și „frica de victorie”...

Ca și în meciul cu Roberta Vinci, după ce a luat primul set, Simona s-a trezit „under fire”. Puternica Samantha, sau, mai corect, Sam, posedă unul dintre cele mai aspre forehanduri din circuitul WTA. Dacă apucă să se așeze, poate să izbească imparabil, din orice zonă a terenului. Tot pariul meciului a fost cât va reuși Simona s-o silească pe Sam să lovească fără mult timp, din deplasare.

În setul 2 și începutul setului 3, australianca a fost înfricoșătoare. Se așeza și lovea îndesat cu dreapta ca un măcelar în pulpa de bou. O singură dată Simona a dat drumul frustrării, trântind racheta de pământ. Dar și-a recăpătat imediat controlul, alergând din răsputeri după fiecare bastârcă a lui Stosur, propunându-și s-o macine cu mereu încă o minge trimisă înapoi. Îndârjirea rece a Simonei i-a fisurat până la urmă încrederea campioanei de la antipozi...

Înainte de sfertul cu americanca Coco Vandeweghe, Simona are „în stomac” două victorii grele, smulse pe muchie. Cred că vor conta mult în reconquista Simonei pentru titlul de la Madrid...

Între timp însă, o supernovă s-a reaprins, după mai bine de doi ani, pe cerul tenisului: Eugenie Bouchard a confirmat victoria epică asupra Sharapovei, spulberând-o pe nr. 2 mondial, Angelique Kerber. Tot o chestie de cap...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult