Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona a învins greșeala!

Simona Halep - Fed - ctp

Atât Simona cât și Karolina au reușit câteva mingi de excepție, spectaculoase. Dar meciul numerelor 3 și 5 mondial de la Ostrava nu s-a decis la winnere, ci la greșeli.

Peste 50 de neforțate Plíšková, 30 Halep. Mult. Cheia victoriei a fost capacitatea impresionantă a Simonei de a da uitării imediat greșelile.

Atât ale ei, cât și ale adversarei.

Când o zbârcești neașteptat, într-o situație favorabilă, gândul, pe cât de irațional pe atât de frustrant, este cel de soartă crudă, de ceas rău, ghinion, care poate să-ți roadă jocul în continuare.

Nici „cadourile” adversarei nu sunt lesne de gestionat. Iarăși un gând alunecos ți se poate strecura în minte – „A început să obosească, hai, că o să fie ușor de-acum, se bate singură” – micșorându-ți determinarea și agresivitatea.

Simona a digerat totul integral și pe loc, de fiecare dată mintea ei s-a dus spre punctul care urma, fără să se agațe de cel încheiat. Așa a reușit să depășească momente tăioase, cum au fost cele trei mingi de break ratate cu care ar fi putut ajunge la 6-5 și serviciul în setul 2. Sau ghemul pierdut când servea pentru meci la 5-2 în decisiv. Sau mingea de meci pe care a avut-o la 5-3, anulată de Plíšková cu un serviciu excelent...

De la primul până la ultimul punct al partidei, Simona a rămas la fel de concentrată, indiferent de scor.

Iar spre final, a procedat foarte bine tactic, nu a mai riscat lovituri decisive, a stat în raliuri parte-n parte cu Plíšková, de pe fundul terenului, observând că cehoaica, pierzându-și prospețimea, nu se mai așază suficient de bine la minge și poate greși prima.

Un memorabil meci „de cap” făcut de Simona. Și cu sprijinul nemaipomenit al galeriei românești de la Ostrava, care a izbutit s-o domine pe cea a gazdelor!

Din păcate, Mihaela Buzărnescu nu a reușit să reziste unei Katerina Siniakovà puternic montată psihic de faptul că joacă pentru națională, nr. 1 mondial la dublu făcând cel mai bun meci de simplu de anul acesta. Talentata Mihaela n-a putut să depășească handicapul lungii perioade de întrerupere competițională, lipsa ei de reziliență la un nivel înalt de tensiune fiind vizibilă încă din meciul cu Plíšková. Poate că Florin Segărceanu ar fi trebuit, totuși, să trimită pe altcineva pe teren...

Vom fi, deci, cu sufletul la gură în meciul de dublu, Begu-Niculescu contra... – toate perechile Cehiei sunt puternice...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult