Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona a învins greșeala!

Simona Halep - Fed - ctp

Atât Simona cât și Karolina au reușit câteva mingi de excepție, spectaculoase. Dar meciul numerelor 3 și 5 mondial de la Ostrava nu s-a decis la winnere, ci la greșeli.

Peste 50 de neforțate Plíšková, 30 Halep. Mult. Cheia victoriei a fost capacitatea impresionantă a Simonei de a da uitării imediat greșelile.

Atât ale ei, cât și ale adversarei.

Când o zbârcești neașteptat, într-o situație favorabilă, gândul, pe cât de irațional pe atât de frustrant, este cel de soartă crudă, de ceas rău, ghinion, care poate să-ți roadă jocul în continuare.

Nici „cadourile” adversarei nu sunt lesne de gestionat. Iarăși un gând alunecos ți se poate strecura în minte – „A început să obosească, hai, că o să fie ușor de-acum, se bate singură” – micșorându-ți determinarea și agresivitatea.

Simona a digerat totul integral și pe loc, de fiecare dată mintea ei s-a dus spre punctul care urma, fără să se agațe de cel încheiat. Așa a reușit să depășească momente tăioase, cum au fost cele trei mingi de break ratate cu care ar fi putut ajunge la 6-5 și serviciul în setul 2. Sau ghemul pierdut când servea pentru meci la 5-2 în decisiv. Sau mingea de meci pe care a avut-o la 5-3, anulată de Plíšková cu un serviciu excelent...

De la primul până la ultimul punct al partidei, Simona a rămas la fel de concentrată, indiferent de scor.

Iar spre final, a procedat foarte bine tactic, nu a mai riscat lovituri decisive, a stat în raliuri parte-n parte cu Plíšková, de pe fundul terenului, observând că cehoaica, pierzându-și prospețimea, nu se mai așază suficient de bine la minge și poate greși prima.

Un memorabil meci „de cap” făcut de Simona. Și cu sprijinul nemaipomenit al galeriei românești de la Ostrava, care a izbutit s-o domine pe cea a gazdelor!

Din păcate, Mihaela Buzărnescu nu a reușit să reziste unei Katerina Siniakovà puternic montată psihic de faptul că joacă pentru națională, nr. 1 mondial la dublu făcând cel mai bun meci de simplu de anul acesta. Talentata Mihaela n-a putut să depășească handicapul lungii perioade de întrerupere competițională, lipsa ei de reziliență la un nivel înalt de tensiune fiind vizibilă încă din meciul cu Plíšková. Poate că Florin Segărceanu ar fi trebuit, totuși, să trimită pe altcineva pe teren...

Vom fi, deci, cu sufletul la gură în meciul de dublu, Begu-Niculescu contra... – toate perechile Cehiei sunt puternice...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult