Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona a spart o piatră tare

Bun meci tactic a făcut Simona Halep în fața unei adversare periculoase, finalista de Roland Garros Lucie Šafářová. Dacă te iei cu cehoaica la schimburi tari în unghiuri, dacă-i deschizi terenul, riști să rămâi blocată în bocanci în fața winnerelor pe care le expediază fulgerător, lovind devreme mingea, din față și din urcare. Ceea ce s-a și întâmplat când Simona a uitat ce are de făcut. 

Adică să trimită repetat mingea în zona centrală a terenului, cât mai adânc, obligând-o pe Šafářová fie să încerce s-o țină în teren, gen de joc în care Simona îi e superioară, fie să forțeze lovitura decisivă din poziții înghesuite, cu șanse mici de reușită. Nu i-a permis astfel instalarea la cârma partidei, a făcut-o să oscileze între momente de remarcabilă eficiență agresivă și greșeli mai mult sau mai puțin forțate. 

Acesta a fost aspectul cel mai îmbucurător al jocului Simonei pentru ce urmează până la așteptatul sfert de finală US Open cu Serena Williams: echilibrul. Bine balansată psihic, compactă fizic, a reușit să-și dezechilibreze oponenta. Dacă rămâne așa, are clar prima șansă în turul 3, în fața unguroaicei Timea Babos.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult