Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona a spart o piatră tare

Bun meci tactic a făcut Simona Halep în fața unei adversare periculoase, finalista de Roland Garros Lucie Šafářová. Dacă te iei cu cehoaica la schimburi tari în unghiuri, dacă-i deschizi terenul, riști să rămâi blocată în bocanci în fața winnerelor pe care le expediază fulgerător, lovind devreme mingea, din față și din urcare. Ceea ce s-a și întâmplat când Simona a uitat ce are de făcut. 

Adică să trimită repetat mingea în zona centrală a terenului, cât mai adânc, obligând-o pe Šafářová fie să încerce s-o țină în teren, gen de joc în care Simona îi e superioară, fie să forțeze lovitura decisivă din poziții înghesuite, cu șanse mici de reușită. Nu i-a permis astfel instalarea la cârma partidei, a făcut-o să oscileze între momente de remarcabilă eficiență agresivă și greșeli mai mult sau mai puțin forțate. 

Acesta a fost aspectul cel mai îmbucurător al jocului Simonei pentru ce urmează până la așteptatul sfert de finală US Open cu Serena Williams: echilibrul. Bine balansată psihic, compactă fizic, a reușit să-și dezechilibreze oponenta. Dacă rămâne așa, are clar prima șansă în turul 3, în fața unguroaicei Timea Babos.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult