Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Simona a spart o piatră tare

Bun meci tactic a făcut Simona Halep în fața unei adversare periculoase, finalista de Roland Garros Lucie Šafářová. Dacă te iei cu cehoaica la schimburi tari în unghiuri, dacă-i deschizi terenul, riști să rămâi blocată în bocanci în fața winnerelor pe care le expediază fulgerător, lovind devreme mingea, din față și din urcare. Ceea ce s-a și întâmplat când Simona a uitat ce are de făcut. 

Adică să trimită repetat mingea în zona centrală a terenului, cât mai adânc, obligând-o pe Šafářová fie să încerce s-o țină în teren, gen de joc în care Simona îi e superioară, fie să forțeze lovitura decisivă din poziții înghesuite, cu șanse mici de reușită. Nu i-a permis astfel instalarea la cârma partidei, a făcut-o să oscileze între momente de remarcabilă eficiență agresivă și greșeli mai mult sau mai puțin forțate. 

Acesta a fost aspectul cel mai îmbucurător al jocului Simonei pentru ce urmează până la așteptatul sfert de finală US Open cu Serena Williams: echilibrul. Bine balansată psihic, compactă fizic, a reușit să-și dezechilibreze oponenta. Dacă rămâne așa, are clar prima șansă în turul 3, în fața unguroaicei Timea Babos.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult