Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Simona Halep, către premierul Tudose: „Nu cred că aș avea nevoie de banii statului ca să-mi cresc copilul”

Halep--

În vară, când vorbea despre plafonarea indemnizației pentru mame, premierul Mihai Tudose spunea: „Şi mai în glumă, mai în serios, râdeam cu câţiva colegi: domnule, hai să schimbăm legea până nu-i încolţeşte foarte serios ideea, cuiva, să rămână gravidă, să facă un copil. Mă refer la Simona Halep, fiindcă veniturile pe ultimul an au fost destul de mari, importante, câteva milioane de euro şi va trebui să-i dăm 85% din venituri”.

Simona Halep i-a dat acum replica într-un interviu pentru Digi Sport. „Sincer, pe moment nu mi-a plăcut că am fost inclusă în acest discurs. Nu cred că aș avea nevoie de banii statului ca să-mi cresc copilul. Nici până acum nu am primit ceva pentru sport ca să ajung aici unde am ajuns, iar eu am avut foarte multe greutăți. Pot să-i spun să stea liniștit, e ok, n-o să iau atâția bani de la stat.

Eu cred că toată lumea trebuie tratată la fel indiferent de situația pe care o ai. O femeie primește acel procentaj de la stat pentru că a născut, și eu sau altele cu o situație foarte bună, trebuie să primească la fel,” a declarat sportiva.

Guvernul și-a dus la bun sfârșit intenția de a plafona indemnizația de creștere a copilului, iar de la 1 septembrie a intrat în vigoare ordonanța care limitează suma ce poate fi primită la 8.500 de lei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • e vorba de lege si nu de ce vrea Simona....observati insa ca spune NU CRED ca as avea nevoie de banii statului....de altfel parca anul trecut a primit vreo 30.000 de euro de la stat...
    • Like 0
  • catalin check icon
    La cata imagine are tara asta datorita ei,ar trebui platita de zece ori aceasta indemnizatie. Olguta dubluta ce sa stie ea ,cat munceste fata asta in comparatie cu hoardele de mediocrii care ocupa functiile publice din aceasta tara.
    • Like 3
  • bluenavy check icon
    De admirat recent la domnul Tudose descoperirea faptului ca e mai constructiv sa arati o greseala public la modul hatru, mai ales daca ai de-a face cu oameni a caror gandire, pe langa faptul ca paseste stramb si se impiedica des, mai e si orbita de aroganta si sentimentul valorii personale absolute (in baza faptului ca asa "a zis" ei si ei stiu mai bine).
    Tot respectul pentru Simona si pentru persoanele care ne fac cinste cu adevarat.
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult