Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Simona Halep s-a întors acasă. Momente emoționante pe aeroportul Otopeni. „Visul a devenit realitate și sper să fiu o inspirație pentru copii de acum înainte”

Simona Halep la Otopeni

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

UPDATE: Simona Halep s-a întors acasă după ce a câștigat finala de la Wimbledon. „Aș vrea să mulțumesc familiei pentru tot sprijinul pe care l-am avut de când am început să joc tenis. Tuturor antrenorilor pe care i-am avut, echipei mele. Tuturor fanilor mei, celor care mă susțin la fiecare meci și îmi transmit energie”, a spus Simona Halep pe aeroportul Otopeni. Aceasta le-a mulțumit Virginiei Ruzici, antrenorului Darren Cahill și lui Ion Țiriac, dar și celor care au așteptat-o la aeroport. „Mă întorc cu drag acasă în România”, a declarat ea.

Sportiva a spus că se va odihni câteva zile, după care își va relua antrenamentele. 

UPDATE: „Am dormit chiar foarte bine înainte finalei, turneul de la Roland Garros m-a ajutat foarte mult. A fost mai greu să joc pe iarbă, mai ales împotriva Serenei, dar am fost extrem de lucidă și mi-am jucat șansa”, a povestit Simona Halep. „Consider că a fost meciul perfect, ziua perfectă și nu m-am gândit nicio clipă la scor. Am vrut doar să îmi fac treaba”, a continuat ea. 

UPDATE: „Așa cum știm, nu avem un teren de iarbă în România. Dar visul a devenit realitate și sper să fiu o inspirație pentru copii de acum înainte."

UPDATE: „Hagi a fost modelul meu de când eram copil. M-a inspirat, m-a ajutat să am încredere”, a spus Simona Halep.

UPDATE: Sunt onorată că am fost decorată de președintele Iohannis

UPDATE: Campioana de la Wimbledon a spus că următorul său obiectiv este o medalie olimpică.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care îi acordă Simonei Halep Ordinul Național „Steaua României”, ceremonia de decorare urmând să aibă loc la o dată ulterioară.

Foto: Guliver/Getty Images

„Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a transmis Administraţia Prezidenţială, care consideră că „prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume”.

Luni, Simona Halep se întoarce acasă după victoria extraordinară de la Wimbledon. Aceasta este așteptată de jurnaliști și fani la aeroportul Otopeni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Sambata trecuta dupa amiaza, intr'un restaurant din Miercurea Ciuc. Comanda ne'a fost adusa cam pe la 3-0. Colegul: "Un 6-0, scurt?". Meci incheiat inainte sa inghit ultima imbucatura.
    • Like 0
  • dan check icon
    Lasati bai fata in pace sacalilor ,se inghesuie toti sa o decoreze doar doar mai primesc un vot.
    Mai bine dadea cadou Johannis echipamente de tenis pentru 10 copii erau mai castigati.
    Patriarhul s-a bagat si el repede sa decoreze sa nu se lase mai prejos.
    Mai lipsea Dancila sa mai decoreze dar nu e timpul pierdut.
    • Like 1
    • @ dan
      Merită decorațiile, nu are importanță cine le dă și care este motivul ascuns, nu putem să îi refuzăm unui sportiv ca Simona o recunoaștere a meritelor fiindcă noi, ca societate, am eșuat să punem în funcții oameni de ispravă.
      • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult