Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona Halep, pe Arena Naţională: „Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice”

Peste 30.000 de oameni s-au adunat pe Arena Națională pentru a se bucura de victoria Simonei Halep la Wimbledon. 

„Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, a spus sportiva în aplauzele publicului.

La intrarea pe Arena Națională Simona Halep a fost întâmpinată de 12 mari campioni ar României. „Este seara noastră, nu doar seara mea. Am fist inspirată de campionii care m-au întâmpinat. O parte din acest trofeu aș vrea să îl dedic mamei mele pentru că a fost visul ei”, a declarat Simona Halep care le-a mulțumit părinților, tuturor antrenorilor pe care i-a avut, Virginiei Ruzici, lui Ilie Năstase și Ion Țiriac. „Și bineînțeles României, pentru că aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a continuat sportiva.

Pe Arena Națională este difuzată finala de la Wimbledon, cu comentariile lui Ion Țiriac și ale Simonei Halep, care vorbește despre ce a simțit în principalele momente ale meciului. „Am vrut să lovesc puternic de la început, să scap de emoții și să-i arăt (Serenei- n.r.) că sunt puternică și gata de joc”, a spus Simona Halep.

„Câți copii îți dorești?”, a întrebat-o Andi Moisescu, gazda evenimentului de la Arena Națională, pe Simona Halep. „1 milion, care să meargă la tenis”, a răspuns campioana. Aceasta a spus că victoria de la Wimbledon este „un vis devenit realitate”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteți. O simt la fiecare turneu. Știu că avem nevoie de un model în viață. Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine”, a spus Simona Halep la finalul ceremoniei.


Știrea inițială

De la ora 19:00, sportiva va prezenta trofeul câștigat la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei. 

„Sunt convins că iubitorii sportului din Bucureşti şi nu numai vor fi încântaţi să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac.

Simona Halep a participat la un eveniment similar pe 11 iunie 2018, după câștigarea trofeului de la Roland Garros. Atunci, Gabriela Firea a ținut să se urce pe scenă alături de sportivă ceea ce a determinat publicul să o huiduie și a provocat un val de critici în spațiul public.

În urma lor, primarul Capitalei și-a închis pagina de Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult