Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona Halep, pe Arena Naţională: „Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice”

Peste 30.000 de oameni s-au adunat pe Arena Națională pentru a se bucura de victoria Simonei Halep la Wimbledon. 

„Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, a spus sportiva în aplauzele publicului.

La intrarea pe Arena Națională Simona Halep a fost întâmpinată de 12 mari campioni ar României. „Este seara noastră, nu doar seara mea. Am fist inspirată de campionii care m-au întâmpinat. O parte din acest trofeu aș vrea să îl dedic mamei mele pentru că a fost visul ei”, a declarat Simona Halep care le-a mulțumit părinților, tuturor antrenorilor pe care i-a avut, Virginiei Ruzici, lui Ilie Năstase și Ion Țiriac. „Și bineînțeles României, pentru că aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a continuat sportiva.

Pe Arena Națională este difuzată finala de la Wimbledon, cu comentariile lui Ion Țiriac și ale Simonei Halep, care vorbește despre ce a simțit în principalele momente ale meciului. „Am vrut să lovesc puternic de la început, să scap de emoții și să-i arăt (Serenei- n.r.) că sunt puternică și gata de joc”, a spus Simona Halep.

„Câți copii îți dorești?”, a întrebat-o Andi Moisescu, gazda evenimentului de la Arena Națională, pe Simona Halep. „1 milion, care să meargă la tenis”, a răspuns campioana. Aceasta a spus că victoria de la Wimbledon este „un vis devenit realitate”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteți. O simt la fiecare turneu. Știu că avem nevoie de un model în viață. Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine”, a spus Simona Halep la finalul ceremoniei.


Știrea inițială

De la ora 19:00, sportiva va prezenta trofeul câștigat la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei. 

„Sunt convins că iubitorii sportului din Bucureşti şi nu numai vor fi încântaţi să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac.

Simona Halep a participat la un eveniment similar pe 11 iunie 2018, după câștigarea trofeului de la Roland Garros. Atunci, Gabriela Firea a ținut să se urce pe scenă alături de sportivă ceea ce a determinat publicul să o huiduie și a provocat un val de critici în spațiul public.

În urma lor, primarul Capitalei și-a închis pagina de Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult