Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona Halep, pe Arena Naţională: „Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice”

Peste 30.000 de oameni s-au adunat pe Arena Națională pentru a se bucura de victoria Simonei Halep la Wimbledon. 

„Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, a spus sportiva în aplauzele publicului.

La intrarea pe Arena Națională Simona Halep a fost întâmpinată de 12 mari campioni ar României. „Este seara noastră, nu doar seara mea. Am fist inspirată de campionii care m-au întâmpinat. O parte din acest trofeu aș vrea să îl dedic mamei mele pentru că a fost visul ei”, a declarat Simona Halep care le-a mulțumit părinților, tuturor antrenorilor pe care i-a avut, Virginiei Ruzici, lui Ilie Năstase și Ion Țiriac. „Și bineînțeles României, pentru că aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a continuat sportiva.

Pe Arena Națională este difuzată finala de la Wimbledon, cu comentariile lui Ion Țiriac și ale Simonei Halep, care vorbește despre ce a simțit în principalele momente ale meciului. „Am vrut să lovesc puternic de la început, să scap de emoții și să-i arăt (Serenei- n.r.) că sunt puternică și gata de joc”, a spus Simona Halep.

„Câți copii îți dorești?”, a întrebat-o Andi Moisescu, gazda evenimentului de la Arena Națională, pe Simona Halep. „1 milion, care să meargă la tenis”, a răspuns campioana. Aceasta a spus că victoria de la Wimbledon este „un vis devenit realitate”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteți. O simt la fiecare turneu. Știu că avem nevoie de un model în viață. Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine”, a spus Simona Halep la finalul ceremoniei.


Știrea inițială

De la ora 19:00, sportiva va prezenta trofeul câștigat la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei. 

„Sunt convins că iubitorii sportului din Bucureşti şi nu numai vor fi încântaţi să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac.

Simona Halep a participat la un eveniment similar pe 11 iunie 2018, după câștigarea trofeului de la Roland Garros. Atunci, Gabriela Firea a ținut să se urce pe scenă alături de sportivă ceea ce a determinat publicul să o huiduie și a provocat un val de critici în spațiul public.

În urma lor, primarul Capitalei și-a închis pagina de Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult