Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Simona Halep, pe Arena Naţională: „Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice”

Peste 30.000 de oameni s-au adunat pe Arena Națională pentru a se bucura de victoria Simonei Halep la Wimbledon. 

„Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, a spus sportiva în aplauzele publicului.

La intrarea pe Arena Națională Simona Halep a fost întâmpinată de 12 mari campioni ar României. „Este seara noastră, nu doar seara mea. Am fist inspirată de campionii care m-au întâmpinat. O parte din acest trofeu aș vrea să îl dedic mamei mele pentru că a fost visul ei”, a declarat Simona Halep care le-a mulțumit părinților, tuturor antrenorilor pe care i-a avut, Virginiei Ruzici, lui Ilie Năstase și Ion Țiriac. „Și bineînțeles României, pentru că aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a continuat sportiva.

Pe Arena Națională este difuzată finala de la Wimbledon, cu comentariile lui Ion Țiriac și ale Simonei Halep, care vorbește despre ce a simțit în principalele momente ale meciului. „Am vrut să lovesc puternic de la început, să scap de emoții și să-i arăt (Serenei- n.r.) că sunt puternică și gata de joc”, a spus Simona Halep.

„Câți copii îți dorești?”, a întrebat-o Andi Moisescu, gazda evenimentului de la Arena Națională, pe Simona Halep. „1 milion, care să meargă la tenis”, a răspuns campioana. Aceasta a spus că victoria de la Wimbledon este „un vis devenit realitate”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteți. O simt la fiecare turneu. Știu că avem nevoie de un model în viață. Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine”, a spus Simona Halep la finalul ceremoniei.


Știrea inițială

De la ora 19:00, sportiva va prezenta trofeul câștigat la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei. 

„Sunt convins că iubitorii sportului din Bucureşti şi nu numai vor fi încântaţi să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac.

Simona Halep a participat la un eveniment similar pe 11 iunie 2018, după câștigarea trofeului de la Roland Garros. Atunci, Gabriela Firea a ținut să se urce pe scenă alături de sportivă ceea ce a determinat publicul să o huiduie și a provocat un val de critici în spațiul public.

În urma lor, primarul Capitalei și-a închis pagina de Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult