Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona Halep, pe Arena Naţională: „Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice”

Peste 30.000 de oameni s-au adunat pe Arena Națională pentru a se bucura de victoria Simonei Halep la Wimbledon. 

„Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, a spus sportiva în aplauzele publicului.

La intrarea pe Arena Națională Simona Halep a fost întâmpinată de 12 mari campioni ar României. „Este seara noastră, nu doar seara mea. Am fist inspirată de campionii care m-au întâmpinat. O parte din acest trofeu aș vrea să îl dedic mamei mele pentru că a fost visul ei”, a declarat Simona Halep care le-a mulțumit părinților, tuturor antrenorilor pe care i-a avut, Virginiei Ruzici, lui Ilie Năstase și Ion Țiriac. „Și bineînțeles României, pentru că aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a continuat sportiva.

Pe Arena Națională este difuzată finala de la Wimbledon, cu comentariile lui Ion Țiriac și ale Simonei Halep, care vorbește despre ce a simțit în principalele momente ale meciului. „Am vrut să lovesc puternic de la început, să scap de emoții și să-i arăt (Serenei- n.r.) că sunt puternică și gata de joc”, a spus Simona Halep.

„Câți copii îți dorești?”, a întrebat-o Andi Moisescu, gazda evenimentului de la Arena Națională, pe Simona Halep. „1 milion, care să meargă la tenis”, a răspuns campioana. Aceasta a spus că victoria de la Wimbledon este „un vis devenit realitate”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteți. O simt la fiecare turneu. Știu că avem nevoie de un model în viață. Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine”, a spus Simona Halep la finalul ceremoniei.


Știrea inițială

De la ora 19:00, sportiva va prezenta trofeul câștigat la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei. 

„Sunt convins că iubitorii sportului din Bucureşti şi nu numai vor fi încântaţi să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac.

Simona Halep a participat la un eveniment similar pe 11 iunie 2018, după câștigarea trofeului de la Roland Garros. Atunci, Gabriela Firea a ținut să se urce pe scenă alături de sportivă ceea ce a determinat publicul să o huiduie și a provocat un val de critici în spațiul public.

În urma lor, primarul Capitalei și-a închis pagina de Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult