Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Susținută „ca acasă” de românii din tribune, Simona Halep o învinge pe Karolina Pliskova. România conduce Cehia cu 2-1 la Fed Cup

Simona Halep Fed Cup 2019

Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova, după un meci pasionant, a cărui soartă a fost decisă în setul al treilea. 

Cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4 Simona Halep a reușit să aducă România în avantaj la Fed Cup, echipa românească preluând conducerea  cu 2 la 1 în fața Cehiei.  Echipa care va obține trei victorii în turul I al Grupei Mondiale  se va califica în semifinalele Fed Cup, unde va juca cu Franța, care a reușit să învingă Belgia.

Al doilea meci al zilei de duminică va fi cel între Mihaela Buzărnescu și Katerina Siniakova, care va începe în jurul orei 17:15,. Acesta va fi urmat de meciul la dublu Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova - Irina Begu/Monica Niculescu.

Atmosferă extraordinară în tribune

Simona Halep a avut parte de o atmosferă extraordinară în tribune, unde sute de români i-au făcut galerie. 

Printre aceștia s-a aflat și primarul municipiului Cluj, Emil Boc, care le-a încurajat și ieri pe jucătoarele românce.

Acesta a scandat „România” și a bătut într-o tobă.


CTP: Cheia meciului a fost capacitatea excepțională a Simonei de a uita de greșeli

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus la Digi24 ca în meciul dintre Simona Halep și Karolina Pliskova au existat foarte multe greșeli de ambele părți. „Cheia meciului a fost capacitatea excepțională a Simonei de a uita foarte repede greșeli grave

Au fost momente difice, psihologic, putea să facă 6-5 în setul al doilea, a avut 3 ocazii pentru asta și nu reușit să fructifice niciuna. În setul doi si-a pierdut serviciul și i-a facut break Pliskova. A avut minge de meci la 5-3 și nici pe aceea nu a reușit o realizeze.

Simona a depășit - i-am văzut privirea - aceste momente cu liniște interioră desoebită, chiar dacă a dat ea cu mingea de pământ câteva ori, nu a fost realmente frustrată. Mereu a rămas la un nivel de concentare remarcabil, până la ultima minge, indiferent de scor. A contat foarte mult uluitoarea galerie a României de la Ostrava, care a câștigat duelul cu galeria localnicilor. Formidabil, a reușit să-i domine și să intervină foarte bine, susținând-o pe Simona în momentele dificile”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult