Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Simona i-a pus căpăstru nărăvașei Navarro

Din loja ei, cineva îi face un semn sau îi strigă ceva. Scorul este 6-2, 5-5 și 30-15 pentru Simona, pe serviciul Carlei Suárez. Constănțeanca răspunde cu un semn scurt din ochi și din mână, „Stați liniștiți, știu ce am de făcut...”.

Și imediat arată că știe și poate: retur decisiv long-line cu dreapta pe serviciul 2 al lui Navarro, mingea mușcă tușa. La 15-40, spanioloaica face un serviciu 2 moale și Simona avansează și se așază hotărâtă cu dreapta, expediind o „inversă” imparabilă.

Perechea negativă a acestui moment s-a petrecut la 6-5 și 30-30. Simona a servit cu „plasa de prins fluturi”, cu o frică imensă, Carla a înghesuit-o cu o dreaptă adâncă și tare pe centru, de unde Simona, dată pe spate, a găsit din reflex o blocare norocoasă, aproape cu rama, care s-a dus fâlfâind pe un sfert din tușa laterală...

Secvențele acestea indică ce a fost bun și ce a fost rău în jocul Simonei.

Bună a fost agresivitatea, tentativele continue de a lua inițiativa, de a deschide unghiurile, încercând să facă ea punctele, fără să aștepte eroarea Carlei. Remarcabilă, de asemenea, rezistența în raliuri lungi, în ghemuri lungi (unul a durat peste 10 minute) în fața unei semifondiste în schimburile de pe fundul terenului cum e Navarro. Simona a servit bine cu primul, făcând și 3 ași.

Serviciul 2 a fost plăpând de tot. I-a făcut multe puncte cadou Carlei servind cu circa 100 km/h, ca în meciurile de copii. Darren Cahill i-a „operat” serviciul, Simona nu mai aruncă ambele brațe sus când lansează mingea, dar noul procedeu merge doar la serviciul 1, la 2 reapare adesea vechea nesiguranță...

Pot să spun că Simo și-a păstrat calmul, a fost tare psihic, de vreme ce a depășit o greșeală teribilă, smeci ușor în fileu de la 2-3 m de plasă, care ar fi putut s-o coste setul 2. Dar nu sunt nicidecum convins că datul cu racheta de pământ în repetate rânduri o ajută să se mobilizeze, cum declară ea... 

În ciuda victoriei în 2 seturi, fără tie-break, a fost un meci strâns, care se putea întoarce oricând. Dincolo de critici și analize, Simona merită felicitări pentru modul în care „i-a pus căpăstru” nărăvașei Carla Suarez Navarro, o jucătoare completă, de mare clasă.

Și acum, dacă nu se întâmplă nu știu ce minune în meciul cu Shvedova, Serena îi va sta din nou în față. Un singur lucru aștept cu doru-n piept de la Simona. Să joace meciul împotriva probabil celei mai bune jucătoare care a ținut vreodată o rachetă în mână, fără să se gândească vreo clipă la scor, la Grand Slam, la clasamentul mondial...

Să-și dea voie Halep să facă tot ce e în stare să facă Simona!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult