Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Simona, învingătoare în tangoul erorilor

„Indiferent cum o să joc mâine cu Kerber, trebuie doar să câștig” a spus Simona la sfârșitul bătăliei cu nr. 2 al Germaniei, Andrea Petkovic, conștientă că azi a câștigat jucând departe de nivelul ei maxim.

Când e vorba însă de echipa națională a României, o victorie chinuită valorează mai mult decât una superbă într-un turneu individual. Și Halep, și Petkovic au fost instabile, cu un grafic de joc ca al unei inimi cu extrasistole: momente de ritm susținut, cu lovituri speciale, urmate de căderi consternante, greșeli neforțate cât cuprinde și forțări neinspirate.

Simona a căzut și la propriu în primul set, când conducea clar, dar glezna stângă nu pare grav afectată, a fost, cum spune și ea, mai degrabă o sperietură. Nu din cauza asta, la 6-4, 5-4, când servea și putea să închidă partida, a făcut un ghem catastrofal, cu două duble greșeli și greșeli neforțate, pierzând apoi setul în tie-break. 

A doua jumătate a setului decisiv a fost un tango al erorilor, la care însă era greu să râzi. Simona face break și conduce cu 4-2. Dar, iarăși, pur și simplu nu e în stare să-și câștige serviciul, Andrea prinde curaj și 4-3. E rândul nemțoaicei să se aiurească la serviciu și al Simonei să expedieze 2-3 lovituri marca Halep world class: 5-3.

Încă o dată, te ia capul: Simona servește prost, se enervează, vociferează spre banca noastră și spre tavanul sălii, pierde ghemul.

Din fericire, Petkovic își face și ea „datoria”, pripindu-se și trimițând afară o minge cu trei sferturi de teren liber: 15-40. Simona strânge din dinți, apasă cu dreapta cât poate și Petkovic cedează.

Simona merită laude pentru că a alergat mult, a tras de ea, a reușit să-și compenseze greșelile prin efort. Punctul obținut astfel e mare, pentru că Irina Begu fiind învinsă clar de nr. 3 mondial, Angelique Kerber, un 2-0 pentru Germania după prima zi nu știu cum mai putea fi remontat.

Așa, mâine vom avea două meciuri foarte strânse, Halep-Kerber, Petkovic-Begu și ceva îmi spune că rezultatul final îl va decide întâlnirea de dublu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult