Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simona, învingătoare în tangoul erorilor

„Indiferent cum o să joc mâine cu Kerber, trebuie doar să câștig” a spus Simona la sfârșitul bătăliei cu nr. 2 al Germaniei, Andrea Petkovic, conștientă că azi a câștigat jucând departe de nivelul ei maxim.

Când e vorba însă de echipa națională a României, o victorie chinuită valorează mai mult decât una superbă într-un turneu individual. Și Halep, și Petkovic au fost instabile, cu un grafic de joc ca al unei inimi cu extrasistole: momente de ritm susținut, cu lovituri speciale, urmate de căderi consternante, greșeli neforțate cât cuprinde și forțări neinspirate.

Simona a căzut și la propriu în primul set, când conducea clar, dar glezna stângă nu pare grav afectată, a fost, cum spune și ea, mai degrabă o sperietură. Nu din cauza asta, la 6-4, 5-4, când servea și putea să închidă partida, a făcut un ghem catastrofal, cu două duble greșeli și greșeli neforțate, pierzând apoi setul în tie-break. 

A doua jumătate a setului decisiv a fost un tango al erorilor, la care însă era greu să râzi. Simona face break și conduce cu 4-2. Dar, iarăși, pur și simplu nu e în stare să-și câștige serviciul, Andrea prinde curaj și 4-3. E rândul nemțoaicei să se aiurească la serviciu și al Simonei să expedieze 2-3 lovituri marca Halep world class: 5-3.

Încă o dată, te ia capul: Simona servește prost, se enervează, vociferează spre banca noastră și spre tavanul sălii, pierde ghemul.

Din fericire, Petkovic își face și ea „datoria”, pripindu-se și trimițând afară o minge cu trei sferturi de teren liber: 15-40. Simona strânge din dinți, apasă cu dreapta cât poate și Petkovic cedează.

Simona merită laude pentru că a alergat mult, a tras de ea, a reușit să-și compenseze greșelile prin efort. Punctul obținut astfel e mare, pentru că Irina Begu fiind învinsă clar de nr. 3 mondial, Angelique Kerber, un 2-0 pentru Germania după prima zi nu știu cum mai putea fi remontat.

Așa, mâine vom avea două meciuri foarte strânse, Halep-Kerber, Petkovic-Begu și ceva îmi spune că rezultatul final îl va decide întâlnirea de dublu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Crabu check icon
  Nici nu se mai stie care e nivelul ei maxim. Ce naiba despre ce vorbim!? Normal ca se va decide la dublu pentru ca probabil Begu bate iar Simona sigur o HALEste.
  • Like 0
 • IM check icon
  Domnule Cristian Tudor Popescu, ați urmarit cumva și meciul Nadal vs. Murray? Cred ca puteți urmari în paralel două meciuri. Ce părere aveți despre meciul de la Monte Carlo?
  • Like 0
 • Am fost la meci cu copiii mei , am sustinut-o pe Simona dar ne-a lasat un gust amar gestul facut de aceasta jucatoare la finalul partidei
  Nu a dat nici macar un autograf dupa meci dar copiii au asteptat-o 1h si 20 de minute pentru un autograf . Au strigat-o de cel putin 6 ori in toata perioada aceasta. Nu a venit nimeni din echipa ei sa anunte ca nu va da autografe iar cand a iesit de la vestiare era inconjurata de 5 bodyguarzi.
  Toate jucatoarele au dat autografe , este o datorie morala sa aloci 5-10 minute unor oameni care te sustinut neconditionat pe toata durata meciului .
  Andrea a dat autograf la toti copiii si a jucat in acelasi meci ca si Halep

  Rusine Halep !!!! nu ai iesit pe targa , erai pe picioarele tale , nu ai nici o scuza sa treci pe langa niste copii inconjurata de 5 bodyguarzi.
  • Like 1
 • FlorinD check icon
  Scuze că sunt pe lângă subiect, dar mi-ar plăcea să scrieți un articol și despre ce se întâmplă la Uniunea Scriitorilor. Am văzut meciurile Simonei și Irinei, am priceput câte ceva, dar mă enervează scriitorii ăștia îmbufnați și nu știu ce fel de meci fac ei.
  • Like 0
 • Venom check icon
  După prima zi, stăm bine. Și cred că va 3-1 mâine, după primele două confruntări! Simona pare în creștere de formă, și-a revenit din pumni și a câștigat, strângând din dinți! Iar Petkovic e foarte vulnerabilă, mai ales după ce a pierdut un meci de 3 ore pe care credea că merita să îl câștige (la noapte visează "alea două-trei mingi care au făcut diferența")! Și, după victoria Simonei, la 2-1 pentru noi, va fi sub o și mai mare presiune! Azi i-a ieșit când a riscat, mâine Irina are toate șansele să o plimbe și să o bată în două seturi. Am încredere!
  • Like 1
 • o victorie e o VICTORIE!mai bine sa castigi jucand prost decat sa pierzi jucand frumos!
  • Like 2
  • @ Ibi Iancu
   Crabu check icon
   Cliseul tipic, nu?! Sau, mai bine ma laud singur daca n-are cine! Sau, mai bine ma autoironizez decat s-o faca altu!? Sau, mai bine Simona Halep daca alta nu-i.
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult