
Am pierdut partida cu Cehia de la scorul de 7-6, 4-4 și 40-15 pentru Simona, aflată la serviciu, în primul meci, împotriva Plíškovei. Dacă Simona câștiga atunci în 2 seturi, am fi câștigat și întâlnirea, cu 3-0 sau 3-1. Așa, la 2-2, fără Niculescu și Begu în echipa de dublu, n-am avut nicio șansă în fața puternicului cuplu Strýcová – Plíšková.
Ceea ce nu înseamnă că echipa SiMonica nu merită felicitări. Aflată departe de cea mai bună formă, Simona a tras cu dinții împotriva Kvitovei, nici ea la nivelul care a consacrat-o, a servit bine și a ținut mingea în teren cu mare risipă de energie. Astfel de bătălii se câștigă cu inima și Simona a reușit să rămână îndârjită până la ultima minge, în vreme ce Petra a cedat în ultimul sfert de oră. O victorie a Simonei Halep pentru România.
Monica a făcut tot ce era omenește posibil, cu mijloacele ei, ca s-o destabilizeze pe Plíšková: scurte miraculoase, slaisuri, efecte, lifturi, loburi. A alergat ca o fondistă în proba de 10.000 m. Încordarea voinței i se citea dureros pe față.
Ca și Simona, a fost susținută exemplar de tribunele de la Cluj.
Din nefericire, Plíšková și-a păstrat calmul, ținută foarte bine în frâu de remarcabilul căpitan nejucător Petr Pala, și a servit constant năprasnic din înălțimea celor 1,86 m. Aici s-a făcut diferența: Monica n-a mai reușit seriile de servicii bune din meciul cu Kvitová, a făcut 6 sau 7 duble greșeli și a pierdut peste 60% din punctele jucate cu al doilea serviciu.
Cehia, campioana mondială pe echipe, a învins greu, dar meritat. România iese cu fruntea sus și cu perspectiva unor parcursuri cel puțin la fel de bune în Fed Cup. La fete, avem echipă, avem valoare!
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Mi-ar place să scriu (contribui?) pe siteul de aici.
Vă contactez astfel întrucît nu am găsit - mea culpa! - altă posibilitate de contact spre animatorii Republicii.
Ca fond jurnalistic primar, arăt ca aici:
https://independent.academia.edu/MirceaOrdean
Adresa mea de mai este:
mmordean@yahoo.com
Numai bine!
Dacă în discuţie era echipa naţională de fotbal, toată lumea era împăcată: ne-a bătut campiona mondială. În tenis, se pare că lumea este mai exigentă. Totuşi, spre deosebire de alte dăţi, trebuie să remarcăm tonul mai moderat al criticilor. Cred că fetele citesc aceste comentarii, altfel nu-mi explic plânsul şi autocritica Andreiei Mitu. Probabil se aştepta să fie desfiinţată după meci. Capul sus, aţi făcut tot ceea ce omeneşte se putea. Era um miracol dacă învingeaţi cuplul Strýcová – Plíšková. Nu a fost ziua miracolelor. Apropo de fotbal: la Campinatul mondial de fotbal din 1994, nu am ajuns în semifinale pentru că ne-a învins Suedia, care nu era campioană mondială. Acea echipă de fotbalişti se numeşte şi astăzi Generaţia de aur... Între acea echipă de fotbal şi această echipă de tenis există o asemănare: la finalul meciului, Florin Răducioiu, mezinul echipei, plângea ca un copil, asemeni Andreiei Mitu. Avem echipă, avem valoare! Şi mâine este o zi.
Nu inteleg de ce romancele nu joaca impreuna la turneele wta de dublu. Chiar si Halep daca ar fi jucat era o solutie pentru dublu unde nu prea s-a alergat.
Performanta Monicai Niculescu de a o invinge pe Kvitova e EXCEPTIONALA. Monica nu a mai batut un top 10 player de ani buni, publicul a ajutat-o mult si clar a deranjat-o pe Kvitova care (din fericire) nu a avut cea mai buna saptamana a ei.
Simona a reusit sa o bata pe Kvitova jucand la 70-80% din nivelul ei, iarasi o performanta remarcabila.
Vorbim de Cehia- campioana mondiala en-titre cu 2 jucatoare de simplu top 10 mondial si cu echipa de dublu top 10 mondial.
Cu Niculescu - Begu la dublu se juca, Monica si cu Camelia sunt un cuplu de forta impreuna, asa a fost mult mai greu. Din punctul meu de vedere, fetele au jucat excelent si rezultatul este foarte onorabil.
Bravo lor si succes in continuare! (domnului cu "o sansa ca asta nu se mai intalneste in secole/decenii etc" - se joaca runde domnule, calificari pt a sta in Grupa Mondiala, lucru care in sine e o performanta fantastica, sa fii in primele 6 natiuni ale tenisului din lume, lucru pe care -repet- nu il meritam la ce investitii facem in acest sport superb, formator de caracter pt copii si tineri!)
am fi avut un avantaj daca meciul simonei era ultimul din serie si monica ar fi avut timp sa se odihneasca...dar atunci aveam problema ca presiunea pe simona ar fo fost mult mai mare si cu totii stim ce se intampla in astfel de situatii