Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Sindromul Dragnea în Partid. Shaorma cu de toate a deputatului PSD Bacalbașa: pieile roșii, Mugur Ciuvică, Fâșia Gaza, lovitura de stat

Bacalbașa

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a dat un interviu la postul RFI, iar declarațiile sale fac inutil orice comentariu. Iată mai jos câteva dintre ele:

- Protestul din 10 august a reprezentat „o tentativă de lovitură de stat, care însă nu a reuşit, pentru că România la ora actuală este atât de mult influenţată de elementul românesc, încât se poate asemăna cu situaţia românilor, cu situaţia pieilor roşii din America anilor 1850, frontiera Vestului. Să nu uităm că avem două elemente care explică tot, pe de o parte Turcia şi Incirlikul, pe de altă parte BRUA şi gazele, punga de gaze din off-shore. Deci la ora actuală, elementul românesc a avut un rol minor şi s-au înfruntat actori gigantici, care de fapt au şi dus la eşecul acestei lovituri de stat”.

-  „E foarte interesant însă ce a observat Mugur Ciuvică, e un om pe care eu îl stimez extraordinar şi un lucid, el spunea că cei o mie erau precum tancul, iar ceilalţi, aşa-zişii demonstranţi paşnici, erau precum infanteria care proteja tancul. Deci ce s-a întâmplat acolo, au fost câteva sute, până la o mie de profesionişti perfect pregătiţi, poate mai bine pregătiţi decât jandarmii, care au avut sprijinul activ şi conştient al aşa-zişilor demonstranţi paşnici. Oricum, toţi cei care au depus plângeri, din punctul meu de vedere, ar trebui imediat sancţionaţi pentru trei lucruri: participare la o demonstraţie ilegală, conform legii româneşti, participare la o demonstraţie după orele 21 şi o rămânere în această zonă, după ce Jandarmeria a emis toate avertizările legale imperative de părăsire a zonei”.

- Despre intervenția jandarmilor: „Eu ştiu de exemplu că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci... zicându-se că se încalcă legi acolo”. Când reporterul îi spune că nu înțelege paralela, Bacalbașa spune: „Dvs. nu înţelegeţi, poate alţii înţeleg. Să zicem că eu nu am inteligenţa necesară să explic destul de clar”.

Interviul integral, aici,

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ma tem ca nici el nu intelege.
  • Like 0
 • check icon
  Bacalbașa : încă un spălat pe creier de A3, care s-a...autodenunțat. Deci mai sunt și excepții, nu toți sunt analfabeți și asistați social. Boala asta e ca pesta porcină...
  • Like 0
 • Are dreptate, chiar daca este un pic exotic.
  • Like 0
 • Mihaela check icon
  Bacalbașa asta este ireal...imi vine greu sa cred ca o fiinta ca asta exista, si pe deasupra e si parlamentar!! Citind interviul, remarc doua chestii interesante si periculoase deopotriva. Prima e felul in care vrea sa transmita un mesaj prin a face comparatii fara sens. E ca si cum ai spune ca productia de pere din anul acesta a fost afectata de eclipsa soare. A doua, e una foarte periculoasa, pentru ca, vorbind despre evenimentele din fasia Gaza, sugereaza ca nici daca protestatantii din 10 august erau impuscati, nu trebuia sa facem mare galagie pe acest subiect, motivand ca protestul a fost unul illegal. Cum permitem unui asemenea personaj, a carui 'creier' distorsioneaza halucinant toate aspectele vietii sa vorbeasca cu presa international sau cu orice presa? Cum permitem unui asemenea dezaxat sa ne reprezinte in Parlament? Entitatea asta este medic?! Cati o mai fi ca dansul??? Nu cred ca vreau sa aflu...E chiar amuzant sa il privesti si sa-l auzi vorbind, dar gluma se ingroasa cand ne strica imaginea, si asa subreda peste hotare. Atunci nu mai de de ras, ci devine foarte serios si delicat.
  • Like 0
 • Credeam ca Bacalbasha este doar un mitocan penibil, dar se pare ca banii cistigati la parlament ii risipeste pe jointuri . Amuzant este ca multi psd-isti ca el, stau pe margine (necistigind nimic din adevaratele halci de milioane impartite intre baroni) si se gudura pe linga stapin, ca maidanezii hamesiti !
  • Like 0
 • Asta este alta vedeta de la scoala de staruri A3 .Pe acolo a inceput sa-si debiteze poantele de bun gust. Voiculescule sa fii mindru ba de Bacalbasa asta pe care l-ai trimis prin Parlament . Domn Profesor....
  La urmatoarele alegeri le asteptam in parlament pe jandarmerita cu coloana rupta si pe Floricica Dansatoarea.
  • Like 1
 • check icon
  La ce ajută educația într-un dialog c-un astfel de cercopitec?
  Muie, băi Bacalbașa!!
  • Like 0
 • Ieri simpatic , azi ridicol, poate deveni usor presedinte!
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult