Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Dragnea balamuc. De ce și-a pus capul în ghips

Liviu Dragnea la Antena3

Foto: captură Antena3

Aseară, la Antena 3, Liviu Dragnea s-a străduit să ne arate că nu e în toate mințile. Am văzut un om care părea că se află într-o avansată stare de degradare psihică, cu dese puseuri paranoide. Liviu Dragnea părea că tocmai s-a reîntors în platoul de acasă după ce a fost răpit de extratereștri.

Aceeași metodă o aplicase cu o zi înainte partenerul său de orgii cu România, Darius Vâlcov, care ne-a dezvăluit că a rezistat patriotic unei tentative de recolare din partea KGB. Faptul că KGB s-a desființat în 1991 nu i-a stricat dlui Vâlcov efectul dramatic. Ca superior al lui Darius Vâlcov, Liviu Dragnea a plusat cu o istorie și mai gogonată: el a rezistat unei tentative de asasinat internațional.

Probabil că multă lume consideră, după aceste ieșiri în decor, că Geimsbond și Chenedi ar trebui ajutați cu o medicație adecvată, cu terapie și cu multă liniște. Întrebarea e ce i-a făcut pe cei doi tartori ai guvernării să se prezinte publicului ca doi muppeți care și-au rupt sforile și se mișcă haotic pe scenă? Cum să torni atâtea baliverne și să nu te aștepți că lumea va râde de tine? Ce urmăresc acești doi panglicari ajuși întâmplător să dețină puterea în România?

Probabil că de asta și vor să ne convingă: că sunt lipsiți de discernământ; să ne convingă pe noi, dar mai ales pe judecătorii în mâna cărora așteaptă sentințele lor definitive. Cam riscant să invoci nebunia când ai ajuns în faza asta a procesului, dar acești oameni sunt dispuși să se coboare oricât de mult ca să nu ajungă jos, la beci.

Scamatoria lui Dragnea&Vâlcov are drept efect și schimbarea „narativului”, ca să folosesc acest barbarism din jargonul consultanților politici. Pentru ei țara e doar un teatru în care se țes perdele de fum care să acopere alte perdele de fum. Vâlcov- KGB, Dragnea - asasinat și toate fantasmagoriile promise de același L. Dragnea în finalul sesiunii de terapie de la Antena 3 - unii își vor pierde vremea „să analizeze” aceste petarde menite să acopere grenadele și bastoanele reale din 10 august.

Spune L. Dragnea că atunci a fost „o tentativă eșuată de lovitură de stat”. Că asta a văzut el din vila de protocol de la Neptun. Că asta a văzut și premierul V.V. Dăncilă, „care nu era în țară și se uita pe tabletă la Antena3”. Dar că n-a întrebat-o pe „operativa” Carmen Dan, care se afla în focul evenimentului de represiune, ce se întâmplă la București. Logic, nu? Pentru că Liviu Dragnea, mare bărbat de stat, încearcă să fugă de la locul faptei. Și-a pus capul în ghips, ca să nu aibă nicio legătură cu represiunea din 10. A repetat de mai multe ori că ministrul Carmen Dan n-a primit ordin de la el, că a fost de capul ei cum ar veni. Dacă e să cadă un cap, va fi al ei.

Rezumat: Acest bătrân sângeros este hotărât să moară cu țara de gât. Pe 10 august, Liviu Dragnea a avut o primă tentativă de a folosi forța brută împotriva cetățenilor pașnici pentru a reinstaura în țară ordinea PSDragnea. Sute de oameni răniți și gazați - în cel mai crâncen atac al statului împotriva propriilor cetățeni de la mineriadă încoace - au depus plângeri penale. Procurorii investighează și audiază martori și jandarmi. Cetățenii n-au fost intimidați, nu s-au speriat și s-au întors în Piață. Probabil cei responsabili de represiune vor plăti penal. Presa internațională vede în România drept „bolnavul Europei”. De ce boală suferă această țară? Milioane de cetățeni s-au trezit și pot pune degetul pe rană. Din buncărul lui, înconjurat de ultimii fanatici, Liviu Dragnea desenează pe hartă Canalul Dunăre-București…

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Din când în când îmi fac păcate mari și mă cert furcă cu soacră-mea.
  Deunăzi ne-am retras ambasadele din cauză de telecomandă. Ea vroia Rareș Bogdan, io trăgeam dincolo pen’că tocmai evolua săracu’ dom Dragnea și n-aveam liniște neam. Mă perpeleam grav de grija lu’ dom’ Dragnea pe care-l pasc, încă de când avea caș politic la gură, pericole de nici nu vă imaginați. Și io-i zic „bre mamă, lasă-l pustiei pă Bogdan, că-i tot ăla, da’ uite colea ce simptome are săracu’ dom Dragnea! Creștină ești? Nu ți-e milă nici de-un gram?!”
  Ea nu.
  „Ești tu bleg și nici nu știu cu ce ape te-ai spăla ca să deschizi și tu ochii! Păi ce zice la carte? Să-ți iubești aproapele, nu pă diavol! Să-ți fie milă de săracu’ Nelu de la 4 că l-a lovit Domnu’ cu damblaua nu de șarpele vândut, cu mintea vraiște de la prea multă putere”!
  M-am muiat oleacă și-am tăcut, da’ soacră-mea de-abia se pornise.
  „Tu nu știi, că nu ți-am spus: necuratu’ e sub tratament. Doctorii de-abia l-au scos din faza Napoleon, acu’ ar fi un amestec din Roua Dimineții și Jechi Cian”
  Fac ochii mari și mă reculeg târziu, astfel încât următoarea șarjă mă prinde iar cu ochii beliți și gura larg deschisă.
  „Ce, nu știi? Mi-a spus șoferu’ lui cum a devenit în noaptea aia cu asasinatu’. Mașină-n față, mașină-n spate, toate oprite la semafor, vezi bine. Numa’ că șefu’ nu luase medicamentu’ la vreme așa că în mintea lui situația era groasă rău, belea cât Belina! Da’, cum știe toată lumea, el nu pleacă ca prostu’ dîn viața asta, luptă până la capăt, așa că a deschis portiera, a țopăit pă lângă mașină zbuciumându-se în câteva figuri de jiujițu și, minune, i-a gonit pă toți.
  Să pusese semaforu’ pă verde”.
  Ne-am uitat toată seara la ai noștri. N-or fi nici ei prea zdraveni dar măcar și-or lua medicamentele la vreme.
  Ștefan M.
  • Like 11
  • @ Stefan M.
   Imi dai permisiunea sa dau mai departe? Desigur, cu indicarea autorului si sursei. Prea bun ca sa nu fie impartit! Nu fac asta pana nu primesc confirmarea, deci astept raspuns!
   O sugestie de editare: nu se spune "Jechi Cian" ci "Cichicean". Mai asculta si tu niste manele, sa te pastrezi up to date :)
   • Like 1
  • @ Adrian Andrei
   @Adrian Andrei
   Da' cum să nu! Să știe lumea. Gândesc că-i de bine, nu?
   Altminteri săr-mâna pentru pentru intenții bune, Cichicean, care va să zică! O să-i zic și soacră-mi da' tare mi-e teamă că iar se uită de sus la mine cu aerul ăla care zice că fie-sa n-a prea avut noroc...
   • Like 5
  • @ Stefan M.
   Domnule, esti genial! La mai multe!
   • Like 1
  • @ Ciprian Frigioi
   Nene Ciprian, poți să mă crezi că aprecierea matale îmi gâdilă orgoliul. Suntem 3 de-acuma, matale, eu și mama. Mulțumesc și fii binevenit în gașcă!
   Acuma, fără glumă, am intrat în tonul articolului pentru că subiectul a fost atât de ofertant încât mi-a fost greu să stau deoparte.
   Altminteri pagina asta pe care ne întâlnim e rareori zglobie, glumeață și cu atât mai puțin superficială. În fond, subiectul este pe atât de amuzant pe cât de amuzantă este, în mod sistematic, politica deliberată a nemernicilor care pe idioți încearcă să-i țină în aceeași arie, pe cei care dau semne că ar înțelege ceva se străduiesc să-i întoarcă în beznă cu subiecte de genul articolului de mai sus, iar pe cei care înțelegem de mult cum stau lucrurile de fapt ne-ar vrea fie înspăimântați și reduși la tăcere (am trăit asta acum vreo 30 de ani) fie duși departe. Ori amândouă, dacă s-ar putea.
   • Like 4
 • Sunt convinsa ca intre jilava si Sapoca , au ales Sapoca .
  • Like 0
 • Gabriei check icon
  Întrebările romanului imparțial: “Daca ar fi vorba doar despre a scapa de închisoare. Nu ar fi mai simplu si mai bine pentru țara sa fie grațiat cu condiția sa renunțe la activitatea politica? Nu cumva mizele sunt mult mai mari?”
  • Like 1
  • @ Gabriei
   check icon
   Nu merge... Căci la cît e de ”talentat” e, cred că și din închisoare s-ar folosi de interpuși!
   • Like 0
  • @ Gabriei
   Tttztzz (nu mai mere'), dupa bancul cu asasinii, este asteptat la dusuri cu sapunelul in mina...
   • Like 1
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Eu daca eram moderatorul emisiunii, agam publicitate si chemam Smurdul sa ii faca un test antidrog si sa schimbe cu el 2 vorbe un specialist. Eu am mai comentat pe site-ul acesta ca liderii PSD sunt in alt film de cand i-am auzit cu Statul paralel. Daca lumea a luat in serios aberatia asta, inseamna ca avem de-a face cu o epidemie.
  • Like 2
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Cand unul de al nostru vorbea in spatele blocului ca Dragnea aseara la Antene, stiti ce ii spuneam: ?
  "Esti Penal, prietene !"
  • Like 0
 • Motivatiile din spatele comportamentului de genul asta sunt absolut morbide si necesita un efort de imaginatie, dar o sa incerc sa articulez cat pot de bine ceea ce gandesc eu din perspectiva unui cetatean interesat.

  A fost mentionat si in articol, dar mi se pare foarte clar ca Livache vrea sa demonstreze lipsa de discernamant pentru ca asta inseamna mai multe lucruri in paralel:
  - pedepse mai mici pentru toate faptele pentru care e pus sub acuzare penala; pana la urma, ucigasi in serie au fost achitati sau au primit pedepse mult mai mici pentru ca au declarat ca au actionat din nebunie; de ce nu ar functiona si pentru el? dar daca asta e cazul, ar trebui sa fie demonstrat de psihologi capabili si impartiali
  - e un mod de justificare pentru mintea lui intortocheata care nu detine concepte de moralitate; eu o vad ca pe o tactica de conservare a sanatatii mentale, in sensul asta
  - victimizare in scopul empatizarii cu publicul: oamenii o sa te “lase mai usor” daca empatizeaza cu situatia ta
  - conservarea valorilor reprezentate de ideologia din spatele grupului de guvernare

  Cred ca suntem intr-un moment in care devine absolut necesara implicarea tuturor oamenilor in discutii si dezbateri publice despre prezent si despre toate problemele pe care le avem in ziua de astazi astfel incat sa prevenim pe viitor aberatiile de genul asta. E clar ca fara implicarea tuturor nu o sa evoluam prea curand din stadiul asta in care timp de aproape 30 de ani s-au intamplat cam aceleasi lucruri, dar diviziunea cauzata a crescut exponential cu fiecare nou sistem de guvernare.
  • Like 0
 • Scriu și eu...dau cu părerea.
  Dragnea vorbea în fața camerelor de făcut vedenii, cu vreo două săptămîni în urmă, și spunea clar că nu are de gînd să accepte să plece de unde a ajuns, și nu se va opri, ca prostul, să ajungă unde și-a propus pentru nu știu ce motive.
  Altfel spus, dacă jandarmii nu îl vor notifica pe Dragnea, și pe madam Dan, și pe Dănciloaie că nu vor mai participa la reprimări, ca pe 10.08, adică dacă nu vor anunța clar că nu vor la pușcărie, și că nu renunță la pensii speciale și asistență medicală gratuită, vom mai avea reprimări și vom mai asista la măceluri în piețe publice, iar protestatarii probabil vor veni pregătiți de luptă, nu numai cu steaguri și lozinci, ci și cu ,,Molotoave", ciomege, răngi, și alte alea, să răspundă scutierilor cotonogari și gazatori.
  • Like 1
 • „„Aseară, la Antena 3, Liviu Dragnea s-a străduit să ne arate că nu e în toate mințile. Am văzut un om care părea că se află într-o avansată stare de degradare psihică, cu dese puseuri paranoide.””

  Acest personaj malefic, a început să mă intereseze mai puțin. Eu propun să ne îndreptăm atenția către cei care îl mențin pe ghiolbanu ăsta, lungind agonia acestei situații incalificabile, rușinoasă față de restul lumii și care ne afundă în prăpăstâi pe care nu le merităm. Sper din tot sufletul ca cei care îl susțin să plătească scump și cu dureri mari la propriu pentru a nu uita niciodată de răul făcut.
  • Like 7
  • @ Dorel Romica Palenciucc
   Foarte corect : Toate scenariile si elucubratiile acestui bezmetic si a sleahtei de infractori strinsi buchet in jurul lui, nu ar fi posibila fara complicitatea si sustinerea agresiva a unor indivizi pe care nu ar trebui sa-i uitam prea curind:
   Dan Voiculescu & Co , Ghita & Co , Calin Popescu Tariceanu & Co , Bogdan Chireac , Doru Buscu si gasca pe care o vedem zi de zi la RTV , A3 si TVR. Ultima in mod tragic platita INTEGRAL din banii cetatenilor . Ar fi foarte interesant sa vedem sumele plecate catre grupurile astea prin plati directe si indirecte : contracte , publicitate de la institutii publice or sustinute cu bani publici.
   Cred ca ne-am lua cu miinile de cap.
   • Like 4
 • Nici nu va imaginati de ce este in stare sa faca acest om ca sa-si scape pielea! Este disperat sa scape de puscarie si, fara scrupule, va merge pana la capat in "nebunia" lui! Fluturand "democratia a la PSD", legifereaza oricum si oricat de prost, pentru ca pot, si vor schimba toate legile si mecanismele unei societati democratice care-i impiedica sa detina puterea absoluta in Stat. Vor duce Romania intr-o dictatura a unei minoritati electorale, care nu a castigat alegerile (pentru ca nu a obtinut 50% +1 din voturi), ci se folosesc de voturile altei minoritati electorale -ALDE- care abia a trecut de pragul electoral. Daca ALDE nu intra in Parlament, mai traiam balamucul de-acum? Fratia "penalilor" n-are culoare politica, se unesc indiferent de doctrina politica...Stati sa vina toamna, ca inca n-ati vazut nimic din ce e in stare sa faca cu tara asta "Fratia Penalilor"! Vin vremuri grele, foarte grele...Societatea civila trebuie sa fie vigilenta!
  • Like 2
 • Eu cred ca explicatia e mult mai pragmatica. Musiu Dragnea isi pregateste azilul politic pe modelul Ghita. Dupa ce a fabulat aseara e logic normal ca toata presa de doi lei va rostogoli vreo saptamana eculubratiile iar peste vreo 6 luni cand nenea D. o sterge in Serbia/Venezuela etc. va avea un dosar de presa consistent in care va scrie ca a fost tinta unui atentat bla-bla. Ghita nici macar nu a avut nevoie de asta dar el era mai plevusca.
  • Like 5


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult