Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Soarta moțiunii, „99 la sută decisă”. În această dimineață, Victor Ponta a anunțat că votează alături de PSD împotriva Guvernului Orban

Foto: Inquam Photos

Soarta moțiunii de cenzură depuse de PSD este ca și decisă. Înainte de dezbaterea de la ora 12:00, social-democrații se bazează pe mai multe voturi decât cele 233 necesare pentru a înlătura Guvernul Orban.

Marți seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu declara că „sunt suficiente voturi, asta înseamnă că avem mai mult de 233. Cu discuţia sau fără discuţia cu domnul Ponta, avem voturile necesare să cadă Guvernul Orban”.

În această dimineață. Victor Ponta a anunțat că va vota alături de PSD împotriva Guvernului Orban. Iar acest lucru înseamnă că este posibil să fie urmat și de alți parlamentari ai Pro România.

„După trei luni, iată că am avut dreptate. Regret faptul că în urma înțelegerii dintre PSD și PNL nu o să avem primari în două tururi și președinți de consilii județene aleși. Și-au dat mâna împotriva partidelor mici și a cetățenilor. Cel mai rău lucru e ce s-a întâțmpat aseară, 25 de ordonanțe, noaptea ca hoții. Cel mai grav e că accesul la sănătate va fi doar pentru cei bogați. Au niște datorii financiare la diverse companii private și un guvern care lucrează în interese private trebuie să plece. Parlamentarii vor vota cum simt, eu voi vota pentru moțiune”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta, Pro Romania
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E bun și partidul parlamentar implantat de către forțe obscure , fără a fi ales de nimeni, poți să vezi în ce direcție bate vântul intereselor extra-parlamentare. Acum balamaua lui ponta trebuie să bată spre căderea guvernului, chiar dacă șantajul a fost mai greu realizabil.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult