Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Soarta moțiunii, „99 la sută decisă”. În această dimineață, Victor Ponta a anunțat că votează alături de PSD împotriva Guvernului Orban

Foto: Inquam Photos

Soarta moțiunii de cenzură depuse de PSD este ca și decisă. Înainte de dezbaterea de la ora 12:00, social-democrații se bazează pe mai multe voturi decât cele 233 necesare pentru a înlătura Guvernul Orban.

Marți seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu declara că „sunt suficiente voturi, asta înseamnă că avem mai mult de 233. Cu discuţia sau fără discuţia cu domnul Ponta, avem voturile necesare să cadă Guvernul Orban”.

În această dimineață. Victor Ponta a anunțat că va vota alături de PSD împotriva Guvernului Orban. Iar acest lucru înseamnă că este posibil să fie urmat și de alți parlamentari ai Pro România.

„După trei luni, iată că am avut dreptate. Regret faptul că în urma înțelegerii dintre PSD și PNL nu o să avem primari în două tururi și președinți de consilii județene aleși. Și-au dat mâna împotriva partidelor mici și a cetățenilor. Cel mai rău lucru e ce s-a întâțmpat aseară, 25 de ordonanțe, noaptea ca hoții. Cel mai grav e că accesul la sănătate va fi doar pentru cei bogați. Au niște datorii financiare la diverse companii private și un guvern care lucrează în interese private trebuie să plece. Parlamentarii vor vota cum simt, eu voi vota pentru moțiune”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta, Pro Romania

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E bun și partidul parlamentar implantat de către forțe obscure , fără a fi ales de nimeni, poți să vezi în ce direcție bate vântul intereselor extra-parlamentare. Acum balamaua lui ponta trebuie să bată spre căderea guvernului, chiar dacă șantajul a fost mai greu realizabil.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult