Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Sorina Pintea, plasată sub control judiciar

Sorina Pintea - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea va fi plasată sub control judiciar, a decis vineri Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat contestaţia sa la măsura arestului preventiv, scrie News.ro.

Confom avocatului fostului ministru, Viorel Mocanu, Pintea, care a fost prezentă vineri dimineaţă în faţa instanţei, se află acum la o unitate spitalicească, acesta fiind motivul pentru care nu a asistat la pronunţarea sentinţei.

Sorina Pintea va fi pusă în libertate, urmând să-i fie comunicaţi termenii controlului judiciar.

Pintea a fost adusă vineri dimineaţă fără cătuşe la instanţă, după scandalul provocat de imaginile cu ea încătuşată şi într-o stare de sănătate precară, marţi seară, când a fost dusă la Policlinica MAI.

Pintea a fost reţinută sâmbătă dimineaţă și apoi arestată preventiv, procurorii DNA acuzând-o de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul din Baia Mare, unde Pintea era manager, cu o societate comercială.

Pe durata arestului, Pintea a necesitat în mai multe randuri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimune de care suferă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca ideea sa fie plasata sub control judiciar este in regula, dar trebuia luata de la inceput sau deloc. In afara de asta nu mi-e clar de ce nu putea sa stea la Mioveni , unde victima Pintea nu a vrut sa se duca...
    Ca fosta ministra a sanatatii putea sa aprofundeze realizarile mandatului personal.
    Cit despre replica tonomat gen: " nimeni nu este vinovat inainte de a fi condamnat " , ma scirbeste si nu fac decit sa dovedeasca inca o data ca o anumita parte a acestei tari nu are nici o treaba nici cu legea si nici cu bunul simt.
    Poate ca madam Pintea ca si alte jigodii din aceeasi casta a politicienilor borfasi, va scapa de puscarie ,dar asta nu inseamna ca este nevinovata.
    Poate va scapa cu o micuta chichita , o schimbare legislativa sau un viciu de procedura cum s-au albit si multi altii. Dar asta nu poate anula , nici banii pe care i-a primit, nici discutiile pe care le-a avut si nici interventia copilului imbecil care de facto a validat mita.
    O sa fie si ea la fel de nevinovata ca OJ Simpson.
    Ne mai intrebam de ce nu se insanatoseste tara asta , pai cu asemenea victime si nevinovati , ajungem la sintagma altui mare abuzat , Adrian Severin : " Dacă toţi suntem corupţi înseamnă că nimeni nu e corupt"
    • Like 2
    • @ Radu Bogdan
      Petru check icon
      Frumos punctat. O singura intrebare mai ramane. Printre "alte jigodii din aceeasi casta a politicienilor borfasi" l-ai incadrat si pe Ludovic Orban care " a scapat cu o micuta chichita". Nu de alta dar sa fim impartiali "ca tot romanul" .
      • Like 0
    • @ Petru
      Paul check icon
      In ciuda gangavelilor pesediste, adevarul esta ca pesede este cu mult mai ticăloșit decât penele. Diferența e atât de mare încât daca definești ticăloșia ca pesede, peneleul e un fel de Maica Tereza.
      • Like 2
  • check icon
    Încă un prilej pt dna Pintea să exclame ”super-tare!”. Treburile merg ca unse.
    Iar al treilea prilej de ”super-tare” va fi atunci cînd va fi aleasă primar (căci băi-mărenilor le plac astfel de personaje)!
    • Like 4
  • Ada check icon
    Felicitari ! A obtinut ce si-a dorit.
    In acest timp majoritatea spitalelor din Romania sunt din filmele de groaza, cu mancare proasta, cu medici putini, medicamente care trebuie duse de acasa, fara locuri suficiente. A...o intrebare : Pana acuma de ce nu a stat internata ? Si uite asa " vreme trece, vreme vine" si totul va fi bine in Romania. Iar noi , ceilalti, ne luptam pt elementele vitale ale vietii. Inclusiv dreptul la sanatate.
    Noapte buna Romania, oriunde te-ai afla !
    • Like 4
  • Paul check icon
    Asta e o victorie a ticăloșilor, dar ne da posibilitatea sa le descoperim uneltele.
    • Like 2
  • Trebuia să-i prelungească arestul preventiv cu cel puțin un an, cum adică să stea acasă când procurorii au cerut arest preventiv, asta-i justiție, unde mai este independența procurorilor, să se activeze mai repede secția aia specială de la DNA din „vremurile bune” când Nefertiti conducea această instituție ! Câtă „nerușinare” pe judecătorii ăștia să nu le mai fie frică de procurorii DNA ! Hoții, chiar și nedovediți, trebuie să stea la pușcărie așa cum spun cei mai tari magistrați care sunt procurorii DNA, ce o mai fi și cu mofturile acestea de judecători independenți, avocați care apără infractorii, prezumție de nevinovăție, drepturi și libertăți, poporul adevărat știe foarte bine că toți psd-iștii sunt hoți și corupți ! Noi, poporul suntem alături de comandantul suprem în lupta de clasă care se tot ascute, vrem să distrugem ciuma roșie !
    Nu a fost decât un pamflet. Cred că orice om din lume are dreptul la un act de justiție corect. Justiția se înfăptuiește de către JUDECĂTORI !
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      gri check icon
      Asa este Bibibcule -
      • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Arestul preventiv al sorinei pintea a fost verdictul unui judecător. Deci negăm sau nu hotărârile magistraților?! Avem sau nu justiție?! Sunt indivizi mai presus de lege? Facem justiție sub presiunea partidelor politice, sub presiunea "celui mai mare partid politic", în totalitate corup? Nu este pentru prima dată. Cu asta s-a ocupat psd-ul în permanență, atunci când a fost vorba de borfașii pripășiți la el și în cazul complicilor lui.
      • Like 2
    • @ Zugravu Mircea
      ”..... a fost verdictul unui judecător”. Și ce dacă ? Toți judecătorii sunt la fel ? Cei de pe culoarele de procurori- judecători își intră din nou în rol după restaurația republiciii procurorilor cu ajutor extern și în contextul ezitărilor paguboase ale PSD și TT. Guvernarea PNL până la alegerile ”la termen” este singura capabilă să-i lămurească și pe votanții ezitanți sau nedumeriți să-și cunoască interesele de cetătean liber, neasupriți de nici o dictatură, și să-și clarifice opțiunea pentru proximul scrutin parlamentar !
      • Like 0
    • @ Ion Filip
      Nu am înțeles întrebarea:" ..........și ce dacă ". Oare chiar nu contează un verdict dat în instanță de singurul abilitat judecătorul, să facă asta? Atunci cine? Tembelii " convocați " la caricaturile de mitinguri? Ăia nici nu știu ce caută acolo, despre ce e vorba. Primesc niște hârtiuțe cu ce trebuie să zbiere, zbiară cat zbiară, apoi pleacă. Cei mai răsăriți, poate, primesc de-o țuică! La așa ceva, ministrul justiției schimbă legile? Asta-i demență totală. Rușine! Câți alți arestați preventiv, ordinari, sunt văzuți de medici și li se schimbă regimul de detenție. Și televiziunile o mai și arată, apoi, mergând energic și cu un zâmbet parșiv pe chip. "Ezitări păguboase ale psd si tt"! Când au ezitat monștrii ăia? Aaaa, atunci când nu le-a mai mers. Dar până atunci ce au făcut numai ezitare nu se poate numi.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult