Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Stelian Ion, după demiterea din funcția de ministru al Justiției: Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern

Stelian Ion

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Stelian Ion a reacționat după ce Florin Cîțu a anunțat că îl demite din funcția de ministru al Justiției: „Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare”, a scris el pe Facebook.

Stelian Ion l-a acuzat pe Cîțu de iresponsabilitate și a afirmat că este doar o chestiune de timp până când prim-ministrul va pleca din fruntea Executivului.

„În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului”, a scris ministrul demis al Justiției,

Acesta a afirmatcă povestea are și „un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza ascunsă”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cafteala politica! Cine va castiga? Cred ca PNL. USR e prea mic si slab. Dar in razboi toata lumea pierde.
    Inteleg ca bataia nu e doar pe cei 50 de miliarde ci si pe procurorii care vor ancheta cum s-au cheltuit banii. Adica se bat de frica, PNL sa nu fie prins cu mana in sac, USR sa nu ramana doar cu sacul.
    E ca in Cainele si catelul: cainele PNL vrea sa fie ca dulaul PSD iar catelul USR vrea egalitate pentru toti.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult