Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Breaking News. Premierul Cîțu anunță că îl demite pe ministrul Justiției, Stelian Ion

Stelian Ion - USR

Ministrul Justiției Stelian Ion a fost revocat de premierul Florin Cîțu. Motivul - Stelian Ion nu a avizat programul PNDL3, care prevede alocarea de fonduri către autoritățile locale.

„Nu voi accepta miniștri care să se opună modernizării României”, a anuntat premierul în această seară.

„Nu accept pe nimeni în Guvern care să se opună modernizării României. Nu a reușit (Stelian Ion - n.n.) să se impună în Coaliție, nu a reușit să își ducă la sfârșit proiectele, un exemplu e desființarea Secției speciale. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu vrei să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze. Nu vorbim despre primari, vorbim de interesul cetățenilor”, a spus premierul, care a adăugat că a trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei.

Prim-ministrul a făcut apel la USR PLUS să nu iasă de la guvernare.

Interimar la Justiție va fi Lucian Bode.

Citiți și:

Barna: „Florin Cîțu trebuie să plece”

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a reacționat pe Facebook, după decizia lui Florin Cîțu de a-l revoca pe Stelian Ion.

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”, a scris Dan Barna.

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Cioloș: „Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.

Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian ION un aviz in cinci zile, ci ca premierul pune presiuni pe un ministru al justitiei să dea un aviz.

Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Insistența premierului în legătură cu PNDL3 vine pe fondul candidaturii lui Florin Cîțu la șefia PNL, poziție pentru obținerea căreia are nevoie și de susținere din partea primarilor liberali, care ar putea primi bani prin acest program de investiții.

USR PLUS a contestat programul PNDL3, denumit și „Anghel Saligny”, pe motiv că este o continuare a programului PNDL. Aceștia au adus mai multe amendamente și au condiționat susținerea proiectului de un acord în coaliție pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

in curs de actualizare

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dezastru...... PNL,
  Iohannis,
  Usr,
  Udmar,
  Psd

  Dezastru,
  Scapă cine poate,.......
  • Like 0
 • Nume check icon
  De data aceasta demiurgul Catu a comis un abuz prea pe fata. El nu a facut nimic ca sa-l ajute pe Stelian Ion sa desfiintele SIIJ. Iar fosta mare vedeta - Catalin Predoiu - deasemenea nu l-a ajutat sa se descurce. Cu siguranta intentionat. Iar Herr Johannis la fel. Prin urmare este clar ca PNL impreuna cu UDMR nu doresc de fapt desfiintarea.
  Va fi foarte interesanta mutarea USRPLUS. Daca accepta este clar ca au devenitul presul coalitiei si vinovatul de serviciu. Daca pleaca o sa para ca nu doresc salvarea acestei tari. In locul lor eu as pleca de la guvernare. Imediat. Continuarea este o sinucidere politica pentru ca nu se pot bate cu PDL, scuze PNL si UDMR. Nu au resurse si nici experienta. Cred ca pana la urma rolul lor trebuie sa fie de paznicul democratiei, mai mult decat cel care o face. Iar aici se pricep destul de bine, vezi si cazul Nicusor Dan.
  Cred ca schimbarea sistemului electoral, desfintarea SIIJ, si multe alte puncte cerute in protocolul coalitei poti fi obtinute mai usor sustinand un guvern minoritar PNL decat sa faca parte din coalitie.
  Iar daca nu se poate, atunci sa avem alegeri anticipate. Iar daca PSD + AUR castiga aceasta este soarta tarii noastre. Vina cea mai mare o poarta PNL-ul si alegerile lor actuale.
  • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult