Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Surpriza care îi așteaptă pe retailerii online de Black Friday anul acesta: prețurile vor fi monitorizate de Consiliul Concurenței

black friday

(Foto: Guliver/Getty Images)

Consiliul Concurenței va monitoriza prețurile produselor în campania de Black Friday din acest an. 

„Este evenimentul pe care îl așteptăm cu interes. După Black Friday vom lansa la scurt timp un raport. (...) Nu vrem să omorâm Black Friday, vrem să ne asigurăm că funcționează bine și să vedem cum poate fi îmbunătățit. (Este un sfat sau un avertisment către retaileri?) Nu aș spune un avertisment, dar cred că e bine să știe lumea că sunt autorități ale statului care monitorizează situația. Nu e un control, nu le împovărăm, dar e bine să știe că există o monitorizare a situației”, a explicat joi seara Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, în cadrul emisiunii „În fața ta” de la Digi24

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită la Digi24 de luni până joi, începând cu ora 22:30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult