Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tăietoarea de capete a fost acolo cu capul!

Sorana

„În setul decisiv, am reușit să rămân acolo mental și fizic”. Explicația victoriei răsunătoare a Soranei Cîrstea asupra favoritei nr. 9 Australian Open, supercampioana Petra Kvitová, a fost dată chiar de Sorana. Aș adăuga doar că e valabilă pentru întregul meci.

Sorana a intrat pe teren cu relaxarea dată de gândul „N-am ce pierde”. Așa că nu s-a speriat când cehoaica a început în asalt, cu loviturile ei dărâmătoare. Condusă cu 3-1, n-a încercat un joc defensiv – nici nu cred că poate așa ceva! –, a răspuns la fel de agresiv atacurilor Kvitovei, și contrele i-au intrat! Momentul psihologic a fost la 3-2 pentru Kvitová, când Sorana a avut minge de break. Cehoaica a vrut cu tot dinadinsul să ia acel punct, Sorana s-a ținut cu dinții. Au fost 9 schimburi de lovituri ascuțite, fiecare părând ultima. Românca a reușit să închidă cu o dreaptă cros agățată în ultima clipă, la care Petra n-a mai fost în stare să se ducă!... Atunci cred că i-a trecut prin cap Kvitovei că o așteaptă un meci lung, că s-ar putea să nu câștige în 2 seturi, așa cum era pregătită mental. Asta a clătinat-o, și Sorana a știut să profite, câștigând setul cu 6-4. 

Setul 2 a fost conform planului și posibilităților dublei campioane Wimbledon, 6-1. Dar mai urma un set, în care s-a văzut de ce îi era frică Kvitovei și n-a scăpat. A cedat fizic în căldura de la Melbourne. Cu toate că a avut condiții mai bune de pregătire, s-a putut antrena, în vreme ce Sorana a trebuit să suporte 2 săptămâni de carantină grea, în camera de hotel, fără tenis...

Asta este Sorana, dacă „rămâne acolo” cu mințile, o jucătoare world class, supranumită când era foarte tânără „Tăietoarea de capete”, pentru că învingea surprinzător și clar adversare cap de serie. Meciul superb făcut cu Kvitová, care o trimite în turul 3 AO, face uitată recenta sa performanță, poate unică pe plan mondial, de a cere arbitrei avertizarea propriului ei antrenor, Adrian Cruciat, pentru că „nu tace din gură, îmi tot spune lucruri din tribună!...”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult