Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tăietoarea de capete a fost acolo cu capul!

Sorana

„În setul decisiv, am reușit să rămân acolo mental și fizic”. Explicația victoriei răsunătoare a Soranei Cîrstea asupra favoritei nr. 9 Australian Open, supercampioana Petra Kvitová, a fost dată chiar de Sorana. Aș adăuga doar că e valabilă pentru întregul meci.

Sorana a intrat pe teren cu relaxarea dată de gândul „N-am ce pierde”. Așa că nu s-a speriat când cehoaica a început în asalt, cu loviturile ei dărâmătoare. Condusă cu 3-1, n-a încercat un joc defensiv – nici nu cred că poate așa ceva! –, a răspuns la fel de agresiv atacurilor Kvitovei, și contrele i-au intrat! Momentul psihologic a fost la 3-2 pentru Kvitová, când Sorana a avut minge de break. Cehoaica a vrut cu tot dinadinsul să ia acel punct, Sorana s-a ținut cu dinții. Au fost 9 schimburi de lovituri ascuțite, fiecare părând ultima. Românca a reușit să închidă cu o dreaptă cros agățată în ultima clipă, la care Petra n-a mai fost în stare să se ducă!... Atunci cred că i-a trecut prin cap Kvitovei că o așteaptă un meci lung, că s-ar putea să nu câștige în 2 seturi, așa cum era pregătită mental. Asta a clătinat-o, și Sorana a știut să profite, câștigând setul cu 6-4. 

Setul 2 a fost conform planului și posibilităților dublei campioane Wimbledon, 6-1. Dar mai urma un set, în care s-a văzut de ce îi era frică Kvitovei și n-a scăpat. A cedat fizic în căldura de la Melbourne. Cu toate că a avut condiții mai bune de pregătire, s-a putut antrena, în vreme ce Sorana a trebuit să suporte 2 săptămâni de carantină grea, în camera de hotel, fără tenis...

Asta este Sorana, dacă „rămâne acolo” cu mințile, o jucătoare world class, supranumită când era foarte tânără „Tăietoarea de capete”, pentru că învingea surprinzător și clar adversare cap de serie. Meciul superb făcut cu Kvitová, care o trimite în turul 3 AO, face uitată recenta sa performanță, poate unică pe plan mondial, de a cere arbitrei avertizarea propriului ei antrenor, Adrian Cruciat, pentru că „nu tace din gură, îmi tot spune lucruri din tribună!...”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult