Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tăietoarea de capete a fost acolo cu capul!

Sorana

„În setul decisiv, am reușit să rămân acolo mental și fizic”. Explicația victoriei răsunătoare a Soranei Cîrstea asupra favoritei nr. 9 Australian Open, supercampioana Petra Kvitová, a fost dată chiar de Sorana. Aș adăuga doar că e valabilă pentru întregul meci.

Sorana a intrat pe teren cu relaxarea dată de gândul „N-am ce pierde”. Așa că nu s-a speriat când cehoaica a început în asalt, cu loviturile ei dărâmătoare. Condusă cu 3-1, n-a încercat un joc defensiv – nici nu cred că poate așa ceva! –, a răspuns la fel de agresiv atacurilor Kvitovei, și contrele i-au intrat! Momentul psihologic a fost la 3-2 pentru Kvitová, când Sorana a avut minge de break. Cehoaica a vrut cu tot dinadinsul să ia acel punct, Sorana s-a ținut cu dinții. Au fost 9 schimburi de lovituri ascuțite, fiecare părând ultima. Românca a reușit să închidă cu o dreaptă cros agățată în ultima clipă, la care Petra n-a mai fost în stare să se ducă!... Atunci cred că i-a trecut prin cap Kvitovei că o așteaptă un meci lung, că s-ar putea să nu câștige în 2 seturi, așa cum era pregătită mental. Asta a clătinat-o, și Sorana a știut să profite, câștigând setul cu 6-4. 

Setul 2 a fost conform planului și posibilităților dublei campioane Wimbledon, 6-1. Dar mai urma un set, în care s-a văzut de ce îi era frică Kvitovei și n-a scăpat. A cedat fizic în căldura de la Melbourne. Cu toate că a avut condiții mai bune de pregătire, s-a putut antrena, în vreme ce Sorana a trebuit să suporte 2 săptămâni de carantină grea, în camera de hotel, fără tenis...

Asta este Sorana, dacă „rămâne acolo” cu mințile, o jucătoare world class, supranumită când era foarte tânără „Tăietoarea de capete”, pentru că învingea surprinzător și clar adversare cap de serie. Meciul superb făcut cu Kvitová, care o trimite în turul 3 AO, face uitată recenta sa performanță, poate unică pe plan mondial, de a cere arbitrei avertizarea propriului ei antrenor, Adrian Cruciat, pentru că „nu tace din gură, îmi tot spune lucruri din tribună!...”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult