Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Tăriceanu îi reproșează lui Dăncilă bugetul „nerealist". O fotografie-martor: cine sunt părinții bugetului 2019

Liviu Dragnea întoarcere

(Foto: Facebook/Liviu Dragnea)

Călin Popescu Tăriceanu se distanțează de actuala guvernare. Un comunicat al ALDE susține că bugetul este construit nerealist, echipa guvernamentală ar trebui restructurată, iar programul de guvernare trebuie schimbat. 

„Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite.

La începutul anului, pe fondul discuţiilor pentru construirea bugetului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare. Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni”, se arată în comunicatul ALDE.

Legea Bugetului pe 2019 a fost votată în Parlament și de ALDE, iar la elaborarea proiectului, la începutul anului, a participat însuși Călin Popescu Tăriceanu. Într-o imagine publicată de Liviu Dragnea pe Facebook, la final de ianuarie, la aceeași masă apăreau și Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Chițoiu și Darius Vâlcov, iar fostul președinte al PSD a susținut că acolo se discută despre cifrele bugetului pe 2019.

Preşedintele ALDE a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare, arată comunicatul ALDE. „În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa”, adaugă sursa menționată. 

Liderul ALDE îi dă și un ultimatum premierului Dăncilă: până pe 20 august, „să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tariceanu a fost intotdeauna penibil, acum mai e si senil pe deasupra. Unora ca el nici nu ar trebui sa li se permita sa fie in vreo structura de conducere, necum la carma tarii.
    • Like 0
  • Pe zi ce trece tariceanu demonstrează că este un imbecil senil. Își imaginează că reprezintă ceva în tara asta? Reprezintă ipocrizia, arivismul, ticăloșia, imbecilitatea și tot ce este mai scârbos. Un bătrân, bietul de el, care nu îmbătrânește frumos, nedemn de respect. Nu realizează ratarea după rezultatul la europarlamentare! Nici caricaturile, idem cu cele din jurul lui dragnea, ce-l susțin din interese meschine. Se va mai face odată de râs la prezidențiale, apoi urmează să dispară în uitare la locale și parlamentare. Nu va realiza eșecul, va da vina pe "statul paralel", pe " servicii", numai pe jigodismul lui și a lor lui nu. E bine că dispare și aceast avorton politic numit alde, impreuna cu "intemeitorul" abject, taricean. Pro România trebuie tratată la fel. Ponta este o altă lichea care a dovedit, din plin, ce este "capabil".
    • Like 1
  • A trecut ceva vreme de atunci si avand in vedere varsta probabil are ceva probleme de memorie. In acel moment era convins avandu-l pe Dragnea alaturi ca va fi alesul pentru prezidentiale, in schimb acum visul este pe cale sa se spulbere din cauza aspiratiilor de prezidentiabila a VV Dancila. Demonstreaza un caracter mizerabil in lupta lui pentru a nu-si pierde imunitatea.
    • Like 2


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult