Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tăriceanu candidează din partea ALDE la alegerile prezidențiale: Maximum ce îşi propune PSD este să aibă un candidat în turul doi

Calin Popescu Tariceanu - cravata - Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a fost confirmat drept candidatul ALDE la alegerile prezidențiale. El a atacat PSD, spunând că social-democrații nu își pun problema să câștige cursa pentru Cotroceni.

Președintele ALDE a adăugat că Viorica Dăncilă i-a spus că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. „Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie", a afirmat Tăriceanu, menţionând că i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie „spiritele se mai înfierbântă", scrie News.ro.

„Cred că în PSD bântuie un sentiment defetist. Îşi propun mult prea puţin. Maximum ce-şi propun este să aibă un candidat în turul doi, dar nu-şi pun problema de a câştiga alegerile prezidenţiale", a spus Tăriceanu.

Președintele ALDE s-a declarat convins că Klaus Iohannis poate fi înfrânt în cursa pentru Cotroceni, deşi în prezent acesta ocupă primul loc în sondaje. 

„Nu candidez pentru a face figură frumoasă în turul întâi, ci pentru a mă bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis.

Nu fac aranjamente subterane doar pentru a-i netezi actualului președinte drumul spre un nou mandat. Un mandat pe care cel mai slab președinte din istorie nu îl merită, cum nu l-a meritat nici pe cel în derulare. Primul președinte după care nu rămâne absolut nimic.

Nu fac parte dintre cei care consideră zarurile ca fiind aruncate. Bătălia nu s-a încheiat. Bătălia abia începe!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Multa sanatate la pensie!
  • Like 0
 • Wall-T check icon
  CPT este o chintesenta a tot ce poate fi mai rau intr-un om politic, asa ca ii doresc din tot sufletul o disparitie grabnica de pe scena politica si publica.
  • Like 1
 • Un dobitoc, infatuat și îngâmfat. Abia aștept să-i vad mutra și să-i aud aberațiile după vot. Și gata! E timpul să dispară din peisaj. Și el și ponta și psd, și plesoianu și psd și toată șleahta de borfași ordinari.
  • Like 4
 • Va obtine 2,87%...Si Dn Basescu se va distra pe la televiziuni.....va hohoti gratios si va arata iar biletul cu,,,"Traiane,ajuta-l pe Dinu.."...Patriciu evident...prin care Dl CPT facea interventii la seful statului...imi plac campaniile electorale....comedii savuroase..
  • Like 2
 • Ada check icon
  „Nu candidez pentru a face figură frumoasă în turul întâi, ci pentru a mă bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis."
  - de o spada si o mantie aveti nevoie ? Asa ca sa faceti impresie buna in fata femeilor. Ca de scut nici nu vorbesc. Un barbat adevarat se bate cu pieptul liber.
  In cel mai bun caz va lesina o doamna in bratele d-v si asta va fi premiul de consolare.
  • Like 2
 • „De la egal la egal” , cu Klaus Johannis?

  Niciodată, pe cei doi îi desparte un amănunt esențial: bunul simț.
  • Like 2
 • dan check icon
  Isi mai aduce aminte careva de "draga Stolo" cam asta se intampla acum in PSD ,Dancila e pe post de iepure la fel ca Plesoianu care se va retrage si el. la timp pentru a ii face loc lui Tariceanu 4%. .
  Cu o opozitie care are 2 candidati este posibil ca Tariceanu sa ajunga in turul 2 prin mobilizarea ALDE PSD PRO Romania UDMR .
  Din fericire cam asta e tot bazinul lor electoral ,mai sus de 35 nu urca. asa ca vom avea presedinte de dreapta.
  • Like 2


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult