Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Tăriceanu candidează din partea ALDE la alegerile prezidențiale: Maximum ce îşi propune PSD este să aibă un candidat în turul doi

Calin Popescu Tariceanu - cravata - Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a fost confirmat drept candidatul ALDE la alegerile prezidențiale. El a atacat PSD, spunând că social-democrații nu își pun problema să câștige cursa pentru Cotroceni.

Președintele ALDE a adăugat că Viorica Dăncilă i-a spus că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. „Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie", a afirmat Tăriceanu, menţionând că i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie „spiritele se mai înfierbântă", scrie News.ro.

„Cred că în PSD bântuie un sentiment defetist. Îşi propun mult prea puţin. Maximum ce-şi propun este să aibă un candidat în turul doi, dar nu-şi pun problema de a câştiga alegerile prezidenţiale", a spus Tăriceanu.

Președintele ALDE s-a declarat convins că Klaus Iohannis poate fi înfrânt în cursa pentru Cotroceni, deşi în prezent acesta ocupă primul loc în sondaje. 

„Nu candidez pentru a face figură frumoasă în turul întâi, ci pentru a mă bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis.

Nu fac aranjamente subterane doar pentru a-i netezi actualului președinte drumul spre un nou mandat. Un mandat pe care cel mai slab președinte din istorie nu îl merită, cum nu l-a meritat nici pe cel în derulare. Primul președinte după care nu rămâne absolut nimic.

Nu fac parte dintre cei care consideră zarurile ca fiind aruncate. Bătălia nu s-a încheiat. Bătălia abia începe!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Multa sanatate la pensie!
  • Like 0
 • Wall-T check icon
  CPT este o chintesenta a tot ce poate fi mai rau intr-un om politic, asa ca ii doresc din tot sufletul o disparitie grabnica de pe scena politica si publica.
  • Like 1
 • Un dobitoc, infatuat și îngâmfat. Abia aștept să-i vad mutra și să-i aud aberațiile după vot. Și gata! E timpul să dispară din peisaj. Și el și ponta și psd, și plesoianu și psd și toată șleahta de borfași ordinari.
  • Like 4
 • Va obtine 2,87%...Si Dn Basescu se va distra pe la televiziuni.....va hohoti gratios si va arata iar biletul cu,,,"Traiane,ajuta-l pe Dinu.."...Patriciu evident...prin care Dl CPT facea interventii la seful statului...imi plac campaniile electorale....comedii savuroase..
  • Like 2
 • Ada check icon
  „Nu candidez pentru a face figură frumoasă în turul întâi, ci pentru a mă bate de la egal la egal cu Klaus Iohannis."
  - de o spada si o mantie aveti nevoie ? Asa ca sa faceti impresie buna in fata femeilor. Ca de scut nici nu vorbesc. Un barbat adevarat se bate cu pieptul liber.
  In cel mai bun caz va lesina o doamna in bratele d-v si asta va fi premiul de consolare.
  • Like 2
 • „De la egal la egal” , cu Klaus Johannis?

  Niciodată, pe cei doi îi desparte un amănunt esențial: bunul simț.
  • Like 2
 • dan check icon
  Isi mai aduce aminte careva de "draga Stolo" cam asta se intampla acum in PSD ,Dancila e pe post de iepure la fel ca Plesoianu care se va retrage si el. la timp pentru a ii face loc lui Tariceanu 4%. .
  Cu o opozitie care are 2 candidati este posibil ca Tariceanu sa ajunga in turul 2 prin mobilizarea ALDE PSD PRO Romania UDMR .
  Din fericire cam asta e tot bazinul lor electoral ,mai sus de 35 nu urca. asa ca vom avea presedinte de dreapta.
  • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult