Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tăriceanu, întrebat dacă între timp a aflat că s-a scumpit benzina: N-am o rezervă de petrol, nu sunt așa de bogat

Călin Popescu Tăriceanu

„Îmi pun benzină de la pompă. N-am o rezervă de petrol, nu am un puț de petrol. Nu sunt așa bogat”, a spus luni președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, după ce a fost întrebat despre prețul benzinei care va crește odată cu creșterea euro. Un euro a ajuns luni la 4,6495 lei un nou nivel record, peste cel înregistrat august 2012.

Declarația vine după ce, la sfârșitul lunii septembrie, Tăriceanu spunea că el nu a văzut nicio creștere a prețului carburanților în urma introducerii supraaccizei. Mai mult decât atât, s-a contrazis cu jurnaliștii pe acest subiect. „Eu n-am văzut nicio scumpire la carburanți”, a spus Tăriceanu, care a început să o chestioneze pe jurnalista care îi adresa întrebări. „Conduceți? Aveți mașină?”

Când aceasta i-a răspuns că nu, președintele Senatului a conchis triumfător: „Ei, vedeți, eu conduc și diferența e între stații, nu că am mărit noi acciza”. Tăriceanu a adăugat apoi că sunt diferențe mari între prețurile practicate de rețelele de distribuție și că aceasta este economia de piață.

Scumpirea carburanților este însă evidentă după introducerea, în două etape, a supraaccizei, fapt confirmat și de președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. 

„Se întâmplă ce ne așteptam. În momentul în care apare o taxă, ea se regăsește în preț. Nu imediat, dar pe parcursul acestor săptămâni cele două valuri de creștere a accizei s-au dus în preț”, a declarat Bogdan Chirițoiu în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult